Brezposelnost pri 50+? Nič zato, še je upanje!

Ste si morda ogledali film The Pursuit of Happyness (2006), kjer se oče brezdomec (Will Smith) bori za svoje in sinovo preživetje, nato pa postane uspešen borzni posrednik in milijonar? To ni zgolj dober scenarij, film je posnet po avtobiografiji Chrisa Gardnerja.
Brezposelnost pri 50+? Nič zato, še je upanje!

Brezposelnost pri 50+? Nič zato, še je upanje! (Vir slike: sxc.hu)

Ljudem, ki so v času recesije izgubili službo ni lahko. Res je, da večina ni primorana s svojim sinom živeti na železniški postaji, tako kot je to moral Chris Gardner, vendar je občutek obupa in brezizhoda lahko podoben.

Danes 57 – letni Chris pove, da je nekaj let nazaj izgubil investicijo v katero je vložil ogromno časa in več milijonov dolarjev, vendar ga to ni odvrnilo od tega, da ne bi poizkusil ponovno. Tokrat z drugimi poslovnimi partnerji in drugačnim poslovnim načrtom.

Vsakdo, ki se bori za preživetje ima edinstveno situacijo. Nekateri morajo preživeti svojo družino, drugi morajo pomagati bolnim staršem, tretji so v hudih dolgovih, itd. Ne glede na to, kakšna je vaša situacija, način kako se boste rešili iz neprijetne situacije je podoben za vse. Chris Gardner svetuje: „Najdite nekaj v kar verjamete in se podajte v to. Morda za nas, ki smo stari čez 50 let res ni več služb, vendar to še ne pomeni, da si je ne moremo ustvariti sami. Morda je le čas, da poiščemo svoj „start” gumb in ga vklopimo.

Nekaj nasvetov, kako se lahko starejši rešijo na videz brezizhodne situacije:

1. Nihče vas ne bo reševal-to je naloga, ki jo morate opraviti sami. Nikar naj vas ne bo strah, kaj si mislijo drugi, temveč naredite nekaj kar je všeč vam.

2. Delajte to kar imate radi, vendar bodite realni. Odločitev ali se lotiti nečesa, ki je praktično ali nečesa, ki me res veseli? To razmerje med praktičnostjo in morebitno dobičkonosnostjo posla ter med tem, kaj vas zares veseli morate določiti sami.

3. Odprite svoje podjetje. Nikar ne mislite, da zaradi svoje starosti v poslu nimate prednosti. Ravno obratno! Samo poglejte, koliko mladih mamic je primoranih zapustiti službo in pričeti s svojim poslom, da preživijo. Vi pa ste že izkušeni, imate poznanstva in nimate več skrbi s pobiranjem otrok iz vrtca.

4. Nikoli brez načrta. V kolikor nameravate začeti s poslom morate imeti razdelan poslovni načrt, ki naj bo jasen, privlačen (za investitorje) in konsistenten.

5. Lotite se posla, kjer se ceni vaše znanje in izkušnje.

6. Kaj je najbolj pomembno? Dolgo časa so ljudje delali zgolj zato, da so si lahko kupovali stvari in tako je velikokrat na žalost še danes. Vedno imejte pred očmi tisto najbolj pomembno, to so družina in prijatelji.

7. Nikar ne stojte pri miru. V kolikor se vaša ideja ali vaš posel ne razvijata hitro, nič zato. Važno je, da je konstantno opaziti nek napredek, pa čeprav je ta zelo majhen.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje