Bodite vzor, ne diktator!

Vloga glavnega vodje podjetja je težja, kot si lahko mislimo. Njegova funkcija je, da v svojem podjetju neprestano vzpostavlja ravnovesje, je sposoben širiti njegovo poslovanje in prepoznavnost na različnih trgih.
Bodite vzor, ne diktator!

Bodite vzor, ne diktator! (Vir slike: sxc.hu)

Več oseb v eni

Za pridobitev slovesa dobrega vodje je potrebno biti svojim zaposlenim, ko je to potrebno, dober učitelj in voditelj, spet drugič biti oseba, ki zna pridobiti njihovo disciplino in nekdo, ki zna določati in ohranjati meje dobrega odnosa. Če boste kos pri uskladitvi vseh teh vlog, boste odličen vodja, poleg tega pa si boste pridobili tudi večje spoštovanje vaših zaposlenih. Imeti sposobnost usklajevanja navedenih vlog je nujno za vsakega vodjo podjetja in usklajevanje ustreznega vedenja v njem je ključnega pomena pri vodenju podjetja, predvsem pri mladih podjetnikih in pri vodjih, ki imajo veliko zaposlenih, starejših od samega sebe.

Bodite vzor svoji ekipi

Kot vodja podjetja morate biti ne glede na vašo starost svojim zaposlenim vzor. Način, kako boste vodili svoje podjetje, bo zaposlenim povedal, kaj lahko pričakujejo od vas in kaj vi pričakujete od njih.

Spremljajte napredek zaposlenih

Neprestano spremljajte delo in trud svojih zaposlenih ter jih ob tem tudi ustrezno pohvalite in nagradite oziroma če je treba tudi pograjajte in jim ponudite nasvet, kako naj se svojega dela lotijo, da bodo pri tem učinkovitejši. Morate jim dati jasno vedeti, da se lahko kadar koli obrnejo na vas, ko nastopijo težave. Na tak način bodo vedeli, da je tudi njihova vloga pri delovanju podjetja pomembna.

Z ekipo vzpostavite dobre odnose

Za vzpostavitev dobrega odnosa z zaposlenimi je dobro tudi to, da se večkrat družite tudi izven delovnega okolja. Dobro in sproščeno vzdušje lahko ustvarite tako, da organizirate srečanje ali zabavo, tudi kosilo ali kakšno drugačne vrste druženj, preko katerih se boste še bolj povezali z njimi.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje