Bolgarska podpora inovativnim slovenskim startupom

Ekipa slovenske Doctrine je napredovala v finalni izbor za investicijo bolgarskega pospeševalnika LAUNCHub. Sklad semenske podpore investira do 200 tisoč evrov v najbolj perspektivne podjetniške ideje s področja digitalnih tehnologij v južni in vzhodni Evropi.
Bolgarska podpora inovativnim slovenskim startupom

Bolgarska podpora inovativnim slovenskim start-upom (Vir fotografije: arhiv podjetja Edgar)

Uspeh Doctrine leži v dejstvu, da se je v trenutni finalni izbor bolgarskega sklada tveganega kapitala uvrstila kot edini slovenski startup in se bo konec tedna v Sofiji skupaj s še 11 podjetij iz devet drugih držav, na t.i. “Long Weekend Eventu” potegovala za 200 tisoč evrov vredno investicijo.

Prenos znanja med farmacevtskimi podjetij in lekarnami

Doctrina, za katero stojita Jure Pučko in Tomaž Erjavec, predstavlja spletni portal za izobraževanje zaposlenih v lekarnah, esenca startupa pa tako leži v prenosu znanja med farmacevtskimi podjetij in lekarnami. S spletnim portalom Doctrina se farmacevtskim podjetjem tako ponuja možnost, da na enem mestu vrhunsko izobrazijo ključne osebe, katerih naloga je učinkovita prodaja njihovih izdelkov. 

Kot zanimivost lahko povemo, da je v podjetje že bila izvedena investicija v vrednosti 50 tisoč evrov, s strani slovenskega trgovca z zdravili Salus, v zameno pa je slednji prejel 30-odstotni lastniški delež.

Uspeh slovenskih startupov pri pridobivanju investicij s strani Bolgarov

Naj spomnimo, da je tovrstno investicijo že januarja pridobilo tudi mlado slovensko podjetje Modra Jagoda (člani ekipe na sliki desno), namenjeno delavcem iz sfer zdravstva. Z aplikacijo Mediately, ki  predstavlja popolno zbirko podatkov o zdravilih, namreč nudi najbolj kvalitetne informacije o zdravljenju. Z aplikacijo lahko brskate po bazi več kot 6200 zdravil s podrobnimi informacijami, ki vključujejo:

  • Osnovne informacije o zdravilu (učinkovina, sestava, proizvajalec, izdajanje, lista, omejitve, oznake),

  • Pomembne informacije iz SmPC datotek (odmerjanje, indikacije, kontraindikacije, nosečnost, interakcije, pakiranje in cena, posebna opozorila, vpliv na sposobnost, preveliko odmerjanje),

  • Medsebojno zamenljiva zdravila in terapevtske skupine zdravil,

  • ATC klasifikacijo.

Tej je v mesecu maju nato sledila še investicija semenske podpore LAUNChuba v slovenski startup Enolyse, ki se ponaša z visokotehnološko rešitvijo – sistemom za nadzor fermentacije mošta. »Našo rešitev nameravamo prodajati globalno, saj je slovenski trg za nas premajhen. Po podatkih iz mednarodnega statističnega urada je na svetu skupaj registriranih več kot 3 milijone vinarjev. Proizvajalci vina so po podatkih nacionalnih enoloških inštitutov segmentirani v različne velikostne razrede, glede na letno količino pridelanega vina. Sami ocenjujemo, da so za nas potencialne stranke iz segmentov majhni, srednji in veliki vinarji, ki v številu predstavljajo kar 60 odstotkov vseh proizvajalcev,” je ob prejetju investicije pojasnil Martin Blazinšek, ustanovni član podjetja.

Zadnja v vrsti investicij se je izvršila v startup Cashila, ki razvija aplikacijo Vipbit, namenjeno uporabnikom bitcoina kot plačilno sredstvo, Z bolgarsko investicijo s strani pospeševalnika Eleven, prejeto v maju, se lahko pohvali tudi inovativno mlado podjetje Edgar, ki se ukvarja z orodjem za digitalno pripovedovanje zgodb.
Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje