Carlyle je investiral 500 mio dolarjev v Beats Electronics

Beats Electronics je proizvajalec vrhunskih slušalk, ki jih je moč opaziti predvsem v urbanih območjih. Družba je prejela 500 milijonov dolarjev težko naložbo Washingtonske vlagateljske družbe Carlyle Group.
Carlyle je investiral 500 mio dolarjev v  Beats Electronics

Carlyle je investiral 500 mio dolarjev v Beats Electronics. (Vir slike: beatsbydre.com)

Carlyle je odkupil manjšinski delež Beatsa, v poslu, ki proizvajalca avdio opreme vrednoti na dobro milijardo dolarjev. Tržna vrednost ni presenetljiva, glede na to, da so po objavljenih poročilih pričakovani prihodki Beatsa med 1,2 in 1,5 milijard dolarjev.

Podjetje sta leta 2006 ustanovila znani glasbenik Dr. Dre in predsednik glasbene založbe Interscope, Jimmy Iovine. Beats dominira trgu vrhunskih slušalk. Beats obvladuje več kot 60 % trga slušalk, ki stanejo več kot 100 dolarjev. Značilne naglavne slušalke Beatsa se prodajajo po ceni od 200 do 400 dolarjev.

HTC, tajvanski proizvajalec pametnih telefonov, je naznanil, da je Beatsu prodal nazaj še preostanek deleža, ki ga je imel v tem podjetju. Pred dvemi leti je HTC kupil 50 odstotni delež Beatsa za 300 milijonov dolarjev, saj je želel tehnologijo vgraditi v svoje proizvode. Ker integracija ni dosegla pričakovanih rezultatov, so se pri HTC odločili, da prodajo ves delež, ki so ga imeli v proizvajalcu avdio opreme.

Beats bo s svežimi sredstvi uresničil strategijo širitve v ZDA in v tujini. Beats poleg slušalk prodaja tudi zvočnike in avdio sisteme za avtomobile. Glede na navedbe Wall Street Journal, razvija tudi glasbeni spletni servis, da bi konkuriral Spotifyu in Pandori.

Carlyl bo domnevno v upravi Beats zapolnil dva od šestih sedežev.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje