Bogatimo gospodarstvo

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) organizira dvodnevno konferenco z naslovom Dnevi doktorskih študentov 2013, ki bo potekala pod geslom "Bogatimo gospodarstvo". Konferenca bo ponudila kar pet okroglih miz in števila predavanja
Bogatimo gospodarstvo

Bogatimo gospodarstvo. (Vir slike: sxc.hu)

Namen konference

Glavni namen konference, ki jo organizira Društvo mladih raziskovalcev Slovenije, je predstaviti gospodarstvu prednosti zaposlovanja doktorjev znanosti in raziskovalcev, hkrati pa seznaniti bodoče doktorje znanosti o tem, kakšne možnosti imajo za kariero v gospodarstvu.

Dnevi doktorskih študentov 2013 bodo potekali 24. in 25. aprila 2013 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) v Ljubljani.

Častni pokrovitelji konference so rektorji vseh štirih slovenskih univerz. Med gosti boste našli uspešne raziskovalce in podjetnike iz cele Slovenije. Svojo prisotnost so že potrdila podjetja, kot so Kolektor group, d.o.o., Trimo, d.d., Gorenje, d.d., Danfoss Trata, d.o.o., Hidria, d.d., Seaway d.o.o., Optilab, d.o.o. in še nekatera druga.

Iz programa konference

Konferenco bodo z uvodnimi nagovori otvorili:

 • Miha Rihar, predsednik Društva mladih raziskovalcev Slovenije
 • prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik, rektor Univerze v Ljubljani in
 • prof. dr. Dragan Marušič, rektor Univerze na Primorskem

Na konferenci boste lahko obiskali kar pet okroglih miz.

 • Na prvi izmed petih okroglih miz z naslovom Sodelovanje akademske sfere z gospodarstvom se bodo soočili predstavniki akademske sfere in gospodarstva ter odgovorili na vprašanje, kakšen je prenos znanja iz akademske sfere v gospodarstvo ter opredelili razsežnosti problematike na tem področju.
 • Na okrogli mizi z naslovom Ustanovitev spin-out podjetij se bo govorilo predvsem o uspešnih primerih poslovnega sodelovanja mentorja in doktorskega študenta ter o možnostih komercializacije raziskovalnih dosežkov doktorskih študentov.
 • Tretja okrogla miza bo sestavljena iz kratkih predstavitev doktorjev znanosti, ki so ustanovili lastno podjetje. Predstavila se bodo uspešna visokotehnološka in raziskovalno naravnana podjetja, katerih ustanovitelji so doktorji znanosti.
 • Na četrti okrogli mizi se bodo predstavila uspešna visokotehnološka in raziskovalno naravnana podjetja, katerih ustanovitelji so doktorji znanosti.
 • Na zadnji okrogli mizi bo govora o načinih pridobivanja finančnih sredstev za zagon podjetja. Predstavljene bodo možnosti pridobivanja finančnih sredstev in odgovori na vprašanje, kako pomembno je stimulativno okolje za uspeh podjetja.

Poleg okroglih miz:

 • bodo predstavljeni tudi nekateri primeri uspešnih sodelovanj raziskovalcev različnih slovenskih fakultet s podjetji,
 • predstavila se bodo nekatera podjetja, ki zaposlujejo mlade raziskovalce in doktorje znanosti,
 • lahko boste prisluhnili predavanju o prvih podjetniških korakih že v času študija,
 • izvedeli boste, kako si nabor izkušenj iz gospodarstva doktorski študenti lahko pridobijo tudi v okviru strokovnih praks med študijem v tujini,
 • predstavljeni bodo nekateri inkubatorji, ki mladim podjetnikom nudijo prostor ter vso potrebno podporo za zagon podjetja.

Vir: dmrs.si

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje