Brezposelnost v Silicon Valleyu se povečuje

Trg dela v Silicon Valleyu je tako slab, da ljudje obupujejo in puščajo službe v tehnični industriji ter se bolj nagibajo k službam zdravstva in zelene tehnologije, katerih področja tudi niso ravno cvetoča.
Brezposelnost v Silicon Valleyu se povečuje

Graf stopnje brezposelnosti v Silicon Valley-u.

Pui-Wing Tam, z Wall Street Journala, je povedal, da je nezaposlenost v lanskem letu v Silicon Valley-u ostala pod kontrolo, saj je tehnična industrija zadrževala padec v recesijo. Do konca lanskega leta pa je poraba tehnične industrije oslabela in so podjetja, kot npr. eBay Inc., pričela z najavljenim odpuščanjem delavcev.

Kot rezultat, se je stopnja brezposelnosti v Silicon Valleyu, ki je bila pod povprečjem Kalifornijskega povprečja in je na veliko sledila nacionalnem povprečju lanskega leta, poskočila, tako da presega državno povprečje v maju.

Do junija je območje brezposelnosti že obsegalo 11,8 %, kar je slabše kot stanje v Kaliforniji z 11,6 % ter nacionalnim deležem 9,7 %. Stopnja izgube delovnih mest se je najbolj pokazala med sektorji kot npr. polprevodniške proizvodnje, kjer je zaposlenost v mesecu juniju iz enega leta prej padla za več kot 13%.

V  gospodarstvu Silicon Valley-a kažejo rast samo še eni izmed segmentov. Zaposlitev v zdravstvenem sektorju je zrasla za 4,2 % v juniju prejšnjega leta, prav tako pa je rast pokazala tudi industrija, ki pokriva energetsko učinkovitost in alternativno pridobivanje virov energije, kot na primer sončne in vetrne energije.

 

Vir: Businessinsider

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje