Brezposelnost v Silicon Valleyu se povečuje

Trg dela v Silicon Valleyu je tako slab, da ljudje obupujejo in puščajo službe v tehnični industriji ter se bolj nagibajo k službam zdravstva in zelene tehnologije, katerih področja tudi niso ravno cvetoča.
Brezposelnost v Silicon Valleyu se povečuje

Graf stopnje brezposelnosti v Silicon Valley-u.

Pui-Wing Tam, z Wall Street Journala, je povedal, da je nezaposlenost v lanskem letu v Silicon Valley-u ostala pod kontrolo, saj je tehnična industrija zadrževala padec v recesijo. Do konca lanskega leta pa je poraba tehnične industrije oslabela in so podjetja, kot npr. eBay Inc., pričela z najavljenim odpuščanjem delavcev.

Kot rezultat, se je stopnja brezposelnosti v Silicon Valleyu, ki je bila pod povprečjem Kalifornijskega povprečja in je na veliko sledila nacionalnem povprečju lanskega leta, poskočila, tako da presega državno povprečje v maju.

Do junija je območje brezposelnosti že obsegalo 11,8 %, kar je slabše kot stanje v Kaliforniji z 11,6 % ter nacionalnim deležem 9,7 %. Stopnja izgube delovnih mest se je najbolj pokazala med sektorji kot npr. polprevodniške proizvodnje, kjer je zaposlenost v mesecu juniju iz enega leta prej padla za več kot 13%.

V  gospodarstvu Silicon Valley-a kažejo rast samo še eni izmed segmentov. Zaposlitev v zdravstvenem sektorju je zrasla za 4,2 % v juniju prejšnjega leta, prav tako pa je rast pokazala tudi industrija, ki pokriva energetsko učinkovitost in alternativno pridobivanje virov energije, kot na primer sončne in vetrne energije.

 

Vir: Businessinsider

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje