Postati podjetnik, da se izognete tveganju?

Nekatera podjetja ravnajo s svojimi zaposlenimi, kot da so nadomestljiva sredstva in jih brez večjega premisleka odpuščajo. S tega vidika so delavci v podjetjih bolj izpostavljeni tveganju kot podjetniki, katerih glavna skrb je oblikovanje proizvodov in storitev, ki bodo ustrezali porabnikom.
Postati podjetnik, da se izognete tveganju?

Podjetnikom se ni treba bati odpuščanj.

Podjetniki tako niso izpostavljeni odpuščanjem, ženskam, ki želijo imeti otroke, pa se ni treba popolnoma odpovedati karieri. Za podjetnika je pomembno predvsem, da pridobi čim več različnih strank in si tako zagotovi dohodke z različnih strani, saj je vlaganje vseh sredstev le v en proizvod ali storitev lahko tvegano.

Ljudje med opravljanjem svojega dela pogosto razvijejo tudi druga znanja, ki jih lahko nato vnovčijo drugje. Tako je npr. odvetnik za bankrote, ki v času ekonomske rasti ni imel dosti dela, začel ponujati še druge storitve. Podjetje Environmental Tectonics, ki razvija simulatorje za NASO pa je prišlo na idejo, da lahko začne razvijati proizvode namenjene zabavni industriji.

Lahko se odločite tudi za “popoldansko podjetje”, ki od vas ne bo zahtevalo polnega delovnega časa. Pri tem vam je lahko v pomoč internet. Napišite npr. knjigo in jo začnite prodajati preko spleta. Če imate talent za izdelavo modnih dodatkov pa jih ponudite preko eBaya.

Z odločitvijo za podjetništvo boste prevzeli kontrolo nad svojo finančno prihodnostjo in ne boste odvisni le od poslovanja podjetja, v katerem ste zaposleni.

Vir: TheStreet

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje