Čas je, da se usedete in končno napišete poslovni načrt

Razmišljate o svojem podjetju, pa ne veste kje bi začeli? Naj vam pomagamo - sedite pred računalnik in napišite poslovni načrt. To je odličen prvi korak. V nadaljevanju vam navajamo nekaj razlogov, zakaj se vam pisanje poslovnega načrta izplača.
Čas je, da se usedete in končno napišete poslovni načrt

Čas je, da se usedete in končno napišete poslovni načrt. (Vir slike: sxc.hu)

Veliko je različnih mnenj glede pisanja poslovnih načrtov: nekateri so mnenja, da je pisanje poslovnega načrta zgolj izguba čas, drugi pa so mnenja, da je to eden izmed najpomembnejših dokumentov vsakega start-upa. Kdo ima torej prav?

Akademske raziskave čez lužo so pokazale, da imajo prav tisti, ki menijo, da je poslovni načrt obvezen dokument vsakega podjetnika začetnika. Poslovni načrt namreč pomaga pri lažjemu financiranju (iskanju investitorjev), hitrejšemu razvoju podjetja in hitrejšemu prodoru na trg.

Kritiki trdijo, da poslovni načrt zelo malo pripomore k izboljšanemu finančnemu stanju in nikar ne mislite drugače, saj je poslovni načrt napisan že zelo zgodaj in težko je pravilno sklepati kolikšna bo prodaja. Res pa je, da v kolikor boste imeli napisan poslovni načrt, bo le-ta pripomogel k uspešnosti podjetja.

Poslovni načrt pripomore k uspešnosti podjetja:

  1. tako, da prisili podjetnika, da razmisli o tem, kakšno bo njegovo poslovanje v prihodnosti,
  2. s tem, ko podjetnik zapiše poslovne plane, priložnosti in nevarnosti na trgu si jih tudi lažje zapomni ter
  3. s pomočjo poslovnega načrta podjetnik lažje poišče pravo alternativo ali rešitev (dobavitelja, ki ponuja najboljšo kvaliteto v finančnem okviru podjetja).

Vir: entrepreneur.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje