Bodite strog šef, vendar ne tečnoba!

Želite, da vaši zaposleni dajo kar največ od sebe? Seveda! Vendar pazite na tanko mejo med strogim šefom z visokimi pričakovanji in šefom, ki od svojih zaposlenih pričakuje nemogoče. Predstavljamo vam štiri pravila, da ne boste prečkali te meje.
Bodite strog šef, vendar ne tečnoba!

Bodite strog šef, vendar ne tečnoba! (Vir slike: sxc.hu)

1. Cenite tudi drugačen način dela.

Bodite jasni kakšne rezultate pričakujete, vendar nikar ne delajte problemov, če imajo vaši zaposleni drugačen način dela. Če so učinkoviti, jim dajte proste roke, da sami poiščejo oz. uporabijo svoj način dela.

Ko vodja od svoje ekipe zahteva, da se delo opravi na določen način in nič drugače – takrat je vodja nerazumen, z drugimi besedami tečnoba.

2. Naj imajo vaši zaposleni občutek, da so nepogrešljivi.

Vodenje ni za strahopetce. Kot vodja morate dati svojim zaposlenim razlog, da jim ne bo vseeno. Naj bo jasno, zakaj podjetje sploh obstaja, zakaj se vsi trudite in kakšna je vizija podjetja. Naj bo poslovanje podjetja kar se da transparentno, na tak način bodo zaposleni imeli občutek, da jim zaupate.

3. Prepoznati morate dobro opravljeno delo.

V kolikor postavite pravila in cilje glede dela, tega nikar ne spreminjajte. Vaša pričakovanja glede opravljenih nalog morajo biti jasno podana v priročnikih za zaposlene, v opisu delovnega mesta ter v materialih za treninge in izobraževanja.

Redno preverjajte ali so zastavljeni cilji doseženi in če se dela v skladu s pričakovanji ter nagradite dosežene ali celo presežene rezultate. Nagrada je lahko zgolj pohvala pred celotno ekipo ali manjša ugodnost.

4. Spoštujte vaše zaposlene.

Ne glede na to, kako zahtevni ste, vedno morate vaše zaposlene spoštovati. Izognite se vpitju in žalitvam. Eksplozivno in nepremišljeno obnašanje slabo vpliva na produktivnost in pripomore k izgubi najboljših zaposlenih.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje