Britanska vlada želi milijon uporabnikov spleta več

Britanska vlada si je postavila nov cilj. Do leta 2012 želi namreč na splet spraviti vsaj milijon novih uporabnikov. Večino svojih storitev tako premešča prav na internet.
Britanska vlada želi milijon uporabnikov spleta več

Britanski spletni centri (slika: bbc.co.uk)

Vlada je že naznanila, da bo kar 30 milijonov funtov namenila britanskim spletnim centrom, ki so bili postavljeni pred devetimi leti, da bi zagotovila pomoč tistim, ki so brez dostopa do interneta. Vlada želi v roku petih let večino svojih storitev premestiti na internet. Ocenjeno je, da se kar okoli 10 milijonov Britancev ni še nikoli niti dotaknilo računalnika. Štiri milijone teh je socialno izključenih, mnogo pa jih prejema še podporo s strani vlade.

Vprašanje digitalne izključenosti se počasi dviga na političnem področju, saj vlada vse bolj prepoznava povezavo med revščino in pomanjkanjem dostopa in vidi v tem potencial za velike prihranke, če bi ključne storitve omogočili na spletu. V prvem koraku bi radi prihranili kar 400 milijonov funtov, z leti pa se bi prihranki še občutno večali. Po nekaterih kalkulacijah bi v primeru, da bi digitalno izključenim omogočili dostop do interneta in mesečno opravili vsaj eno transakcijo vladinih storitev, letno prihranili 900 milijonov funtov. 

Okoli dva milijona ljudi uporablja britanske spletne centre, ki so bili postavljeni leta 2000, da bi pomagali digitalno prikrajšanim. 3.500 centrov po Veliki Britaniji lahko najdemo v knjižnicah, šolah, mošejah, skupnih centrih in zavetiščih. 

 

Vir: BBC


Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje