Česa ne smete pozabiti, ko se odpravljate na poslovno pot

V kolikor vas čaka poslovno potovanje izven Slovenije (ali celo izven Evrope), morate biti pozorni, da ne pozabite s seboj vzeti nekaj ključnih predmetov. Preberite si seznam stvari, ki so nujno potrebne za poslovno pot, vendar jih podjetniki največkrat pozabijo vzeti s seboj.
Pripravljalni seminar Kako poslovati z Azerbajdžanom

Najprej nekaj najbolj očitnih stvari, ki vam bodo prišle še kako prav:

 1. Veliko poslovnih vizitk. Najslabše, kar se vam lahko zgodi je, da vam zmanjka poslovnih vizitk. Zato s seboj vzemite nekaj dodatnih poslovnih vizitk in jih spravite v žep, denarnico ali v kovček.
 2. Značka z imenom. V kolikor ste namenjeni na konferenco, kjer nameravate priti do novih poznanstev, se nikar ne zanašajte na organizatorje, da vam bodo priskrbeli vse. Naredite si svojo značko z imenom.
 3. Dodatna pisala. Vedno imejte pri sebi pisalo, še posebej, kadar sestankujete. Ne boste verjeli, kako težko je priti do pisala, ko ga zares potrebujete.

Nekaj manj očitnih stvari:

 1. Kontaktne informacije ali poslovne vizitke vaših poslovnih partnerjev za referenco.
 2. Razkuževalna tekočina za roke. Sliši se kot nekaj, kar potrebuje »detektiv Monk« iz televizijske nanizanke, vendar vam bo prišla še kako prav. Priporočamo vam uporabo razkužila za roke, saj boste na tak način staknili manj prehladov – zavedati se morate, da boste na konferenci segli v roke mnogim ljudem.
 3. Mentol bomboni. Ne glede na to, kako očiten je tale nasvet, ne boste verjeli, koliko ljudi mentol bonbonov ne uporablja (pa bi jih morali).
 4. USB ključek. Velikokrat se vam bo zgodilo, da boste želeli shraniti določene dokumente ali določene dokumente deliti z drugimi. Takrat vam bo še kako prav prišel USB ključek, ki ga imejte vedno pri roki (in ne v potovalki v hotelski sobi na drugi strani mesta).
 5. Fotoaparat. Slike vam bodo prišle prav, da se boste lahko kasneje ponovno spomnili nekaterih ljudi, ki ste jih srečali, in da boste lahko slike objavili na blogu, spletni strani ali socialnih omrežjih.
 6. Predmeti in dokumenti, ki so pomemben del vašega posla. Brošura, predstavitev v PowerPoint obliki, dokumenti na USB ključku itd. Na poslovni poti morate imeti takšne stvari s seboj, saj nikoli ne veste, kdaj vam bodo prišle prav.

Za konec pa še nekaj predlogov:

 1. Polnilec za telefon.
 2. Pretvornik za električni tok.
 3. Dobra knjiga za neprijetno čakanje na letališču.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje