Čas je, da se usedete in končno napišete poslovni načrt

Razmišljate o svojem podjetju, pa ne veste kje bi začeli? Naj vam pomagamo - sedite pred računalnik in napišite poslovni načrt. To je odličen prvi korak. V nadaljevanju vam navajamo nekaj razlogov, zakaj se vam pisanje poslovnega načrta izplača.
Čas je, da se usedete in končno napišete poslovni načrt

Čas je, da se usedete in končno napišete poslovni načrt. (Vir slike: sxc.hu)

Veliko je različnih mnenj glede pisanja poslovnih načrtov: nekateri so mnenja, da je pisanje poslovnega načrta zgolj izguba čas, drugi pa so mnenja, da je to eden izmed najpomembnejših dokumentov vsakega start-upa. Kdo ima torej prav?

Akademske raziskave čez lužo so pokazale, da imajo prav tisti, ki menijo, da je poslovni načrt obvezen dokument vsakega podjetnika začetnika. Poslovni načrt namreč pomaga pri lažjemu financiranju (iskanju investitorjev), hitrejšemu razvoju podjetja in hitrejšemu prodoru na trg.

Kritiki trdijo, da poslovni načrt zelo malo pripomore k izboljšanemu finančnemu stanju in nikar ne mislite drugače, saj je poslovni načrt napisan že zelo zgodaj in težko je pravilno sklepati kolikšna bo prodaja. Res pa je, da v kolikor boste imeli napisan poslovni načrt, bo le-ta pripomogel k uspešnosti podjetja.

Poslovni načrt pripomore k uspešnosti podjetja:

  1. tako, da prisili podjetnika, da razmisli o tem, kakšno bo njegovo poslovanje v prihodnosti,
  2. s tem, ko podjetnik zapiše poslovne plane, priložnosti in nevarnosti na trgu si jih tudi lažje zapomni ter
  3. s pomočjo poslovnega načrta podjetnik lažje poišče pravo alternativo ali rešitev (dobavitelja, ki ponuja najboljšo kvaliteto v finančnem okviru podjetja).

Vir: entrepreneur.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje