BLOG MARKETING DELAVNICA

Chipolo na Kickstarterju zbral 293 tisoč dolarjev!

Kot se je izkazalo, so bile napovedi mlade ekipe, ki stoji za projektom Chipolo, daleč preveč skromne. Zbiranje sredstev se je namreč že zaključilo, ekipa pa je močno presegla zastavljeni cilj v višini 15 tisoč dolarjev in zbrala impresiven znesek: 293.014 dolarjev!
Chipolo na Kickstarterju zbral 293 tisoč dolarjev!

Chipolo na Kickstarterju zbral 293 tisoč dolarjev!

Ekipa mladih razvijalcev iz Trbovelj, Ljubljane in Polzele, ki stoji za projektom Chipolo, se je se na spletno platformo Kickstarter odpravila po zagonska sredstva za pričetek množične proizvodnje in grajenje skupnosti Chipolo uporabnikov po celem svetu. S pomočjo spletne kampanje so želeli pridobiti 15 tisoč dolarjev. 

Kampanja na Kickstarterju je štartala 21. oktobra 2013 in neverjetno hiter in pozitiven odziv ljudi je sedem članov Chipolo ekipe močno presenetil. Ljudje so namreč njihov produkt izredno hitro vzeli za svojega in že v 17 urah je projekt dosegel zastavljeni cilj

Chipolo je na Kickstarterju zbral 293.014 dolarjev! 

Ekipa se seveda pri tem izjemnem uspehu ni ustavila in, da bi tudi v nadaljevanju kampanje ohranili isti trend zbiranja sredstev, je bilo potrebno še veliko dela in vloženega truda. Izjemni trend naraščanja zbranih sredstev se prav zaradi tega ni spremenil in pred nekaj urami, ko se je spletna kampanja zaključila, se je številka zbranih sredstev ustavila na impresivni višini: Chipolo je zbral kar 293.014 dolarjev

O Chipolo

Chipolo je revolucionaren izdelek, ki bo poskrbel, da svojih ključev, denarnic in drugih nepogrešljivih stvari nikoli več ne boste založili. Gre za obesek, ki ga lahko namestite na različne predmete, nato pa s pomočjo brezžične povezave Bluetooth in pametnega telefona povsem enostavno določite njegovo lokacijo, s tem pa tudi lokacijo izgubljenega predmeta.

Preko brezplačne mobilne aplikacije lahko spremljamo oddaljenost Chipola in sprožimo njegov zvok, ki nas usmerja pri iskanju. V primeru, da se Chipolo oddalji od nas, bomo prejeli sporočilo. Prav tako bomo s sporočilom obveščeni, ko se bo Chipolo spet pojavil v našem dometu. Če Chipolo izgubimo, se na zemljevidu zabeleži lokacija, kjer smo bili nazadnje povezani z njim. V primeru, da ne najdemo svojega telefona, pa lahko Chipolo potresemo in telefon se bo oglasil.

O ekipi, ki stoji za projektom

Chipolo ekipo sestavljajo:

  • Jure Zdovc – Inženir strojne opreme – Jure je odgovoren za razvoj strojne programske opreme strojne opreme ter novih lastnosti Chipola.
  • Domen Plaskan – Inženir storjne opreme – Domen je odgovoren za razvoj in testiranje strojne opreme.
  • Domen Barovič – Grafični oblikovalec – Domen je odgovoren za celotno grafično podobo produkta.
  • Andreas de Reggi – Inženir za programsko opremo – Andreas je odgovoren za celoten razvoj aplikacij.
  • Primož Zelenšek – Vodja produkta – Primož je odgovoren za finalni produkcijo celotnega produkta.
  • Tadej Jevševar – Tržni analitik – Tadej je odgovoren za stike z javnostjo, promocijo produkta ter vodenje socialnih omrežij.
  • Huck Hensley – Poslovni svetovalec – Huck je odgovoren za raziskovanje mednarodnega trga in registracijo blagovne znamke.  

Več o kickstarter kampanji za Chipolo pa si preberite na Kickstarterju: Chipolo – Bluetooth Item Finder for iPhone and Android

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje