Bodo YouTube kmalu zaprli?

Avtor Nejc Krumpačnik — 13.10.2009
Komentiraj!
Petnajst milijonov ljudi si je v četrtek zvečer ogledalo najbolj priljubljeno televizijsko serijo, CSI. Isti dan se je na spletni strani YouTube predvajala več kot milijarda video posnetkov, kar je kar 66-krat več kot število ogledov, s katerimi se lahko pohvali CSI.
Bodo YouTube kmalu zaprli?

YouTube se sooča s finančnimi težavami. (slika: venturebeat.com)

Kljub vsemu pa Google, ki je lastnik spletne strani YouTube, trenutno zaradi nje povprečno na dan izgubi 1,5 milijona dolarjev. Zgodba priljubljenega spletnega video portala YouTube se je v treh letih precej spremenila.

Internetno gospodarstvo je z vso hitrostjo drvelo naprej, Google pa je z velikimi pričakovanji in polno denarnico kupoval druga podjetja. Ustanovitelja YouTuba, Chad Hurley in Steve Chen sta hitro postala ljubljenca medijev in multi-milijonarja. Obetajočo navezo z Googlom sta svetu sporočila kar preko svojega portala. A namesto, da bi tubo skupaj popeljali na višji nivo, so naleteli na ogromne račune za video pasovne širine, v podjetje pa jim ni uspelo pripeljati več kot so zapravili. YouTube je dandanes tako vse bolj prepojen z nadležnimi oglasi. Lahko še sploh kako preprečijo zaprtje strani? Mogoče ne. Tudi francoskemu video portalu Dailymotion ni šlo kaj boljše, saj so za stroške oskrbe z video vsebinami zapravili kar 34 milijonov dolarjev, preden so portal zaprli.

Googlov izvršilni direktor Eric Schmidt se bo moral čimprej nečesa domisliti, saj je, hočeš nočeš, ta čudovita stran prava potrata denarja.

Imate kakšen predlog? Zaupajte nam ga v komentarjih.

 

Vir: VentureBeat

Prijavi se na e-novice!