Bodite vzor, ne diktator!

Vloga glavnega vodje podjetja je težja, kot si lahko mislimo. Njegova funkcija je, da v svojem podjetju neprestano vzpostavlja ravnovesje, je sposoben širiti njegovo poslovanje in prepoznavnost na različnih trgih.
Bodite vzor, ne diktator!

Bodite vzor, ne diktator! (Vir slike: sxc.hu)

Več oseb v eni

Za pridobitev slovesa dobrega vodje je potrebno biti svojim zaposlenim, ko je to potrebno, dober učitelj in voditelj, spet drugič biti oseba, ki zna pridobiti njihovo disciplino in nekdo, ki zna določati in ohranjati meje dobrega odnosa. Če boste kos pri uskladitvi vseh teh vlog, boste odličen vodja, poleg tega pa si boste pridobili tudi večje spoštovanje vaših zaposlenih. Imeti sposobnost usklajevanja navedenih vlog je nujno za vsakega vodjo podjetja in usklajevanje ustreznega vedenja v njem je ključnega pomena pri vodenju podjetja, predvsem pri mladih podjetnikih in pri vodjih, ki imajo veliko zaposlenih, starejših od samega sebe.

Bodite vzor svoji ekipi

Kot vodja podjetja morate biti ne glede na vašo starost svojim zaposlenim vzor. Način, kako boste vodili svoje podjetje, bo zaposlenim povedal, kaj lahko pričakujejo od vas in kaj vi pričakujete od njih.

Spremljajte napredek zaposlenih

Neprestano spremljajte delo in trud svojih zaposlenih ter jih ob tem tudi ustrezno pohvalite in nagradite oziroma če je treba tudi pograjajte in jim ponudite nasvet, kako naj se svojega dela lotijo, da bodo pri tem učinkovitejši. Morate jim dati jasno vedeti, da se lahko kadar koli obrnejo na vas, ko nastopijo težave. Na tak način bodo vedeli, da je tudi njihova vloga pri delovanju podjetja pomembna.

Z ekipo vzpostavite dobre odnose

Za vzpostavitev dobrega odnosa z zaposlenimi je dobro tudi to, da se večkrat družite tudi izven delovnega okolja. Dobro in sproščeno vzdušje lahko ustvarite tako, da organizirate srečanje ali zabavo, tudi kosilo ali kakšno drugačne vrste druženj, preko katerih se boste še bolj povezali z njimi.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje