Česar ne dokumentirate, vam lahko škodi

V začetku se večini podjetnikov veliko stvari ne zdi pomembnih in jih ne dokumentirajo niti arhivirajo – nikar ne počnite tega, saj ne veste, kdaj vam bo določen dokument prišel prav. Vsi v podjetju morate dokumentirati postopke, sestanke in ostale pomembne in tiste manj pomembne dokumente.

Ni vse zgolj v tem, da dokumentirate in arhivirate – nadvse pomembno je tudi to, da želene dokumente najdete hitro in brez težav.

Preberite si nekaj najpogostejših napačnih predstav o managementu dokumentiranja:

“Moj posel je premajhen, da bi potreboval/a strategijo dokumentiranja”

Četudi imate zgolj enega zaposlenega, je zelo pomembno, da imate stvari organizirane, še posebej, če vaši dolgoročni cilji vključujejo rast podjetja.

“Za arhiviranje bom najel zunanjega izvajalca”

Mislite, da si boste prihranili ogromno časa, če boste za storitev dokumentacije, arhiviranja in uničevanja papirjev plačali drugemu podjetju? Niti ne. Sicer pa, ali pri nas sploh kdo ponuja to storitev? Dobra stran arhiviranja lastnih dokumentov je tudi ta, da vsakič, ko dokument potrebujete, točno veste, kje ga poiskati. Poleg tega pa imate dostop do celotne dokumentacije zgolj vi in vaša ekipa.

“Nimam časa za dokumentacijo”

Saj tudi za tožbo nimate časa, vendar je to precej realna grožnja za današnja podjetja. Zapisujte si stvari, arhivirajte dokumente in morda vas bo to kdaj rešilo iz hudih težav.

Pravilna organizacija in shranjevanje dokumentov je velik del poslovanja podjetja. Dokumentacija je ena izmed stvari, ki vam vzame nekaj časa, vendar vam ga na koncu prihrani mnogo več, kot ste pričakovali. Poleg tega pa je dokumentiranje in arhiviranje veliko lažje, kot si predstavljate.

Še preden ustvarite nov dokument, razmislite, ali imate zanj prostor in načrt dokumentiranja in arhiviranja.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje