Chegg.com zelo uspešen pri pridobivanju denarja

Avtor — 05.12.2009
Priljubljena spletna stran izposojevalnice učbenikov Chegg.com nadaljuje s pridobivanjem ogromnih količin denarja. Pred kratkim so naznanili, da so v četrtem sklopu investiranja pridobili še 57 milijonov dolarjev, prav tako pa tudi dodatnih 55 milijonov dolarjev v obliki kredita in dolgov.
Chegg.com zelo uspešen pri pridobivanju denarja

Chegg.com je uspel pridobiti še dodatnih 57 milijonov dolarjev

Kalifornijsko podjetje The Santa Clara namerava zaradi zahtev hitre rasti podjetja zapraviti še dodatnih 112 milijonov dolarjev. Chegg sicer uporablja podoben model kot Netflix, ki omogoča študentom, da svoje stroške znižajo za 60 do 75 odstotkov. Chegg trdi, da je uporabljan s strani več sto tisoč študentov na 6,400 univerzah. Učbenike si lahko izposodimo na začetku semestra, ob koncu pa jih preprosto vrnemo oziroma pošljemo nazaj. 

Pri podjetju prav tako pravijo, da želijo nove fundacije uporabiti za izboljšavo podpore uporabnikom in ob enem skleniti še več pogodb z založniki, univerzami in s prodajalci knjig. 

Nov krog investiranja je vodil Insight Venture Partners, ki je zagotovil tudi kredit, podjetju pa so se zadolžili pri Pinnacle Ventures in TriplePoint Capital. Podjetju je do sedaj uspelo pridobiti denarna sredstva v višini 84,2 milijonov dolarjev (če ne štejemo kredita in dolgov), največ v sklopu investiranja, ki so ga vodili pri Kleiner Perkins Caufield & Byers. Chegg sicer največjo konkurenco vidi v podjetju BookRenter. 

 

Vir: Venturebeat.com