Postati podjetnik, da se izognete tveganju?

Nekatera podjetja ravnajo s svojimi zaposlenimi, kot da so nadomestljiva sredstva in jih brez večjega premisleka odpuščajo. S tega vidika so delavci v podjetjih bolj izpostavljeni tveganju kot podjetniki, katerih glavna skrb je oblikovanje proizvodov in storitev, ki bodo ustrezali porabnikom.
Postati podjetnik, da se izognete tveganju?

Podjetnikom se ni treba bati odpuščanj.

Podjetniki tako niso izpostavljeni odpuščanjem, ženskam, ki želijo imeti otroke, pa se ni treba popolnoma odpovedati karieri. Za podjetnika je pomembno predvsem, da pridobi čim več različnih strank in si tako zagotovi dohodke z različnih strani, saj je vlaganje vseh sredstev le v en proizvod ali storitev lahko tvegano.

Ljudje med opravljanjem svojega dela pogosto razvijejo tudi druga znanja, ki jih lahko nato vnovčijo drugje. Tako je npr. odvetnik za bankrote, ki v času ekonomske rasti ni imel dosti dela, začel ponujati še druge storitve. Podjetje Environmental Tectonics, ki razvija simulatorje za NASO pa je prišlo na idejo, da lahko začne razvijati proizvode namenjene zabavni industriji.

Lahko se odločite tudi za “popoldansko podjetje”, ki od vas ne bo zahtevalo polnega delovnega časa. Pri tem vam je lahko v pomoč internet. Napišite npr. knjigo in jo začnite prodajati preko spleta. Če imate talent za izdelavo modnih dodatkov pa jih ponudite preko eBaya.

Z odločitvijo za podjetništvo boste prevzeli kontrolo nad svojo finančno prihodnostjo in ne boste odvisni le od poslovanja podjetja, v katerem ste zaposleni.

Vir: TheStreet

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje