Carol Bartz je nova direktorica Yahooja

Na Wall Streetu se sprašujejo ali ima nova direktorica, ki je dosedaj vodila podjetja iz področja programske opreme in tehnologij, dovolj izkušenj, da spreobrne internetno medijsko podjetje.
Carol Bartz je nova direktorica Yahooja

Sedaj so vse oči uprte v Carol Bartz

Sicer je Carol Bartz veteranka pri svojem delu in slovi po strogem, a pravičnem vodenju. Analitiki sicer napovedujejo, da bo trg po vsej verjetnosti razočaran nad Yahoojevo odločitvijo, glede na to, da niso izbrali nekoga, ki je domač v medijskem svetu. Pa vendar, konec iskanja direktorja lahko prinese pozitivne spremembe v smislu stabilnosti podjetja.

Mnogi pa na to odločitev Yahooja gledajo pozitivno in menijo, da je Carol Bartz prav to, kar Yahoo potrebuje. Všeč jim je ideja, da bo naredila red v podjetju in dejstvo, da ne izhaja iz tega področja zna biti njena prednost. Yahoo se že nekaj časa bori za obstoj na trgu, doživel je celo drastičen upad vrednosti svojih delnic po zavrnitvi Microsoftove ponudbe za prevzem, vredne kar 47,5 milijarde dolarjev. Za to pogubno odločitev delničarji krivijo predvsem Jerry Yanga, ki je ponudbo zavrnil v upanju povezave z Googlom, kar pa je na žalost splavalo po vodi. Sedaj delničarji vidijo v Carol Bartz osebo, ki bo uspešno rešila vse Yahoojeve težave.  

Carol Bartz je bila članica odbora, predsednica in direktorica podjetja Autodesk celih 14 let, leta 2006 je odstopila. V času njenega vodenja se je dobiček podjetja dvignil na 1,5 milijarde iz borih 300 milijonov. Poleg tega je bila direktorica pri Sun Microsystems Inc, in članica odbora pri podjetjih Cisco Systems Inc in Intel Corp.

Bartzova je ostro zavrnila namige, da bo vodenje Yahooja zanjo prevelik zalogaj glede na njene dosedanje izkušnje in je mnenja, da ji bo uspelo spoznati svet internetnih medijev, saj tudi pri vodenju prejšnjih podjetij, ni bila seznanjena s področjem delovanja njenega podjetja, pa ji je kljub temu uspelo veliko. Napoveduje, da se bo poglobila v Yahoo in tako izvedela več o njegovem poslovanju, v kolikor pa bo imela kakršna koli vprašanja se bo za nasvet obrnila na Yanga, člane odbora in zaposlene.

Vir: Reuters

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje