Postati podjetnik, da se izognete tveganju?

Nekatera podjetja ravnajo s svojimi zaposlenimi, kot da so nadomestljiva sredstva in jih brez večjega premisleka odpuščajo. S tega vidika so delavci v podjetjih bolj izpostavljeni tveganju kot podjetniki, katerih glavna skrb je oblikovanje proizvodov in storitev, ki bodo ustrezali porabnikom.
Postati podjetnik, da se izognete tveganju?

Podjetnikom se ni treba bati odpuščanj.

Podjetniki tako niso izpostavljeni odpuščanjem, ženskam, ki želijo imeti otroke, pa se ni treba popolnoma odpovedati karieri. Za podjetnika je pomembno predvsem, da pridobi čim več različnih strank in si tako zagotovi dohodke z različnih strani, saj je vlaganje vseh sredstev le v en proizvod ali storitev lahko tvegano.

Ljudje med opravljanjem svojega dela pogosto razvijejo tudi druga znanja, ki jih lahko nato vnovčijo drugje. Tako je npr. odvetnik za bankrote, ki v času ekonomske rasti ni imel dosti dela, začel ponujati še druge storitve. Podjetje Environmental Tectonics, ki razvija simulatorje za NASO pa je prišlo na idejo, da lahko začne razvijati proizvode namenjene zabavni industriji.

Lahko se odločite tudi za “popoldansko podjetje”, ki od vas ne bo zahtevalo polnega delovnega časa. Pri tem vam je lahko v pomoč internet. Napišite npr. knjigo in jo začnite prodajati preko spleta. Če imate talent za izdelavo modnih dodatkov pa jih ponudite preko eBaya.

Z odločitvijo za podjetništvo boste prevzeli kontrolo nad svojo finančno prihodnostjo in ne boste odvisni le od poslovanja podjetja, v katerem ste zaposleni.

Vir: TheStreet

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje