CodeAnywhere ima že 100.000 uporabnikov

Predstavljamo vam aplikacijo v oblaku namenjeno programerjem, ki sta jo razvila dva podjetnika iz sosednje Hrvaške, natančneje iz Splita. Startup CodeAnywhere ima že več kot 100.000 uporabnikov in bo profitabilen do konca leta 2012.
CodeAnywhere ima že 100.000 uporabnikov

CodeAnywhere ima 100.000 že uporabnikov. (Vir slike: sxc.hu)

Iz startup podjetja CodeAnywhere  so prejšnji teden potrdili, da imajo že preko 100.000 uporabnikov – razvijalcev kod, ki programirajo preko spleta, iOS in Android aplikacij. So-ustanovitelj CodeAnywhere, Ivan Burazin je dodal, da je CodeAnywhere edina aplikacija v oblaku namenjena programiranju.

Trenutno imajo pri CodeAnywhere zgolj 1,8 odstotka uporabnikov, ki uporabljajo plačljivo verzijo, vendar Burazin poudarja, da so uporabniki na brezplačni verziji zanemarljiv strošek.

Pri razvoju platforme je Burazin obiskoval najrazličnejše bloge, forume in programerske skupnosti z namenom najti odgovore na vprašanja kot so »kako popravljati kodo preko spletnega brskalnika«, »kako se povezati na FTP od kjerkoli«, itd. Odgovori in debate na omenjena vprašanja so dali idejo za CodeAnywhere.

Ustanovitelja CodeAnywhere, Vedran Jukić in Ivan Burazin sta startup pričela lani 2011 in takrat prejela tudi investicijo v vrednosti 200.000 kun (kar znaša približno 26.730 eur). S pomočjo investicije se je tako razvil sistem s katerim je omogočeno programiranje od kjerkoli z direktno povezavo na (S) FTP, Dropbox ali Github.

Vir: netokracija.com

Oznake: , , , ,