Bodo podjetniki plačali manjši davek na nepremičnine?

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja, bo vladi predlagal nižjo davčno stopnjo pri obdavčitvi nepremičnin malih in mikro podjetij ter samostojnih podjetnikov. Ta naj bi se s sedanjih 0,75 odstotka znižala na 0,4 odstotka.
Bodo podjetniki plačali manjši davek na nepremičnine?

Manjši davek na nepremičnine za podjetnike? (Vir slike: sxc.hu)

Predstavniki OZS so izpostavili zelo perečo problematiko davčnih obremenitev gospodarstva, k čemur dodatno prispeva novi davek na nepremičnine.   

Po pogovoru je minister dejal, da bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo predlagalo, da se v okviru predloga sprememb in dopolnitev Zakona o davku na nepremičnine vsaj za najmanjše, torej mikro in mala podjetja ter s.p.-je določi nižja obdavčitev nepremičnin, to je 0,4 odstotka. Trenutno je predlagana 0,75 odstotna davčna stopnja. 

Na sestanku je bilo govora tudi o oblikovanju sveta za malo gospodarstvo. Pobudo je minister pozdravil in dogovorjeno je bilo, da se o tem v najkrajšem možnem času sprejme odločitev.

Vir: MGRT

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje