Checkster – izgledate odlično ali ne?

V okviru Startup Weekenda, ki je potekal od 22. do 24. novembra 2013 v petih mestih na šestih lokacijah po Sloveniji in se ga je udeležilo skoraj 400 študentov z 82 podjetniškimi idejami, je ekipa Checkster v Ljubljani s svojo idejo za inovativno aplikacijo osvojila odlično tretje mesto.
Checkster – izgledate odlično ali ne?

Checkster – Zgledate odlično ali ne?

Pomen Startup weekendov leži predvsem v intenzivnosti in konkretizaciji poslovnih idej po najbolj sodobnih tehnologijah; »lean startup« in »business model generation«, ki jih učijo najboljše poslovne šole, kot so Stanford, Harvard, MIT in druge.

Ocenjevanje in komentiranje fotografij

Ekipa Checkster je v Tehnološkem parku v Ljubljani presenetila z idejo aplikacije, s katero bi lahko objavljali svoje slike, ki so namenjene ocenjevanju prijateljev oz. spletni skupnosti, pri čemer bi bilo omogočeno tudi komentiranje le-teh. Za idejo stoji mlada ekipa programerjev, ekonomistov in pravnikov.

Domen Kržišnik, Urban Marovt in Nataša Pristovšek so prevzeli programski del aplikacije, Bor Cerar Lampič, Jernej Pavlič in Anja Žakelj pa trg in ekonomsko plat. Želja je, da bi pri projektu vsi sodelovali z enakovrednim doprinosom in zato se tudi trudijo, da bi bila motiviranost posameznikov dovolj dober povezovalni člen.

Uspešen ‘brainstorming’ kot učinkovita rešitev

»Ideja je bila rezultat že skoraj obupanega brainstorminga. Ekipa se je na Startup weekendu spoznala 12 ur pred tem, ko smo na hitro zavrgli našo prvo idejo o aplikaciji, ki bi dostavljala hrano. Po tem smo prišli na vse mogoče ideje, osredotočili pa smo se predvsem na probleme ljudi, ki se jih da morda rešiti s svetovno mobilno komunikacijo.

Jernej Pavlič, naš član, ki je bil poleg kot predstavnik Zavoda Ypsilon, se je pri oblačenju zjutraj pred ‘brainstormingom’ spomnil, da je zamenjal že več srajc, ker ni vedel, katera mu pristaja in od tu prišel do ideje za našo aplikacijo.

Ekipi je bila všeč in skupaj smo prišli do najboljše rešitve, pridobitve takojšnjega mnenja ljudi o oblačilih, ki jih nosiš,« razloži članica ekipe Checkster, Anja ŽakeljNjihova vizija je, da bi postali vodilna svetovna aplikacija na področju modnega svetovanja v obliki socialnega omrežja.

Razlikovanje od konkurence v sami anonimnosti

Razlikovanje od konkurence bi bilo prisotno v sami anonimnosti, oglaševati pa se imajo namen po spletnih trgovinah in mikroblogih, kasneje bi se osredotočali tudi na mikrotransakcije. Dizajn je razvit, na začetni kapital za razvoj aplikacije pa še čakajo. Pri Checkster-ju bi bili obenem zelo hvaležni, če bi lahko izpolnili tudi kratko anketo, ki bi jim pomagala pri razumevanju trga: anketa >>

Predstavitveni video si lahko ogledate tu:

YouTube

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje