Bodite vzor, ne diktator!

Vloga glavnega vodje podjetja je težja, kot si lahko mislimo. Njegova funkcija je, da v svojem podjetju neprestano vzpostavlja ravnovesje, je sposoben širiti njegovo poslovanje in prepoznavnost na različnih trgih.
Bodite vzor, ne diktator!

Bodite vzor, ne diktator! (Vir slike: sxc.hu)

Več oseb v eni

Za pridobitev slovesa dobrega vodje je potrebno biti svojim zaposlenim, ko je to potrebno, dober učitelj in voditelj, spet drugič biti oseba, ki zna pridobiti njihovo disciplino in nekdo, ki zna določati in ohranjati meje dobrega odnosa. Če boste kos pri uskladitvi vseh teh vlog, boste odličen vodja, poleg tega pa si boste pridobili tudi večje spoštovanje vaših zaposlenih. Imeti sposobnost usklajevanja navedenih vlog je nujno za vsakega vodjo podjetja in usklajevanje ustreznega vedenja v njem je ključnega pomena pri vodenju podjetja, predvsem pri mladih podjetnikih in pri vodjih, ki imajo veliko zaposlenih, starejših od samega sebe.

Bodite vzor svoji ekipi

Kot vodja podjetja morate biti ne glede na vašo starost svojim zaposlenim vzor. Način, kako boste vodili svoje podjetje, bo zaposlenim povedal, kaj lahko pričakujejo od vas in kaj vi pričakujete od njih.

Spremljajte napredek zaposlenih

Neprestano spremljajte delo in trud svojih zaposlenih ter jih ob tem tudi ustrezno pohvalite in nagradite oziroma če je treba tudi pograjajte in jim ponudite nasvet, kako naj se svojega dela lotijo, da bodo pri tem učinkovitejši. Morate jim dati jasno vedeti, da se lahko kadar koli obrnejo na vas, ko nastopijo težave. Na tak način bodo vedeli, da je tudi njihova vloga pri delovanju podjetja pomembna.

Z ekipo vzpostavite dobre odnose

Za vzpostavitev dobrega odnosa z zaposlenimi je dobro tudi to, da se večkrat družite tudi izven delovnega okolja. Dobro in sproščeno vzdušje lahko ustvarite tako, da organizirate srečanje ali zabavo, tudi kosilo ali kakšno drugačne vrste druženj, preko katerih se boste še bolj povezali z njimi.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje