Bi radi zaposlili novega delavca, pa nimate sredstev?

Avtor — 20.05.2013
Prijavite se na razpis za subvencijo za zaposlitev brezposelnih prejemnikov denarne socialne pomoči 2013! Rok za oddajo ponudb za zaposlitev brezposelnih prejemnikov denarne pomoči je bil podaljšan, in sicer do porabe sredstev oziroma najdlje do 30. 6. 2013.
Članek: Bi radi zaposlili novega delavca, pa nimate sredstev?

Bi radi zaposlili novega delavca, pa nimate potrebnih sredstev? (Vir slike: spurmag.com)

Javno povabilo je objavil Zavod RS za zaposlovanje (v nadaljevanju ZRSZZ) in obsega 322 predvidenih subvencioniranih zaposlitev (1,45 milijona EUR proračunskih sredstev) za najmanj eno leto za polni delovni čas. Te subvencije se bodo izplačale delodajalcem, ki bodo izbrani v postopku javnega razpisa na podlagi njihove oddane ponudbe.

Kakšni so pogoji in postopek prijave?

Pred oddajo ponudbe na javno povabilo morate najprej prijaviti prosto delovno mesto pri območni službi ZRSZZ, ki je pristojna glede na vaš sedež (s pomočjo eStoritev ali obrazca PD, ki ju najdete na spletni strani ZRSZZ).

Ponudbo na javno povabilo lahko predložite potem, ko ste izmed napotenih brezposelnih oseb izbrali ustreznega kandidata za prijavljeno delovno mesto in obvestili ZRSZZ o vašem izboru.

Koliko oseb lahko zaposlite?

Na javno povabilo lahko oddate eno ali več ponudb. Število ponudb, ki jih lahko oddate, je odvisno od povprečnega števila oseb, ki ste jih imeli prijavljene v obvezna socialna zavarovanja za najmanj polovični delovni čas v zadnjih 3 mesecih pred mesecem oddaje ponudbe.

Če ste imeli:

  • 1 do 5 prijavljenih – lahko pridobite subvencijo za zaposlitev največ 2 brezposelnih;
  • 6 ali več prijavljenih – lahko pridobite subvencijo za zaposlitev največ 5 brezposelnih.

Če predložite več (zaporednih) ponudb, morate ob predložitvi nove (naslednje) ponudbe poleg vseh pogojev javnega povabila izpolnjevati še pogoj, da ste sklenili vse zaposlitve po prejšnji ponudbi.

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje