Česar ne dokumentirate, vam lahko škodi

V začetku se večini podjetnikov veliko stvari ne zdi pomembnih in jih ne dokumentirajo niti arhivirajo – nikar ne počnite tega, saj ne veste, kdaj vam bo določen dokument prišel prav. Vsi v podjetju morate dokumentirati postopke, sestanke in ostale pomembne in tiste manj pomembne dokumente.

Ni vse zgolj v tem, da dokumentirate in arhivirate – nadvse pomembno je tudi to, da želene dokumente najdete hitro in brez težav.

Preberite si nekaj najpogostejših napačnih predstav o managementu dokumentiranja:

“Moj posel je premajhen, da bi potreboval/a strategijo dokumentiranja”

Četudi imate zgolj enega zaposlenega, je zelo pomembno, da imate stvari organizirane, še posebej, če vaši dolgoročni cilji vključujejo rast podjetja.

“Za arhiviranje bom najel zunanjega izvajalca”

Mislite, da si boste prihranili ogromno časa, če boste za storitev dokumentacije, arhiviranja in uničevanja papirjev plačali drugemu podjetju? Niti ne. Sicer pa, ali pri nas sploh kdo ponuja to storitev? Dobra stran arhiviranja lastnih dokumentov je tudi ta, da vsakič, ko dokument potrebujete, točno veste, kje ga poiskati. Poleg tega pa imate dostop do celotne dokumentacije zgolj vi in vaša ekipa.

“Nimam časa za dokumentacijo”

Saj tudi za tožbo nimate časa, vendar je to precej realna grožnja za današnja podjetja. Zapisujte si stvari, arhivirajte dokumente in morda vas bo to kdaj rešilo iz hudih težav.

Pravilna organizacija in shranjevanje dokumentov je velik del poslovanja podjetja. Dokumentacija je ena izmed stvari, ki vam vzame nekaj časa, vendar vam ga na koncu prihrani mnogo več, kot ste pričakovali. Poleg tega pa je dokumentiranje in arhiviranje veliko lažje, kot si predstavljate.

Še preden ustvarite nov dokument, razmislite, ali imate zanj prostor in načrt dokumentiranja in arhiviranja.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Predavanje: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje