Cisco kupil ScanSafe za 183 milijonov dolarjev

Avtor — 30.10.2009
Cisco je dodal še eno podjetje v svojo zakladnico. Obogatil se je namreč s podjetjem ScanSafe, zanj pa je odštel 183 milijonov ameriških dolarjev.
Cisco kupil ScanSafe za 183 milijonov dolarjev

Nakupovalna mrzlica se nadaljuje (slika: techcrunch.com)

Pred nekaj tedni je Cisco naznanil, da je za 2,9 milijarde dolarjev kupil Starent Networks, ki se ukvarja z mobilno omrežno infrastrukturo. Pozno septembra je sledil še 3 milijarde vreden nakup video-konferenčnega podjetja Tandberg. 

ScanSafe ponuja programsko opremo kot storitev (SaaS – software-as-a-service), spletne varnostne rešitve za velika in majhna podjetja. Akvizicija naj bi Ciscu pomagala pri uresničevanju vizij pri izgradnji brezmejnega omrežja z varnostno arhitekturo, ki bo združevala omrežje in storitve v oblakih. ScanSafe storitev bo dopolnjevala Ciscov AnyConnect VPN Client, virtualno privatno omrežje (VPN), ki bo ponujalo ti. storitve v oblakih. 

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje