Boomerang je dosegel cilj na Kickstarterju

Avtor Maja Borštnik — 10.12.2012
Komentiraj!
Le še nekaj dni časa imate, da Boomerang, produkt slovenske ekipe iz podjetja XVIDA, podprete na Kickstarterju, saj se 12. decembra izteče njihov rok za uspešno pridobitev investicije. Mladi ekipi je željenih 40 tisoč dolarjev sicer že uspelo pridobiti, za kar jim iskreno čestitamo!
Boomerang je dosegel cilj na Kickstarterju

Boomerang je dosegel cilj na Kickstarterju (Vir slike: xvida.com)

Ekipa podetja XVIDA je s pomočjo Kickstarterja skušala zbrati 40 tisoč dolarjev, kar je polovica zneska, ki ga potrebujejo za zagon proizvodnje. Željeni znesek so že uspeli zbrati, a še vedno jim lahko pomagate pridobiti dodatna sredstva prek te povezave! Časa imate le še do 12. decembra 2012.

In še nekaj o samemu produktu: Boomerang je ime dobil po svoji obliki, saj precej spominja na bumerang. Ustanovitelj podjetja, Uroš Čadež, je do ideje prišel nekega dne, ko je tekel na tekočem traku v fitnesu, med telovadbo pa je želel uporabljati iPad, za kar pa bi nujno potreboval stojalo. Ker podobnega produkta ni bilo na trgu, se je odločil, da ga bo izdelal sam.

Zbral je ekipo in skupaj so napravili prvi prototip, ki ponuja več lastnosti v enem - od funkcije zaščite pred udarci in praskami, pa vse tja do uporabnega stojala oz. obešala za na steno ali v avtu ipd. iPad s pomočjo Boomeranga postane samostoječa naprava, ki jo lahko namestite, kamor želite. Boomerang je postal prvi izdelek na svetu, ki združuje funkcijo stojala za iPad (iPad stand) in nosilca (iPad mount) v enem samem izdelku. Več o izdelku in nastanku podjetja pa v kolumni, ki jo je spisal Uroš Čadež: XVIDA: Od lahkomiselne ideje do 12.000 dolarjev na teden >>

Vir: Kickstarter

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Prijavi se na e-novice!