Čas je, da se usedete in končno napišete poslovni načrt

Razmišljate o svojem podjetju, pa ne veste kje bi začeli? Naj vam pomagamo - sedite pred računalnik in napišite poslovni načrt. To je odličen prvi korak. V nadaljevanju vam navajamo nekaj razlogov, zakaj se vam pisanje poslovnega načrta izplača.
Čas je, da se usedete in končno napišete poslovni načrt

Čas je, da se usedete in končno napišete poslovni načrt. (Vir slike: sxc.hu)

Veliko je različnih mnenj glede pisanja poslovnih načrtov: nekateri so mnenja, da je pisanje poslovnega načrta zgolj izguba čas, drugi pa so mnenja, da je to eden izmed najpomembnejših dokumentov vsakega start-upa. Kdo ima torej prav?

Akademske raziskave čez lužo so pokazale, da imajo prav tisti, ki menijo, da je poslovni načrt obvezen dokument vsakega podjetnika začetnika. Poslovni načrt namreč pomaga pri lažjemu financiranju (iskanju investitorjev), hitrejšemu razvoju podjetja in hitrejšemu prodoru na trg.

Kritiki trdijo, da poslovni načrt zelo malo pripomore k izboljšanemu finančnemu stanju in nikar ne mislite drugače, saj je poslovni načrt napisan že zelo zgodaj in težko je pravilno sklepati kolikšna bo prodaja. Res pa je, da v kolikor boste imeli napisan poslovni načrt, bo le-ta pripomogel k uspešnosti podjetja.

Poslovni načrt pripomore k uspešnosti podjetja:

  1. tako, da prisili podjetnika, da razmisli o tem, kakšno bo njegovo poslovanje v prihodnosti,
  2. s tem, ko podjetnik zapiše poslovne plane, priložnosti in nevarnosti na trgu si jih tudi lažje zapomni ter
  3. s pomočjo poslovnega načrta podjetnik lažje poišče pravo alternativo ali rešitev (dobavitelja, ki ponuja najboljšo kvaliteto v finančnem okviru podjetja).

Vir: entrepreneur.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje