»Center zaposlitvenih rešitev nefiks« – korak dlje pri iskanju zaposlitve

Avtor — 17.09.2015
Mlade, ki iščejo zaposlitev, pa so se naveličali pošiljanja prošenj, ki ne prinašajo niti odgovorov, niti vabil na razgovor, Zavodu Nefiks vabi, da preizkusijo nekaj novega. V sodelovanju z zavodom Cene Štupar - CILJ, bodo v prostorih DPlaca izvajali projekt »Center zaposlitvenih rešitev Nefiks«.
»Center zaposlitvenih rešitev nefiks« - korak dlje pri iskanju zaposlitve

»Center zaposlitvenih rešitev nefiks« – korak dlje pri iskanju zaposlitve

Gre za prostor srečevanja iskalcev prve zaposlitve, kjer mladi uporabniki Nefiksa participativno soustvarjajo dejavnosti, ki jim omogočajo vstop na trg dela.

Da je »blaznost vedno znova in znova ponavljati isto stvar in pričakovati drugačne rezultate« je ugotovil že Einstein. Zato je Zavod Nefiks pričel z delovanjem Centra zaposlitvenih rešitev, ki mladim ponuja drugačen pristop. Po uspešnih Zaposlitvenih klubih za mlade, v katerih je ob podpori blagovne znamke »ORTO« v treh sezonah več kot 120 mladih dobilo zaposlitveno priložnost, sedaj vabijo mlade, ki so se iskanja pripravljeni lotiti z visoko stopnjo soudeležbe pri kreiranju in izvajanju programa kluba.

Osebni trener, ki vstopa v svet podjetništva

»To, da mladi dejavnosti načrtujejo, organizirajo, sestankujejo z gosti, ki so ob enem tudi delodajalci, jim omogoča razvoj samozavesti, vezi in poznanstev in odpira priložnosti, ki jih drugi nimajo«, pravi Alenka Blazinšek, strokovna vodja Zavoda Nefiks in dodaja: »Od ostalih projektov se naš razlikuje po tem, da mlademu iskalcu omogoči dolgoročnejšo, torej dvomesečno, udeležbo in ne zgolj posameznih delavnic. Prav tako pa jim omogoča mentorsko vodstvo pri načrtovanju in vodenju kariere tudi po preteku samega kluba«.

Poleg novih veščin ter razvoja socialne mreže, bodo mladi z Nefiksom, indeksom neformalnega izobraževanja, zabeležili neformalno pridobljeno znanje, pripravili poklicu prilagojen življenjepis in CV vizitko, si postavili jasen zaposlitveni cilj, iz sebe naredili »blagovno znamko« in dobili priložnost kratkotrajnih brezplačnih izobraževanj v tujini. Delovanje v DPlacu – stičišču podjetniških idej z družbenim učinkom pa bo omogočalo (so)delovanje v podjetništvu.

Klub bo za iskalce prve zaposlitve brezplačen, vključeni pa se bodo morali aktivnosti udeležiti v 70% časa delovanja kluba. »Redna udeležba je eden od pokazateljev, kako resno se je posameznik pripravljen lotiti iskanja zaposlitve«, meni Uroš, eden od udeležencev Zaposlitvenih klubov za mlade: »Vsi, ki smo se bili pripravljeni resno angažirati, smo dobili vsaj eno  zaposlitveno priložnost«.

Klub bo pričel delovati 5. oktobra, prej pa se je potrebno prijaviti na spletnem portalu talentiran.si. Za vse, ki jih projekt zanima, pa še niso čisto odločeni, v drugi polovici septembra pripravljajo sklop predstavitvenih delavnic, na katerih bo mogoče okusiti participativni način dela in pridobiti več informacij o samem delovanju kluba.

Na Zavodu Nefiks se zavedajo, da je investicija energije in časa, ki ga bodo vključeni vložili v sodelovanje v klub visoka – po drugi strani pa njihove izkušnje kažejo, da se resno delovanje tudi v teh časih visoko obrestuje.

Več na talentiran.si

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje