Postati podjetnik, da se izognete tveganju?

Nekatera podjetja ravnajo s svojimi zaposlenimi, kot da so nadomestljiva sredstva in jih brez večjega premisleka odpuščajo. S tega vidika so delavci v podjetjih bolj izpostavljeni tveganju kot podjetniki, katerih glavna skrb je oblikovanje proizvodov in storitev, ki bodo ustrezali porabnikom.
Postati podjetnik, da se izognete tveganju?

Podjetnikom se ni treba bati odpuščanj.

Podjetniki tako niso izpostavljeni odpuščanjem, ženskam, ki želijo imeti otroke, pa se ni treba popolnoma odpovedati karieri. Za podjetnika je pomembno predvsem, da pridobi čim več različnih strank in si tako zagotovi dohodke z različnih strani, saj je vlaganje vseh sredstev le v en proizvod ali storitev lahko tvegano.

Ljudje med opravljanjem svojega dela pogosto razvijejo tudi druga znanja, ki jih lahko nato vnovčijo drugje. Tako je npr. odvetnik za bankrote, ki v času ekonomske rasti ni imel dosti dela, začel ponujati še druge storitve. Podjetje Environmental Tectonics, ki razvija simulatorje za NASO pa je prišlo na idejo, da lahko začne razvijati proizvode namenjene zabavni industriji.

Lahko se odločite tudi za “popoldansko podjetje”, ki od vas ne bo zahtevalo polnega delovnega časa. Pri tem vam je lahko v pomoč internet. Napišite npr. knjigo in jo začnite prodajati preko spleta. Če imate talent za izdelavo modnih dodatkov pa jih ponudite preko eBaya.

Z odločitvijo za podjetništvo boste prevzeli kontrolo nad svojo finančno prihodnostjo in ne boste odvisni le od poslovanja podjetja, v katerem ste zaposleni.

Vir: TheStreet

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje