Bogatimo gospodarstvo

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) organizira dvodnevno konferenco z naslovom Dnevi doktorskih študentov 2013, ki bo potekala pod geslom "Bogatimo gospodarstvo". Konferenca bo ponudila kar pet okroglih miz in števila predavanja
Bogatimo gospodarstvo

Bogatimo gospodarstvo. (Vir slike: sxc.hu)

Namen konference

Glavni namen konference, ki jo organizira Društvo mladih raziskovalcev Slovenije, je predstaviti gospodarstvu prednosti zaposlovanja doktorjev znanosti in raziskovalcev, hkrati pa seznaniti bodoče doktorje znanosti o tem, kakšne možnosti imajo za kariero v gospodarstvu.

Dnevi doktorskih študentov 2013 bodo potekali 24. in 25. aprila 2013 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) v Ljubljani.

Častni pokrovitelji konference so rektorji vseh štirih slovenskih univerz. Med gosti boste našli uspešne raziskovalce in podjetnike iz cele Slovenije. Svojo prisotnost so že potrdila podjetja, kot so Kolektor group, d.o.o., Trimo, d.d., Gorenje, d.d., Danfoss Trata, d.o.o., Hidria, d.d., Seaway d.o.o., Optilab, d.o.o. in še nekatera druga.

Iz programa konference

Konferenco bodo z uvodnimi nagovori otvorili:

 • Miha Rihar, predsednik Društva mladih raziskovalcev Slovenije
 • prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik, rektor Univerze v Ljubljani in
 • prof. dr. Dragan Marušič, rektor Univerze na Primorskem

Na konferenci boste lahko obiskali kar pet okroglih miz.

 • Na prvi izmed petih okroglih miz z naslovom Sodelovanje akademske sfere z gospodarstvom se bodo soočili predstavniki akademske sfere in gospodarstva ter odgovorili na vprašanje, kakšen je prenos znanja iz akademske sfere v gospodarstvo ter opredelili razsežnosti problematike na tem področju.
 • Na okrogli mizi z naslovom Ustanovitev spin-out podjetij se bo govorilo predvsem o uspešnih primerih poslovnega sodelovanja mentorja in doktorskega študenta ter o možnostih komercializacije raziskovalnih dosežkov doktorskih študentov.
 • Tretja okrogla miza bo sestavljena iz kratkih predstavitev doktorjev znanosti, ki so ustanovili lastno podjetje. Predstavila se bodo uspešna visokotehnološka in raziskovalno naravnana podjetja, katerih ustanovitelji so doktorji znanosti.
 • Na četrti okrogli mizi se bodo predstavila uspešna visokotehnološka in raziskovalno naravnana podjetja, katerih ustanovitelji so doktorji znanosti.
 • Na zadnji okrogli mizi bo govora o načinih pridobivanja finančnih sredstev za zagon podjetja. Predstavljene bodo možnosti pridobivanja finančnih sredstev in odgovori na vprašanje, kako pomembno je stimulativno okolje za uspeh podjetja.

Poleg okroglih miz:

 • bodo predstavljeni tudi nekateri primeri uspešnih sodelovanj raziskovalcev različnih slovenskih fakultet s podjetji,
 • predstavila se bodo nekatera podjetja, ki zaposlujejo mlade raziskovalce in doktorje znanosti,
 • lahko boste prisluhnili predavanju o prvih podjetniških korakih že v času študija,
 • izvedeli boste, kako si nabor izkušenj iz gospodarstva doktorski študenti lahko pridobijo tudi v okviru strokovnih praks med študijem v tujini,
 • predstavljeni bodo nekateri inkubatorji, ki mladim podjetnikom nudijo prostor ter vso potrebno podporo za zagon podjetja.

Vir: dmrs.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje