Česa ne smete pozabiti, ko se odpravljate na poslovno pot

V kolikor vas čaka poslovno potovanje izven Slovenije (ali celo izven Evrope), morate biti pozorni, da ne pozabite s seboj vzeti nekaj ključnih predmetov. Preberite si seznam stvari, ki so nujno potrebne za poslovno pot, vendar jih podjetniki največkrat pozabijo vzeti s seboj.
Pripravljalni seminar Kako poslovati z Azerbajdžanom

Najprej nekaj najbolj očitnih stvari, ki vam bodo prišle še kako prav:

 1. Veliko poslovnih vizitk. Najslabše, kar se vam lahko zgodi je, da vam zmanjka poslovnih vizitk. Zato s seboj vzemite nekaj dodatnih poslovnih vizitk in jih spravite v žep, denarnico ali v kovček.
 2. Značka z imenom. V kolikor ste namenjeni na konferenco, kjer nameravate priti do novih poznanstev, se nikar ne zanašajte na organizatorje, da vam bodo priskrbeli vse. Naredite si svojo značko z imenom.
 3. Dodatna pisala. Vedno imejte pri sebi pisalo, še posebej, kadar sestankujete. Ne boste verjeli, kako težko je priti do pisala, ko ga zares potrebujete.

Nekaj manj očitnih stvari:

 1. Kontaktne informacije ali poslovne vizitke vaših poslovnih partnerjev za referenco.
 2. Razkuževalna tekočina za roke. Sliši se kot nekaj, kar potrebuje »detektiv Monk« iz televizijske nanizanke, vendar vam bo prišla še kako prav. Priporočamo vam uporabo razkužila za roke, saj boste na tak način staknili manj prehladov – zavedati se morate, da boste na konferenci segli v roke mnogim ljudem.
 3. Mentol bomboni. Ne glede na to, kako očiten je tale nasvet, ne boste verjeli, koliko ljudi mentol bonbonov ne uporablja (pa bi jih morali).
 4. USB ključek. Velikokrat se vam bo zgodilo, da boste želeli shraniti določene dokumente ali določene dokumente deliti z drugimi. Takrat vam bo še kako prav prišel USB ključek, ki ga imejte vedno pri roki (in ne v potovalki v hotelski sobi na drugi strani mesta).
 5. Fotoaparat. Slike vam bodo prišle prav, da se boste lahko kasneje ponovno spomnili nekaterih ljudi, ki ste jih srečali, in da boste lahko slike objavili na blogu, spletni strani ali socialnih omrežjih.
 6. Predmeti in dokumenti, ki so pomemben del vašega posla. Brošura, predstavitev v PowerPoint obliki, dokumenti na USB ključku itd. Na poslovni poti morate imeti takšne stvari s seboj, saj nikoli ne veste, kdaj vam bodo prišle prav.

Za konec pa še nekaj predlogov:

 1. Polnilec za telefon.
 2. Pretvornik za električni tok.
 3. Dobra knjiga za neprijetno čakanje na letališču.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje