Brez telefona bi bili izgubljeni

Morda gre za generacijo, ki ne ve, kdo sta Steve Jobs in Bill Gates, marsikateri od njih si ne zna niti še zavezati vezalk, a povprečni šestletniki vedo več o tehnologiji kot povprečni 45-letniki, razkriva letno poročilo britanskega Ofcoma.
Brez telefona bi bili izgubljeni

Nekoč na stacionarnih telefonih, danes na pametnih telefonih (Vir slike: YouTube).

Prvošolčki ali tisti, tik pred vstopom v šolo, pogosto menjajo način komunikacije, pravi Jane Rumble, ena od vodij raziskave. »Odraščajo v digitalni dobi in se razvijajo popolnoma drugače, kot so se razvijali tisti, ki so danes že odrasli in tisti, stari med 16 in 24 let, ki se obravnavajo kot pionirji te moderne generacije,« je povedala Rumblova.

Otroci splet odkrijejo zgodaj. Po izsledkih raziskave Social Age, ki je luč sveta ugledala v začetku letošnjega leta, z raziskovanjem spleta začnejo z devetimi leti. Na vrhu seznama spletnih strani, na katere se otroci, mlajši od minimalne dovoljene starosti, registrirajo, je Facebook. Zanimiv je tudi podatek, da se vsak drugi otrok, star od 8 do 16 let, požvižga na omenjeno starostno prepoved.

Domača jim je tudi komunikacija s tujci. Kar 43 odstotkov otrok se je prek spleta namreč že pogovarjalo z njimi. S pogovori s tujci so začeli v povprečju pri 12 letih starosti, zato morda ni odveč starševski nadzor.

Drugačen način odraščanja, ob nenehni obdanosti s tehnologijo, vpliva tudi na njihovo razmišljanje. Kar 84 odstotkov otrok, starih od 12 do 15 let, meni, da bi bili brez moderne tehnologije popolnoma izgubljeni. Njihovi starši pa bi verjetno odgovorili, da so izgubljeni brez ure.

Če so pred 20 leti mladi uporabljali stacionarne telefone za ohranjanje stikov s prijatelji, se je v zadnjih letih veliko spremenilo. Kot razkriva raziskava Ofcoma, le trije odstotki najstnikov uporabljajo telefon za klice. Večina namreč telefone uporablja za pošiljanje SMS sporočil, fotografij in video posnetkov. Prav zato menijo avtorji raziskave, da najmlajša generacija izgublja glas.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje