Upravljanje s časom: kako postati še bolj produktiven?

Za podjetnike, ki vodijo manjša podjetja in različne posle ali celo več podjetji hkrati, je časovni management (angl. Time management) ena najpomembnejših stvari. Preberite si nasvete petih podjetnikov, ki vodijo več podjetij hkrati in so pri tem zelo uspešni.
Upravljanje s časom: kako postati še bolj produktiven?

Časovni management: kako postati bolj produktiven? (Vir slike: sxc.hu)

Pospravljena pisalna miza

Joe Adkins je lastnik štirih uspešnih podjetij. Njegov nasvet: Imejte vedno pospravljeno pisalno mizo.

Ko stopite v Adkinsonovo pisarno na njegovi mizi ne boste našli niti enega samega papirja. Vse papirje, ki jih prejme jih skenira nato pa uniči. „Več kot boste imeli na svoji mizi paprija in map, manj boste produktivni” pravi Adkins.

Postavljajte si tedenske cilje

Becky McCray je lastnica štirih podjetij in njena skrivnost je postavljanje tedenskih ciljev (in seveda njihovo uresničevanje).

McCray je lastnica štirih zelo raznolikih podjetij in za vsakega izmed njih vsak teden postavi cilje z namenom, da ne bi kaj spregledala. Tudi če imate zgolj eno podjetje, vam svetujemo, da si postavljate, poleg dolgoročnih, tudi kratkoročne tedenske ali mesečne cilje.

Temeljito izurite vodje

Podjetnik Arik Kislin iz New Yorka ima v lasti tri podjetja in njegov nasvet se glasi: Kar se da dobro izurite in vpeljite nove managerje. Vzemite si čas za to.

Ko se podjetnik Kislin odloči, da potrebuje pomoč pri vodenju, mora novi vodja poleg njega sedeti kar cel mesec. Namen temeljitega urjenja je, da novi vodja spozna, kako se vodijo stvari v podjetju.

To-do seznam imejte vedno pri roki

Drew Sharma vodi dve podjetji, vam pa svetuje, da imate svoj to-do seznam vedno pri roki.

Kljub temu, da Sharma vodi zgolj dve podjetji, upravlja s kar 80 spletnimi stranmi. Ko ob 5.30 zjutraj vstane, takoj pogleda na svoj to – do seznam.

Izborite si čas zase

Podjetnica Alma Steger je lastnica dveh podjetij in vsem podjetnikom svetuje, naj si vzamejo čas zase, saj ima le-ta enako vrednost kot zelo pomemben posloven sestanek.

Poleg tega, da vodi dve podjetji je Stegerjeva tudi mama enoletnika. Da bi kar se da učinkovito opravljala vse funkcije si vsak dan vzame nekaj časa samo zase (za sprehod ali branje knjige).

Vir: entrepreneur.com

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje