Coinbase v ZDA odprl prvo licencirano bitcoin borzo

Avtor — 27.01.2015
Po tem, ko je Coinbase prejel 75-milijonsko investicijo, je sedaj pridobil dovoljenje za trgovanje z bitcoini v nekaterih državah ZDA. Licencirana borza zagotovo prinaša večji občutek varnosti transakcij in večje zaupanje uporabnikov.
Coinbase v ZDA odprl prvo licencirano bitcoin borzo

Coinbase je v ZDA odprl prvo bitcoin borzo (vir: pixabay.com)

Priljubljen spletni servis za shranjevanje bitcoinov je včeraj odprl spletno borzo, z namenom, da prevzame mesto padlega Mt. Gox in nedavne žrtve hekerskega napada Bitstamp. Coinbase, ki ima sedež v San Franciscu, je tako odprl prvo regulirano menjalnico bitcoinov v ZDA. »Blagoslov« so dobili s strani 24 jurisdikcij, med njimi sta tudi zvezni državi Kalifornija in New York.

Coinbase je doslej deloval predvsem kot posrednik med uporabniki. Z vertikalno razširitvijo želijo ponuditi večjo varnost za posameznike in institucije, da trgujejo z bitcoini in spremljajo vrednost kriptovalute v realnem času. Kot je dejal izvršni direktor Coinbase, Brian Armstrong, je njihov cilj postati največja borza bitcoinov na svetu.

Coinbase prejel 75-milijonsko investicijo >>

Menjava prek Coinbase vključuje 0,25-odstotno provizijo, podjetje pa svojim strankam za začetek nudi dva meseca brezplačnega poslovanja. Doslej je bila zakonitost bitcoina v ZDA nejasna, zato je vest o borzi, še posebej pa njena regulativa, za ameriški trg pomembna novica.

Coinbase si v prihodnje želi raziskati potencial bitcoina na razvijajočih se trgih, svoj doseg pa razširiti na vsaj 30 držav do konca leta 2015. Podjetje ima za seboj zelo uspešno leto; poleg ogromne investicije je na svojo stran pridobil nekaj velikih imen, ki sprejemajo bitcoin valuto – sem sodijo Dell, Square, Mozilla in Wikipedia.

Kako (ne)stanovitna bo valuta v bodoče, bomo še videli. Zagotovo pa licencirana borza prinaša večji občutek varnosti transakcij in večje zaupanje uporabnikov.

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje