Brez telefona bi bili izgubljeni

Morda gre za generacijo, ki ne ve, kdo sta Steve Jobs in Bill Gates, marsikateri od njih si ne zna niti še zavezati vezalk, a povprečni šestletniki vedo več o tehnologiji kot povprečni 45-letniki, razkriva letno poročilo britanskega Ofcoma.
Brez telefona bi bili izgubljeni

Nekoč na stacionarnih telefonih, danes na pametnih telefonih (Vir slike: YouTube).

Prvošolčki ali tisti, tik pred vstopom v šolo, pogosto menjajo način komunikacije, pravi Jane Rumble, ena od vodij raziskave. »Odraščajo v digitalni dobi in se razvijajo popolnoma drugače, kot so se razvijali tisti, ki so danes že odrasli in tisti, stari med 16 in 24 let, ki se obravnavajo kot pionirji te moderne generacije,« je povedala Rumblova.

Otroci splet odkrijejo zgodaj. Po izsledkih raziskave Social Age, ki je luč sveta ugledala v začetku letošnjega leta, z raziskovanjem spleta začnejo z devetimi leti. Na vrhu seznama spletnih strani, na katere se otroci, mlajši od minimalne dovoljene starosti, registrirajo, je Facebook. Zanimiv je tudi podatek, da se vsak drugi otrok, star od 8 do 16 let, požvižga na omenjeno starostno prepoved.

Domača jim je tudi komunikacija s tujci. Kar 43 odstotkov otrok se je prek spleta namreč že pogovarjalo z njimi. S pogovori s tujci so začeli v povprečju pri 12 letih starosti, zato morda ni odveč starševski nadzor.

Drugačen način odraščanja, ob nenehni obdanosti s tehnologijo, vpliva tudi na njihovo razmišljanje. Kar 84 odstotkov otrok, starih od 12 do 15 let, meni, da bi bili brez moderne tehnologije popolnoma izgubljeni. Njihovi starši pa bi verjetno odgovorili, da so izgubljeni brez ure.

Če so pred 20 leti mladi uporabljali stacionarne telefone za ohranjanje stikov s prijatelji, se je v zadnjih letih veliko spremenilo. Kot razkriva raziskava Ofcoma, le trije odstotki najstnikov uporabljajo telefon za klice. Večina namreč telefone uporablja za pošiljanje SMS sporočil, fotografij in video posnetkov. Prav zato menijo avtorji raziskave, da najmlajša generacija izgublja glas.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje