Brat mu je dal navdih

Avtor Maruša Žibert — 21.03.2015
Komentiraj!
Brat enega od članov ekipe WakesApp je imel pred leti zanimivo težavo. Nenehno je pozabljal stvari. Njegov brat Martin je na podlagi njegove pozabljivosti dobil idejo za razvoj aplikacije WakesApp. Pogovarjali smo se z 22-letnim Slovakom Michalom, članom te mlade startup ekipe.
Brat mu je dal navdih

Na sliki ekipa WakesAppa (Vir slike: WakesApp)

Idejo za razvoj aplikacije je dobil njihov ustanovitelj Martin. Njegov brat je namreč kronično pozabljal stvari. Ugotovil je, da ko nekaj potrebuješ od drugih, jih je zelo težko kontaktirati takrat, ko obema stranema ustreza, obenem pa nimaš nobenih povratnih informacij, prisiljen si, da se sam spomniš, da opominjaš prijatelje tudi po večkrat.

Ekipa je trenutno še razkropljena po svetu, Michal, član, s katerim smo se pogovarjali, se namreč trenutno nahaja v franconskem Strasbourgu. Ekipi se bo po skoraj enoletnem sodelovanju pridružil v začetku maja. Na »združitev« že komaj čaka, saj bodo končno sedeli v pravi pisarni vsi skupaj. Z njim smo se pogovarjali o njihovem produktu WakesApp, beseda pa je nanesla tudi na stanje v državi. Slovaška je namreč pred kratkim predstavila posebne davčne licence, ki jim (mladi) podjetniki nasprotujejo.

Več pa v nadaljevanju intervjuja, ki ga lahko preberete tukaj.

Prijavi se na e-novice!