Brezposelnost v Silicon Valleyu se povečuje

Trg dela v Silicon Valleyu je tako slab, da ljudje obupujejo in puščajo službe v tehnični industriji ter se bolj nagibajo k službam zdravstva in zelene tehnologije, katerih področja tudi niso ravno cvetoča.
Brezposelnost v Silicon Valleyu se povečuje

Graf stopnje brezposelnosti v Silicon Valley-u.

Pui-Wing Tam, z Wall Street Journala, je povedal, da je nezaposlenost v lanskem letu v Silicon Valley-u ostala pod kontrolo, saj je tehnična industrija zadrževala padec v recesijo. Do konca lanskega leta pa je poraba tehnične industrije oslabela in so podjetja, kot npr. eBay Inc., pričela z najavljenim odpuščanjem delavcev.

Kot rezultat, se je stopnja brezposelnosti v Silicon Valleyu, ki je bila pod povprečjem Kalifornijskega povprečja in je na veliko sledila nacionalnem povprečju lanskega leta, poskočila, tako da presega državno povprečje v maju.

Do junija je območje brezposelnosti že obsegalo 11,8 %, kar je slabše kot stanje v Kaliforniji z 11,6 % ter nacionalnim deležem 9,7 %. Stopnja izgube delovnih mest se je najbolj pokazala med sektorji kot npr. polprevodniške proizvodnje, kjer je zaposlenost v mesecu juniju iz enega leta prej padla za več kot 13%.

V  gospodarstvu Silicon Valley-a kažejo rast samo še eni izmed segmentov. Zaposlitev v zdravstvenem sektorju je zrasla za 4,2 % v juniju prejšnjega leta, prav tako pa je rast pokazala tudi industrija, ki pokriva energetsko učinkovitost in alternativno pridobivanje virov energije, kot na primer sončne in vetrne energije.

 

Vir: Businessinsider

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje