Britanska vlada želi milijon uporabnikov spleta več

Britanska vlada si je postavila nov cilj. Do leta 2012 želi namreč na splet spraviti vsaj milijon novih uporabnikov. Večino svojih storitev tako premešča prav na internet.
Britanska vlada želi milijon uporabnikov spleta več

Britanski spletni centri (slika: bbc.co.uk)

Vlada je že naznanila, da bo kar 30 milijonov funtov namenila britanskim spletnim centrom, ki so bili postavljeni pred devetimi leti, da bi zagotovila pomoč tistim, ki so brez dostopa do interneta. Vlada želi v roku petih let večino svojih storitev premestiti na internet. Ocenjeno je, da se kar okoli 10 milijonov Britancev ni še nikoli niti dotaknilo računalnika. Štiri milijone teh je socialno izključenih, mnogo pa jih prejema še podporo s strani vlade.

Vprašanje digitalne izključenosti se počasi dviga na političnem področju, saj vlada vse bolj prepoznava povezavo med revščino in pomanjkanjem dostopa in vidi v tem potencial za velike prihranke, če bi ključne storitve omogočili na spletu. V prvem koraku bi radi prihranili kar 400 milijonov funtov, z leti pa se bi prihranki še občutno večali. Po nekaterih kalkulacijah bi v primeru, da bi digitalno izključenim omogočili dostop do interneta in mesečno opravili vsaj eno transakcijo vladinih storitev, letno prihranili 900 milijonov funtov. 

Okoli dva milijona ljudi uporablja britanske spletne centre, ki so bili postavljeni leta 2000, da bi pomagali digitalno prikrajšanim. 3.500 centrov po Veliki Britaniji lahko najdemo v knjižnicah, šolah, mošejah, skupnih centrih in zavetiščih. 

 

Vir: BBC


Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje