Uber z razširitvijo tudi v posel dostave hrane

Povezava z lokalnimi restavracijami, katere vodilo je priprava kosila ali večerje, ki jo posameznik lahko prejme v zgolj 10 minutah, je nov podvig startupa Uber. Tistega, ki ga poznamo po številnih incidentih, protestih in mnogih investicijah.
Uber z razširitvijo tudi v posel dostave hrane

Na sliki Travis Kalanick, soustanovitelj startupa Uber (Vir slike: YouTube).

Uber je v teh dneh predstavil storitev UberEATS. Storitev bo za zdaj na voljo uporabnikom v Barceloni, omogočala pa bo dostavo kosil in večerij. Ravno v Španiji je pred meseci padla odločitev o prepovedi Uberja, zato se zdaj usmerja na dostavo hrane. Sicer pa je dostava hrane nekaj, kar že poznamo, a Uber, ki je uporabnikom na voljo v 54 državah in 200 mestih, obljublja povsem drugačno izkušnjo.

Čez 10 minut ne boste več lačni

V ta namen se je povezal z najboljšimi lokalnimi restavracijami v mestu, katerih kosila in večerje bodo uporabniki prejeli v manj kot 10 minutah. Lačni? Čez 10 minut ne boste več (če ste v Barceloni). Podjetje se je v ta namen povezalo tudi s španskim kulinaričnim vodičem Plateselector, s katerim bi lahko poiskali res najbolje kulinarične kotičke.

UberEATS bo za zdaj na voljo le v Barceloni, storitev pa je še v testni fazi. S tem je Uber kot drugi najbolj vreden startup na svetu pokazal, kako velik potencial ima. Množici radovednežev bodo storitev predstavili v začetku marca, na svetovnem mobilnem kongresu.

»Čas, ki vam ga vzame hoja do restavracije, je primerljiv s časom, ki ga vzame odprtje Uberjeve aplikacije, izbira obroka in dostava na želeni naslov,« je zapisano na Uberji spletni strani. Naročilo bo možno opraviti kar prek obstoječe aplikacije, le da bo uporabnik uporabljal ločeni del, ki se nahaja pod ikono UberEATS. Vpisal bo naslov za dostavo in izbral obrok iz menija, voznik pa bo prejel hrano in jo dostavil na želeni naslov. Uporabnik bo obrok plačal prek Uberja, meniji pa se bodo dnevno spreminjali.

Nova priložnost za rast

Restavracije novost pozdravljajo, saj to pomeni, da bodo njihovi kulinarični podvigi lahko prispeli do novih strank. »Veseli me sodelovanje s podjetjem, kot je Uber. Z UberEATS platformo si ustvarjam priložnost za rast in doseg novih strank, saj bo tako lahko več ljudi spoznalo mojo restavracijo,« je Alex Knoepfel, lastnik restravracije Surf House Barcelona, povedal tujim medijem.

Ne gre za prvi poskus podjetja za ustvarjanje priložnosti na področju dostave hrane. Lani so predstavili platformo UberFRESH za dostavo v Los Angelesu.

Uber prejemnik nagrade Crunchies >>

Če je vsaj na prvi pogled videti, da gre Uberju kot po maslu, pa imajo njegovi vozniki, kljub temu, da so večinoma zadovoljni z delom, bolj pester delavnik. Poleg dejstva, da nekateri zaslužijo komaj za preživetje, da se soočajo z obtožbami o homofobiji, strahu pred zdrsom ocene pod 4,6 zvezdice, se med njihovimi strankami pogosteje znajdejo vinjene osebe. S takšnimi imajo precej težav.

Večina prijazna, najhuje je z vinjenimi osebami

Eden od voznikov, ki vozijo za Uber, je spregovoril za tuje medije, a pri tem želel ostati neimenovan. Pri Uberju je začel voziti julija, skupno je opravil že več kot 1.500 voženj s svojim avtom Hyundai Elantra. Zaslužil je 40 tisoč dolarjev v enem letu, kar je primerljivo z zaslužkom voznika taksija, ki dela od 35 do 50 ur na teden. Pravi, da je večina njegovih potnikov sicer prijaznih, je pa imel tudi že slabe izkušnje. Nekateri puščajo za sabo smeti, nekateri so v avtu celo bljuvali. Motijo ga vse ostrejši pogoji s strani Uberja, ki po njegovem mnenju ne razume, da več voženj kot opraviš, hitreje nastanejo poškodbe na vozilu.

Ga lahko kdo ustavi?

Z novo storitvijo si vsaj barcelonski vozniki lahko nadejajo manj neprijetnih sopotnikov, Uber pa lahko le upa, da se mu po taksistih ne bodo uprle še lokalne restavracije, katerim bo kradel posel z dostavo hrane. Zdaj mu gre kot po maslu, saj je z zadnjo zbiralno akcijo svežih investicijskih sredstev zbral precej od pričakovanj. Zdi se, da ga trenutno nihče ne uspe ustaviti.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje