Bodo v Angliji kmalu množično zaživela električna vozila?

V Angliji se obetajo precejšnji denarni vložki na področju raziskav električnega transporta. Tamkajšnja vlada naj bi namreč namenila kar 500 milijonov funtov za izdelavo posebnih pasov, ki bi električnim avtomobilom omogočila polnjenje kar med vožnjo.
Bodo v Angliji kmalu množično zaživela električna vozila?

Bodo v Angliji kmalu množično zaživela električna vozila? (Vir slike: cbsnews.com)

Avtomobilska tehnologija se razvija s čedalje hitrejšim tempom, čedalje več truda in sredstev pa se posveča iskanju novih načinov, kako izboljšati vozila, da bi pri svojem delovanju povzročala kar najmanj izpustov škodljivih emisij. 

Cilj novega vladnega programa Anglije je omogočiti okolju prijaznim avtomobilom, da bi lahko prevozili čim daljše razdalje, brez da bi se pri tem morali pogosto ustavljati in ponovno napolniti baterije. Ukrep je v prvi vrsti namenjen zmanjševanju izpustov škodljivih emisij in porabe goriva. Razen Teslinih luksuznih avtomobillov, ki zmorejo z enim polnjenjem opraviti skoraj 400 kilometrov, večina električnih vozil trenutno zmore prepotovati le od 15 do 60 kilometrov, preden potrebujejo novo polnjenje baterije.

Prve testne ceste bodo v Angliji zaživele že letos

Že konec leta naj bi v Angliji nastale prve testne ceste, ki bodo omogočale avtomatično polnjenje baterij električnih in hibridnih vozil. Če bodo testiranja v 18 mesecih pokazala zadovoljive rezultate, bodo podobne testne pasove dobile tudi nekatere avtoceste v Angliji. Poleg tega upravljalci avtocest obljubljajo, da bodo na vsakih 30 kilometrov namestili postaje, namenjene polnjenju električnih avtomobilov.

Vir: Cbsnews.com

Tesla je že predstavila akumulatorje, s katerimi boste popolnoma neodvisni od električnega omrežja >>

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje