Bodite vzor, ne diktator!

Avtor — 19.08.2013
Vloga glavnega vodje podjetja je težja, kot si lahko mislimo. Njegova funkcija je, da v svojem podjetju neprestano vzpostavlja ravnovesje, je sposoben širiti njegovo poslovanje in prepoznavnost na različnih trgih.
Bodite vzor, ne diktator!

Bodite vzor, ne diktator! (Vir slike: sxc.hu)

Več oseb v eni

Za pridobitev slovesa dobrega vodje je potrebno biti svojim zaposlenim, ko je to potrebno, dober učitelj in voditelj, spet drugič biti oseba, ki zna pridobiti njihovo disciplino in nekdo, ki zna določati in ohranjati meje dobrega odnosa. Če boste kos pri uskladitvi vseh teh vlog, boste odličen vodja, poleg tega pa si boste pridobili tudi večje spoštovanje vaših zaposlenih. Imeti sposobnost usklajevanja navedenih vlog je nujno za vsakega vodjo podjetja in usklajevanje ustreznega vedenja v njem je ključnega pomena pri vodenju podjetja, predvsem pri mladih podjetnikih in pri vodjih, ki imajo veliko zaposlenih, starejših od samega sebe.

Bodite vzor svoji ekipi

Kot vodja podjetja morate biti ne glede na vašo starost svojim zaposlenim vzor. Način, kako boste vodili svoje podjetje, bo zaposlenim povedal, kaj lahko pričakujejo od vas in kaj vi pričakujete od njih.

Spremljajte napredek zaposlenih

Neprestano spremljajte delo in trud svojih zaposlenih ter jih ob tem tudi ustrezno pohvalite in nagradite oziroma če je treba tudi pograjajte in jim ponudite nasvet, kako naj se svojega dela lotijo, da bodo pri tem učinkovitejši. Morate jim dati jasno vedeti, da se lahko kadar koli obrnejo na vas, ko nastopijo težave. Na tak način bodo vedeli, da je tudi njihova vloga pri delovanju podjetja pomembna.

Z ekipo vzpostavite dobre odnose

Za vzpostavitev dobrega odnosa z zaposlenimi je dobro tudi to, da se večkrat družite tudi izven delovnega okolja. Dobro in sproščeno vzdušje lahko ustvarite tako, da organizirate srečanje ali zabavo, tudi kosilo ali kakšno drugačne vrste druženj, preko katerih se boste še bolj povezali z njimi.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje