Bomo patente lahko kmalu kupovali na dražbah?

Za neodvisne izumitelje je svet lahko še kako krut. Kaj hitro se lahko znajdejo na sodiščih, v boju z velikimi korporacijami. Kupe denarja zapravijo za odvetnike, nazadnje pa glavno besedo prepustijo sodniku, ki določi vrednost njihovih težko izbojevanih patentov.
Bomo patente lahko kmalu kupovali na dražbah?

slika: nytimes

Stvari se mogoče spreminjajo na bolje. Prepiranje o patentih se počasi premika iz sodnih dvoran na tržnice, kjer bodo končno ceno patentom, namesto sodnikov, določali kar prodajalci in kupci sami. V prihodnosti bo mogoče zadeva spominjala na priljubljeni eBay. 

Patenti so nenazadnje ideje. Strokovnjaki se strinjajo, da tržni mehanizmi, ki pospešujejo procese ugotavljanja vrednosti patentov, ob enem pospešujejo tudi pretok idej v gospodarstvo, kar viša tempo inovacij. 

Tržišče se počasi izoblikuje, več pa bomo vedeli prihodnji mesec, ko bo majhno podjetje Zoltar Satallite Alarm Systems na dražbo podalo nekaj svojih patentov. Vprašanje je, kako se bo model dražbe obnesel v praksi, saj je patente težje realno oceniti kot prodajno blago.

 

Vir: NYTimes

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

30.03.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje