Chipolo – najboljši pametni obesek na svetu

Avtor — 17.06.2014
Chipolo je drugi finalist, ki se bo potegoval za zveneči naziv Mladi podjetnik leta 2014, izbor katerega se bo v prostorih Tehnološkega parka odvijal v četrtek, 19. junija. Gre za resnično revolucionaren izdelek, ki poskrbi, da svojih nepogrešljivih stvari ne bomo več založili.
Chipolo – najboljši pametni obesek na svetu

Chipolo – najboljši pametni obesek na svetu (Vir slike: arhiv Chipolo)

Chipolo je svojevrsten obesek, ki ga lahko priključite na različne predmete, nato pa s pomočjo brezžične povezave Bluetooth in pametnega telefona povsem enostavno določite njegovo lokacijo, s tem pa tudi lokacijo izgubljenega predmeta. Preko brezplačne mobilne aplikacije je omogočeno spremljanje oddaljenosti Chipola in sprožitev njegovega zvoka, ki nas nadalje usmerja pri sami dejavnosti iskanja. V primeru, da se Chipolo oddalji od nas, bomo prejeli sporočilo, obenem pa bomo s sporočilom obveščeni tudi, ko se bo Chipolo spet pojavil v našem dometu.

Po uspešni Kickstarter kampanji širitev po svetovnih trgih

Izdelek Chipolo, ki je na Kickstarterju v preteklem letu zbral kar impresivnih 293 tisoč dolarjev, sedaj nadgrajuje svoje osnovne temelje.

»Smo na trgu, kjer se vse zelo hitro odvija in spreminja. Veseli smo, da skupaj z našimi Kickstarter podporniki še naprej izboljšujemo naš izdelek. V zadnjih mesecih se je v našem podjetju spremenilo veliko –  postavili smo celotno proizvodnjo, kajti naš cilj je že od samega začetka bil v tem, da bi bil Chipolo izdelan v Sloveniji. Izdelek ponujamo že v devetih državah po svetu in še naprej širimo naše sodelovanje z distributerji,« pove Tadej Jevševar, odgovoren za marketing v podjetju.

»Veseli smo, da smo lahko eno izmed startup podjetij, ki so del izbora Mladi podjetnik leta 2014. Naša največja želja pa je izdelovati najboljše produkte za naše uporabnike, tako da bi morebitna nagrada naši ekipi predstavljala potrditev, ki bi pomenila, da je v naši državi mogoče izdelovati odlične izdelke,« razjasni Jevševar.

Pridite na dogodek Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! in bodite priča “pitchem” vseh štirih finalistov!

Učinkovito poslovno sodelovanje s Si.mobilom

Podjetje pa je v bližnji preteklosti obeležilo tudi sodelovanje s Si.mobilom. »Naše sodelovanje s podjetjem Si.mobil je odlično za naše skupne uporabnike. Uporabniki se lahko z izdelkom Chipolo spoznajo v vseh Simobilovih poslovalnicah, najbolj pomembno pa je, da je v njihovih poslovalnicah Chipolo na zalogi, zato vse, ki si izdelek želijo takoj, slednji čaka v vseh barvah,« pove Jevševar.

Chipolo rešuje vsakodnevne težave ljudi 

Chipolo se tako odlično razvija v produkt, ki rešuje vsakodnevne težave večine ljudi. »V naslednjih mesecih bo predstavljenih kar nekaj novosti za Chipolo, predvsem podpora za Windows Mobile 8 naprave, jeseni pa bo na voljo Chipolo Network, kjer bomo povezali vse Chipolo uporabnike, ki si bodo lahko med seboj pomagali najti izgubljene stvari. Čaka nas še veliko dela, kajti želimo izdelati najboljši pametni obesek na svetu,« sklene mladi podjetnik.

Prisluhnite podjetnikovim nastopom!

V četrtek, 19. junija boste lahko priča nastopom vseh štirih finalistov izbora Mladi podjetnik leta 2014, ki bodo imeli še zadnjo priložnost, da prepričajo člane komisije. Preostali finalisti so še:

Oznake: , ,