Brez telefona bi bili izgubljeni

Morda gre za generacijo, ki ne ve, kdo sta Steve Jobs in Bill Gates, marsikateri od njih si ne zna niti še zavezati vezalk, a povprečni šestletniki vedo več o tehnologiji kot povprečni 45-letniki, razkriva letno poročilo britanskega Ofcoma.
Brez telefona bi bili izgubljeni

Nekoč na stacionarnih telefonih, danes na pametnih telefonih (Vir slike: YouTube).

Prvošolčki ali tisti, tik pred vstopom v šolo, pogosto menjajo način komunikacije, pravi Jane Rumble, ena od vodij raziskave. »Odraščajo v digitalni dobi in se razvijajo popolnoma drugače, kot so se razvijali tisti, ki so danes že odrasli in tisti, stari med 16 in 24 let, ki se obravnavajo kot pionirji te moderne generacije,« je povedala Rumblova.

Otroci splet odkrijejo zgodaj. Po izsledkih raziskave Social Age, ki je luč sveta ugledala v začetku letošnjega leta, z raziskovanjem spleta začnejo z devetimi leti. Na vrhu seznama spletnih strani, na katere se otroci, mlajši od minimalne dovoljene starosti, registrirajo, je Facebook. Zanimiv je tudi podatek, da se vsak drugi otrok, star od 8 do 16 let, požvižga na omenjeno starostno prepoved.

Domača jim je tudi komunikacija s tujci. Kar 43 odstotkov otrok se je prek spleta namreč že pogovarjalo z njimi. S pogovori s tujci so začeli v povprečju pri 12 letih starosti, zato morda ni odveč starševski nadzor.

Drugačen način odraščanja, ob nenehni obdanosti s tehnologijo, vpliva tudi na njihovo razmišljanje. Kar 84 odstotkov otrok, starih od 12 do 15 let, meni, da bi bili brez moderne tehnologije popolnoma izgubljeni. Njihovi starši pa bi verjetno odgovorili, da so izgubljeni brez ure.

Če so pred 20 leti mladi uporabljali stacionarne telefone za ohranjanje stikov s prijatelji, se je v zadnjih letih veliko spremenilo. Kot razkriva raziskava Ofcoma, le trije odstotki najstnikov uporabljajo telefon za klice. Večina namreč telefone uporablja za pošiljanje SMS sporočil, fotografij in video posnetkov. Prav zato menijo avtorji raziskave, da najmlajša generacija izgublja glas.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje