Bogatimo gospodarstvo

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) organizira dvodnevno konferenco z naslovom Dnevi doktorskih študentov 2013, ki bo potekala pod geslom "Bogatimo gospodarstvo". Konferenca bo ponudila kar pet okroglih miz in števila predavanja
Bogatimo gospodarstvo

Bogatimo gospodarstvo. (Vir slike: sxc.hu)

Namen konference

Glavni namen konference, ki jo organizira Društvo mladih raziskovalcev Slovenije, je predstaviti gospodarstvu prednosti zaposlovanja doktorjev znanosti in raziskovalcev, hkrati pa seznaniti bodoče doktorje znanosti o tem, kakšne možnosti imajo za kariero v gospodarstvu.

Dnevi doktorskih študentov 2013 bodo potekali 24. in 25. aprila 2013 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) v Ljubljani.

Častni pokrovitelji konference so rektorji vseh štirih slovenskih univerz. Med gosti boste našli uspešne raziskovalce in podjetnike iz cele Slovenije. Svojo prisotnost so že potrdila podjetja, kot so Kolektor group, d.o.o., Trimo, d.d., Gorenje, d.d., Danfoss Trata, d.o.o., Hidria, d.d., Seaway d.o.o., Optilab, d.o.o. in še nekatera druga.

Iz programa konference

Konferenco bodo z uvodnimi nagovori otvorili:

 • Miha Rihar, predsednik Društva mladih raziskovalcev Slovenije
 • prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik, rektor Univerze v Ljubljani in
 • prof. dr. Dragan Marušič, rektor Univerze na Primorskem

Na konferenci boste lahko obiskali kar pet okroglih miz.

 • Na prvi izmed petih okroglih miz z naslovom Sodelovanje akademske sfere z gospodarstvom se bodo soočili predstavniki akademske sfere in gospodarstva ter odgovorili na vprašanje, kakšen je prenos znanja iz akademske sfere v gospodarstvo ter opredelili razsežnosti problematike na tem področju.
 • Na okrogli mizi z naslovom Ustanovitev spin-out podjetij se bo govorilo predvsem o uspešnih primerih poslovnega sodelovanja mentorja in doktorskega študenta ter o možnostih komercializacije raziskovalnih dosežkov doktorskih študentov.
 • Tretja okrogla miza bo sestavljena iz kratkih predstavitev doktorjev znanosti, ki so ustanovili lastno podjetje. Predstavila se bodo uspešna visokotehnološka in raziskovalno naravnana podjetja, katerih ustanovitelji so doktorji znanosti.
 • Na četrti okrogli mizi se bodo predstavila uspešna visokotehnološka in raziskovalno naravnana podjetja, katerih ustanovitelji so doktorji znanosti.
 • Na zadnji okrogli mizi bo govora o načinih pridobivanja finančnih sredstev za zagon podjetja. Predstavljene bodo možnosti pridobivanja finančnih sredstev in odgovori na vprašanje, kako pomembno je stimulativno okolje za uspeh podjetja.

Poleg okroglih miz:

 • bodo predstavljeni tudi nekateri primeri uspešnih sodelovanj raziskovalcev različnih slovenskih fakultet s podjetji,
 • predstavila se bodo nekatera podjetja, ki zaposlujejo mlade raziskovalce in doktorje znanosti,
 • lahko boste prisluhnili predavanju o prvih podjetniških korakih že v času študija,
 • izvedeli boste, kako si nabor izkušenj iz gospodarstva doktorski študenti lahko pridobijo tudi v okviru strokovnih praks med študijem v tujini,
 • predstavljeni bodo nekateri inkubatorji, ki mladim podjetnikom nudijo prostor ter vso potrebno podporo za zagon podjetja.

Vir: dmrs.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje