Britanska vlada želi milijon uporabnikov spleta več

Britanska vlada si je postavila nov cilj. Do leta 2012 želi namreč na splet spraviti vsaj milijon novih uporabnikov. Večino svojih storitev tako premešča prav na internet.
Britanska vlada želi milijon uporabnikov spleta več

Britanski spletni centri (slika: bbc.co.uk)

Vlada je že naznanila, da bo kar 30 milijonov funtov namenila britanskim spletnim centrom, ki so bili postavljeni pred devetimi leti, da bi zagotovila pomoč tistim, ki so brez dostopa do interneta. Vlada želi v roku petih let večino svojih storitev premestiti na internet. Ocenjeno je, da se kar okoli 10 milijonov Britancev ni še nikoli niti dotaknilo računalnika. Štiri milijone teh je socialno izključenih, mnogo pa jih prejema še podporo s strani vlade.

Vprašanje digitalne izključenosti se počasi dviga na političnem področju, saj vlada vse bolj prepoznava povezavo med revščino in pomanjkanjem dostopa in vidi v tem potencial za velike prihranke, če bi ključne storitve omogočili na spletu. V prvem koraku bi radi prihranili kar 400 milijonov funtov, z leti pa se bi prihranki še občutno večali. Po nekaterih kalkulacijah bi v primeru, da bi digitalno izključenim omogočili dostop do interneta in mesečno opravili vsaj eno transakcijo vladinih storitev, letno prihranili 900 milijonov funtov. 

Okoli dva milijona ljudi uporablja britanske spletne centre, ki so bili postavljeni leta 2000, da bi pomagali digitalno prikrajšanim. 3.500 centrov po Veliki Britaniji lahko najdemo v knjižnicah, šolah, mošejah, skupnih centrih in zavetiščih. 

 

Vir: BBC


Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje