Brezposelnost pri 50+? Nič zato, še je upanje!

Ste si morda ogledali film The Pursuit of Happyness (2006), kjer se oče brezdomec (Will Smith) bori za svoje in sinovo preživetje, nato pa postane uspešen borzni posrednik in milijonar? To ni zgolj dober scenarij, film je posnet po avtobiografiji Chrisa Gardnerja.
Brezposelnost pri 50+? Nič zato, še je upanje!

Brezposelnost pri 50+? Nič zato, še je upanje! (Vir slike: sxc.hu)

Ljudem, ki so v času recesije izgubili službo ni lahko. Res je, da večina ni primorana s svojim sinom živeti na železniški postaji, tako kot je to moral Chris Gardner, vendar je občutek obupa in brezizhoda lahko podoben.

Danes 57 – letni Chris pove, da je nekaj let nazaj izgubil investicijo v katero je vložil ogromno časa in več milijonov dolarjev, vendar ga to ni odvrnilo od tega, da ne bi poizkusil ponovno. Tokrat z drugimi poslovnimi partnerji in drugačnim poslovnim načrtom.

Vsakdo, ki se bori za preživetje ima edinstveno situacijo. Nekateri morajo preživeti svojo družino, drugi morajo pomagati bolnim staršem, tretji so v hudih dolgovih, itd. Ne glede na to, kakšna je vaša situacija, način kako se boste rešili iz neprijetne situacije je podoben za vse. Chris Gardner svetuje: „Najdite nekaj v kar verjamete in se podajte v to. Morda za nas, ki smo stari čez 50 let res ni več služb, vendar to še ne pomeni, da si je ne moremo ustvariti sami. Morda je le čas, da poiščemo svoj „start” gumb in ga vklopimo.

Nekaj nasvetov, kako se lahko starejši rešijo na videz brezizhodne situacije:

1. Nihče vas ne bo reševal-to je naloga, ki jo morate opraviti sami. Nikar naj vas ne bo strah, kaj si mislijo drugi, temveč naredite nekaj kar je všeč vam.

2. Delajte to kar imate radi, vendar bodite realni. Odločitev ali se lotiti nečesa, ki je praktično ali nečesa, ki me res veseli? To razmerje med praktičnostjo in morebitno dobičkonosnostjo posla ter med tem, kaj vas zares veseli morate določiti sami.

3. Odprite svoje podjetje. Nikar ne mislite, da zaradi svoje starosti v poslu nimate prednosti. Ravno obratno! Samo poglejte, koliko mladih mamic je primoranih zapustiti službo in pričeti s svojim poslom, da preživijo. Vi pa ste že izkušeni, imate poznanstva in nimate več skrbi s pobiranjem otrok iz vrtca.

4. Nikoli brez načrta. V kolikor nameravate začeti s poslom morate imeti razdelan poslovni načrt, ki naj bo jasen, privlačen (za investitorje) in konsistenten.

5. Lotite se posla, kjer se ceni vaše znanje in izkušnje.

6. Kaj je najbolj pomembno? Dolgo časa so ljudje delali zgolj zato, da so si lahko kupovali stvari in tako je velikokrat na žalost še danes. Vedno imejte pred očmi tisto najbolj pomembno, to so družina in prijatelji.

7. Nikar ne stojte pri miru. V kolikor se vaša ideja ali vaš posel ne razvijata hitro, nič zato. Važno je, da je konstantno opaziti nek napredek, pa čeprav je ta zelo majhen.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje