Bodo podjetniki plačali manjši davek na nepremičnine?

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja, bo vladi predlagal nižjo davčno stopnjo pri obdavčitvi nepremičnin malih in mikro podjetij ter samostojnih podjetnikov. Ta naj bi se s sedanjih 0,75 odstotka znižala na 0,4 odstotka.
Bodo podjetniki plačali manjši davek na nepremičnine?

Manjši davek na nepremičnine za podjetnike? (Vir slike: sxc.hu)

Predstavniki OZS so izpostavili zelo perečo problematiko davčnih obremenitev gospodarstva, k čemur dodatno prispeva novi davek na nepremičnine.   

Po pogovoru je minister dejal, da bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo predlagalo, da se v okviru predloga sprememb in dopolnitev Zakona o davku na nepremičnine vsaj za najmanjše, torej mikro in mala podjetja ter s.p.-je določi nižja obdavčitev nepremičnin, to je 0,4 odstotka. Trenutno je predlagana 0,75 odstotna davčna stopnja. 

Na sestanku je bilo govora tudi o oblikovanju sveta za malo gospodarstvo. Pobudo je minister pozdravil in dogovorjeno je bilo, da se o tem v najkrajšem možnem času sprejme odločitev.

Vir: MGRT

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje