BLOG MARKETING DELAVNICA

Carlyle je investiral 500 mio dolarjev v Beats Electronics

Beats Electronics je proizvajalec vrhunskih slušalk, ki jih je moč opaziti predvsem v urbanih območjih. Družba je prejela 500 milijonov dolarjev težko naložbo Washingtonske vlagateljske družbe Carlyle Group.
Carlyle je investiral 500 mio dolarjev v  Beats Electronics

Carlyle je investiral 500 mio dolarjev v Beats Electronics. (Vir slike: beatsbydre.com)

Carlyle je odkupil manjšinski delež Beatsa, v poslu, ki proizvajalca avdio opreme vrednoti na dobro milijardo dolarjev. Tržna vrednost ni presenetljiva, glede na to, da so po objavljenih poročilih pričakovani prihodki Beatsa med 1,2 in 1,5 milijard dolarjev.

Podjetje sta leta 2006 ustanovila znani glasbenik Dr. Dre in predsednik glasbene založbe Interscope, Jimmy Iovine. Beats dominira trgu vrhunskih slušalk. Beats obvladuje več kot 60 % trga slušalk, ki stanejo več kot 100 dolarjev. Značilne naglavne slušalke Beatsa se prodajajo po ceni od 200 do 400 dolarjev.

HTC, tajvanski proizvajalec pametnih telefonov, je naznanil, da je Beatsu prodal nazaj še preostanek deleža, ki ga je imel v tem podjetju. Pred dvemi leti je HTC kupil 50 odstotni delež Beatsa za 300 milijonov dolarjev, saj je želel tehnologijo vgraditi v svoje proizvode. Ker integracija ni dosegla pričakovanih rezultatov, so se pri HTC odločili, da prodajo ves delež, ki so ga imeli v proizvajalcu avdio opreme.

Beats bo s svežimi sredstvi uresničil strategijo širitve v ZDA in v tujini. Beats poleg slušalk prodaja tudi zvočnike in avdio sisteme za avtomobile. Glede na navedbe Wall Street Journal, razvija tudi glasbeni spletni servis, da bi konkuriral Spotifyu in Pandori.

Carlyl bo domnevno v upravi Beats zapolnil dva od šestih sedežev.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje