Carlyle je investiral 500 mio dolarjev v Beats Electronics

Beats Electronics je proizvajalec vrhunskih slušalk, ki jih je moč opaziti predvsem v urbanih območjih. Družba je prejela 500 milijonov dolarjev težko naložbo Washingtonske vlagateljske družbe Carlyle Group.
Carlyle je investiral 500 mio dolarjev v  Beats Electronics

Carlyle je investiral 500 mio dolarjev v Beats Electronics. (Vir slike: beatsbydre.com)

Carlyle je odkupil manjšinski delež Beatsa, v poslu, ki proizvajalca avdio opreme vrednoti na dobro milijardo dolarjev. Tržna vrednost ni presenetljiva, glede na to, da so po objavljenih poročilih pričakovani prihodki Beatsa med 1,2 in 1,5 milijard dolarjev.

Podjetje sta leta 2006 ustanovila znani glasbenik Dr. Dre in predsednik glasbene založbe Interscope, Jimmy Iovine. Beats dominira trgu vrhunskih slušalk. Beats obvladuje več kot 60 % trga slušalk, ki stanejo več kot 100 dolarjev. Značilne naglavne slušalke Beatsa se prodajajo po ceni od 200 do 400 dolarjev.

HTC, tajvanski proizvajalec pametnih telefonov, je naznanil, da je Beatsu prodal nazaj še preostanek deleža, ki ga je imel v tem podjetju. Pred dvemi leti je HTC kupil 50 odstotni delež Beatsa za 300 milijonov dolarjev, saj je želel tehnologijo vgraditi v svoje proizvode. Ker integracija ni dosegla pričakovanih rezultatov, so se pri HTC odločili, da prodajo ves delež, ki so ga imeli v proizvajalcu avdio opreme.

Beats bo s svežimi sredstvi uresničil strategijo širitve v ZDA in v tujini. Beats poleg slušalk prodaja tudi zvočnike in avdio sisteme za avtomobile. Glede na navedbe Wall Street Journal, razvija tudi glasbeni spletni servis, da bi konkuriral Spotifyu in Pandori.

Carlyl bo domnevno v upravi Beats zapolnil dva od šestih sedežev.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje