Borzni simulator

Avtor — 11.08.2007

Investopedia je dobro znana stran ameriškega medijskega podjetja Forbes Media, kjer se lahko prav vsak preizkusi v trgovanju z vrednostnimi papirji. Odličen poligon za preizkus idej, brez potencialnega tveganja.

Borzni simulator

Investopedia je odlično orodje za spoznavanje dogajanje na trgih z vrednostnimi papirji

Na strani se trguje z navideznim denarjem, a z resničnimi delnicami na resničnih borzah. Igro začnemo s $100.000, nakar lahko kupujemo in prodajamo delnice različnih podjetjih, od tehnoloških, kot sta Apple ali Microsoft, do McDonald’s-a ali celo naftna podjetja, kakršno je ExxonMobil. Vrednosti delnic so seveda enake kot na pravi borzi, zamika skoraj da ni (oziroma je največ nekaj deset minut). Na strani si lahko ogledamo tudi gibanje vrednosti delnic določenega podjetja. Stran se marsikje uporablja kot učni pripomoček, dejansko pa tudi za simulacijo in preizkus določenih borzniških strategij.

Ideja sprva malce spominja na sorodno slovensko stran, na Študentsko borzo, vendar pa gre za resnejšo in bolj življensko simulacijo. Vsekakor priporočam vsem, ki razmišljajo o trgovanju z vrednostnimi papirji, saj dejansko nimajo kaj izgubiti.

Investopedia