Coinbase z novo 75-milijonsko investicijo

Podjetje Coinbase, digitalna denarnica za shranjevanje bitcoinov, je v preteklem tednu naznanilo novo investicijo, vredno 75 milijonov dolarjev. Gre za najvišjo investicijo, ki jo je kateri koli bitcoin startup prejel doslej.
Coinbase z novo 75-milijonsko investicijo

Coinbase je prejel 75 milijonov dolarjev, kar je najvišja investicija za bitcoin startup doslej (vir: pixabay.com)

Pri takšni investiciji pa ni samo pomembna vsota, pač pa bolj, kdo je vlagatelj. Eden izmed investitorjev je namreč tudi Newyorška borza (NYSE), hkrati pa se pod investitorje podpisuje tudi nekaj večjih bank in nekdanji direktorji finančnih storitev. Sem spadajo strateški vlagatelji, kot so ameriška vojaška finančna storitev USAA, španski bančni velikan BBVA, nekdanji predsednik uprave Citigroup Vikram Pandit ter Thomas H. Glocer, nekdanji direktor Thompson Reuter. Vest o financiranju, ki ga je sicer vodil DFJ Growth, za bitcoin ne bi mogla priti ob boljšem času. Kriptovaluta je namreč v preteklih mesecih zabeležila velik padec, zadnja investicija pa bo povrnila zaupanje vanjo in njeno tehnologijo.

Kot so povedali pri Coinbase, bodo nova sredstva namenili za nadaljevanje globalnega uveljavaljanja bitcoin valute. Upajo, da bo investicija privabila nove investitorje.

Davčni in drugi vidki poslovanja z bitcoini >>

Pri podjetju nameravajo bitcoin uveljavljati v državah izven ZDA, še posebej v razvijajočih. Ravno iz tega razloga bodo v bodoče stavili več na mobilno prisotnost, saj ima ta večjo vlogo v državah v razvoju. V preteklem letu se je Coinbase razširil na 19 držav, do konca leta 2015 pa namerava biti prisoten v vsaj 30 državah.

Pri podjetju so sicer doslej zbrali že 106 milijonov dolarjev investicije. Trenutna vrednost bitcoina je dobrih 240 dolarjev, kar je skokovit padec s konca leta 2013, ko je njegova vrednost znašala 1200 dolarjev. 

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje