Coinbase v ZDA odprl prvo licencirano bitcoin borzo

Po tem, ko je Coinbase prejel 75-milijonsko investicijo, je sedaj pridobil dovoljenje za trgovanje z bitcoini v nekaterih državah ZDA. Licencirana borza zagotovo prinaša večji občutek varnosti transakcij in večje zaupanje uporabnikov.
Coinbase v ZDA odprl prvo licencirano bitcoin borzo

Coinbase je v ZDA odprl prvo bitcoin borzo (vir: pixabay.com)

Priljubljen spletni servis za shranjevanje bitcoinov je včeraj odprl spletno borzo, z namenom, da prevzame mesto padlega Mt. Gox in nedavne žrtve hekerskega napada Bitstamp. Coinbase, ki ima sedež v San Franciscu, je tako odprl prvo regulirano menjalnico bitcoinov v ZDA. »Blagoslov« so dobili s strani 24 jurisdikcij, med njimi sta tudi zvezni državi Kalifornija in New York.

Coinbase je doslej deloval predvsem kot posrednik med uporabniki. Z vertikalno razširitvijo želijo ponuditi večjo varnost za posameznike in institucije, da trgujejo z bitcoini in spremljajo vrednost kriptovalute v realnem času. Kot je dejal izvršni direktor Coinbase, Brian Armstrong, je njihov cilj postati največja borza bitcoinov na svetu.

Coinbase prejel 75-milijonsko investicijo >>

Menjava prek Coinbase vključuje 0,25-odstotno provizijo, podjetje pa svojim strankam za začetek nudi dva meseca brezplačnega poslovanja. Doslej je bila zakonitost bitcoina v ZDA nejasna, zato je vest o borzi, še posebej pa njena regulativa, za ameriški trg pomembna novica.

Coinbase si v prihodnje želi raziskati potencial bitcoina na razvijajočih se trgih, svoj doseg pa razširiti na vsaj 30 držav do konca leta 2015. Podjetje ima za seboj zelo uspešno leto; poleg ogromne investicije je na svojo stran pridobil nekaj velikih imen, ki sprejemajo bitcoin valuto – sem sodijo Dell, Square, Mozilla in Wikipedia.

Kako (ne)stanovitna bo valuta v bodoče, bomo še videli. Zagotovo pa licencirana borza prinaša večji občutek varnosti transakcij in večje zaupanje uporabnikov.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje