Česa ne smete pozabiti, ko se odpravljate na poslovno pot

V kolikor vas čaka poslovno potovanje izven Slovenije (ali celo izven Evrope), morate biti pozorni, da ne pozabite s seboj vzeti nekaj ključnih predmetov. Preberite si seznam stvari, ki so nujno potrebne za poslovno pot, vendar jih podjetniki največkrat pozabijo vzeti s seboj.
Pripravljalni seminar Kako poslovati z Azerbajdžanom

Najprej nekaj najbolj očitnih stvari, ki vam bodo prišle še kako prav:

 1. Veliko poslovnih vizitk. Najslabše, kar se vam lahko zgodi je, da vam zmanjka poslovnih vizitk. Zato s seboj vzemite nekaj dodatnih poslovnih vizitk in jih spravite v žep, denarnico ali v kovček.
 2. Značka z imenom. V kolikor ste namenjeni na konferenco, kjer nameravate priti do novih poznanstev, se nikar ne zanašajte na organizatorje, da vam bodo priskrbeli vse. Naredite si svojo značko z imenom.
 3. Dodatna pisala. Vedno imejte pri sebi pisalo, še posebej, kadar sestankujete. Ne boste verjeli, kako težko je priti do pisala, ko ga zares potrebujete.

Nekaj manj očitnih stvari:

 1. Kontaktne informacije ali poslovne vizitke vaših poslovnih partnerjev za referenco.
 2. Razkuževalna tekočina za roke. Sliši se kot nekaj, kar potrebuje »detektiv Monk« iz televizijske nanizanke, vendar vam bo prišla še kako prav. Priporočamo vam uporabo razkužila za roke, saj boste na tak način staknili manj prehladov – zavedati se morate, da boste na konferenci segli v roke mnogim ljudem.
 3. Mentol bomboni. Ne glede na to, kako očiten je tale nasvet, ne boste verjeli, koliko ljudi mentol bonbonov ne uporablja (pa bi jih morali).
 4. USB ključek. Velikokrat se vam bo zgodilo, da boste želeli shraniti določene dokumente ali določene dokumente deliti z drugimi. Takrat vam bo še kako prav prišel USB ključek, ki ga imejte vedno pri roki (in ne v potovalki v hotelski sobi na drugi strani mesta).
 5. Fotoaparat. Slike vam bodo prišle prav, da se boste lahko kasneje ponovno spomnili nekaterih ljudi, ki ste jih srečali, in da boste lahko slike objavili na blogu, spletni strani ali socialnih omrežjih.
 6. Predmeti in dokumenti, ki so pomemben del vašega posla. Brošura, predstavitev v PowerPoint obliki, dokumenti na USB ključku itd. Na poslovni poti morate imeti takšne stvari s seboj, saj nikoli ne veste, kdaj vam bodo prišle prav.

Za konec pa še nekaj predlogov:

 1. Polnilec za telefon.
 2. Pretvornik za električni tok.
 3. Dobra knjiga za neprijetno čakanje na letališču.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje