Bodite vzor, ne diktator!

Vloga glavnega vodje podjetja je težja, kot si lahko mislimo. Njegova funkcija je, da v svojem podjetju neprestano vzpostavlja ravnovesje, je sposoben širiti njegovo poslovanje in prepoznavnost na različnih trgih.
Bodite vzor, ne diktator!

Bodite vzor, ne diktator! (Vir slike: sxc.hu)

Več oseb v eni

Za pridobitev slovesa dobrega vodje je potrebno biti svojim zaposlenim, ko je to potrebno, dober učitelj in voditelj, spet drugič biti oseba, ki zna pridobiti njihovo disciplino in nekdo, ki zna določati in ohranjati meje dobrega odnosa. Če boste kos pri uskladitvi vseh teh vlog, boste odličen vodja, poleg tega pa si boste pridobili tudi večje spoštovanje vaših zaposlenih. Imeti sposobnost usklajevanja navedenih vlog je nujno za vsakega vodjo podjetja in usklajevanje ustreznega vedenja v njem je ključnega pomena pri vodenju podjetja, predvsem pri mladih podjetnikih in pri vodjih, ki imajo veliko zaposlenih, starejših od samega sebe.

Bodite vzor svoji ekipi

Kot vodja podjetja morate biti ne glede na vašo starost svojim zaposlenim vzor. Način, kako boste vodili svoje podjetje, bo zaposlenim povedal, kaj lahko pričakujejo od vas in kaj vi pričakujete od njih.

Spremljajte napredek zaposlenih

Neprestano spremljajte delo in trud svojih zaposlenih ter jih ob tem tudi ustrezno pohvalite in nagradite oziroma če je treba tudi pograjajte in jim ponudite nasvet, kako naj se svojega dela lotijo, da bodo pri tem učinkovitejši. Morate jim dati jasno vedeti, da se lahko kadar koli obrnejo na vas, ko nastopijo težave. Na tak način bodo vedeli, da je tudi njihova vloga pri delovanju podjetja pomembna.

Z ekipo vzpostavite dobre odnose

Za vzpostavitev dobrega odnosa z zaposlenimi je dobro tudi to, da se večkrat družite tudi izven delovnega okolja. Dobro in sproščeno vzdušje lahko ustvarite tako, da organizirate srečanje ali zabavo, tudi kosilo ali kakšno drugačne vrste druženj, preko katerih se boste še bolj povezali z njimi.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje