Brez prodaje ne bo piškotov …

... ampak najprej potrebujemo prodajno optimizirano spletno mesto. V vsakoletni poplavi novih internetnih trendov vse preradi pozabimo na tisti sestavni del internetnega trženja, kjer se zgodi večina akcije: spletno mesto.
Maloprodajna podjetja in Facebook

Maloprodajna podjetja in Facebook (slika: sxc.hu).

Spletna mesta morda niso več seksi, a še vedno ostajajo v središču strankine nakupne odločitve. Lahko smo popolni na iskalnikih, premeteno vlagamo v spletno oglaševanje, naša Facebook prisotnost vzbuja občudovanje vseh prijateljev … a brez prodajno optimiziranega spletnega mesta na koncu ne bo ničesar.

1. Kaj je vaš internetni prodajni model?

Kaj vaše spletno mesto dejansko prodaja? Da, vsekakor vaš izdelek ali storitev. A za resne rezultate potrebujete še nekaj drugega: akcijske cilje, zaradi katerih vaše spletno mesto dejansko obstaja. Zgrešite pri tem, in vse ostalo je lahko skoraj zaman.

2. Je vaše spletno mesto vpleteno v nakupni proces vaših strank?

Le malokdo se zares zaveda, kako veliko vlogo igra internet v nakupnem procesu, in kako se je v le nekaj letih povsem na glavo obrnilo potrošniško odločanje. Tudi, če na internetu ne prodajate neposredno, imajo lahko informacije tam odločujoč vpliv na končno nakupno odločitev. Kako dobro poznate nakupno odločanje vaših strank, in kako ste temu prilagodili vaše spletno mesto?

Rok vas vabi na seminar Optimizacija spletnih mest. Vpišite kodo: MP20 in prejeli boste 40 evrov popusta.  Velja za prijave do 1. 2.!

3. Je vaše spletno mesto resno prodajno orodje?

Za mnogo spletnih mest je dovolj že nekaj popravkov, da se iz čisto običajnega spletnega “kataloga” spremenijo v resno prodajno orodje, ki konkretno in merljivo spodbuja nakupne odločitve.

  • Jasno komuniciranje prednosti in koristi, ki jih spletno mesto nudi obiskovalcem.
  • Vzpostavitev zaupanja.
  • Strateško pozicioniranje pravih pozivov k dejanju.
  • Optimizirani nakupni procesi.
  • Ravno prave informacije, ki odgovorijo na vsa strankina vprašanja.
  • Pomoč strankam pri nakupni odločitvi in razreševanju paradoksa izbora.

Vse te točke se zdijo na prvi pogled kot “to itak že vemo“, a v resnici zahtevajo dosledno sledenje najboljšim praksam.

4. Podatki, ki jih ljubimo sovražiti

Edina zanesljiva pot do internetnih rezultatov vodi skozi analitiko in stalno optimizacijo. Podatke imamo praktično vsi na voljo brezplačno. Moramo pa jih začeti sistematsko uporabljati teden za tednom s ciljem stalnega izboljševanja rezultatov.

Je enostavno. Zahteva le nekaj malega poznavanja osnov internetne analitike. In pa predvsem, zahteva zagnanost!

O avtorju:

Roku Hrastniku, ki velja za #1 strokovnjaka za internetno prodajo v Sloveniji lahko prisluhnite na celodnevnem seminarju Prodajna optimizacija spletnih mest, ki bo 15.2. v Ljubljani. Vsebina seminarja bo 100 % praktična, brez nepotrebne teorije in bo temeljila zgolj na praktičnih primerih, “prej/potem rešitvah” ter konkretnih receptih za vaš posel. Če želite spremeniti spletno stran v močno prodajno orodje, potem seminarja preprosto ne smete zamuditi. Kliknite za prijavo in izkoristite 20 € popusta, ki ga imajo uporabniki strani mladipodjetnik.si (koda za uveljavitev popusta: MP20) in dodatnih 20 €, ki jih pridobite s prijavo do 1. februarja!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje