ČOKOLJANA – prestolnica v objemu čokolade

Avtor — 01.10.2013
Aktivni študentje se zavedamo, da je diploma le vstopnica za na tekmo. Na tekmi bo zmagal tisti, ki bo na fakulteti pridobljeno znanje preizkusil v praksi. In ko se združi ducat optimističnih nadebudnih študentov z različnih študijskih smeri, lahko skupaj ustvarijo nekaj, na kar bodo ponosni.
ČOKOLJANA – prestolnica v objemu čokolade

ČOKOLJANA – prestolnica v objemu čokolade (Vir slike: Čokoljana)

Predvsem pa delamo na projektu, ki nas veseli in s čimer bi se radi ukvarjali na poklicni poti, zato nam ni odveč delati prostovoljno. Nabiramo izkušnje in se mrežimo. In tako je nastala Čokoljana!

V okviru projekta Čokoljana ponujamo priložnost tudi dijakom štirih srednjih gastronomskih šol, ki se v okviru učnega procesa učijo proizvajati in pripravljati številne slastne jedi, mi pa smo za njih pripravili sklop treh podjetniških delavnic.

Dijaki bodo v okviru delavnic, odvijajočih se na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, spoznali osnove podjetništva in postopek razvijanja ideje. Razvili bodo tržno zanimiv čokoladni izdelek s katerim se bodo predstavili na sejmu Čokoljana, ki se bo odvil 26. oktobra 2013 na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Sami bodo morali organizirati prodajo na stojnicah, postaviti ceno, se na sejem prijaviti in zadostiti zahtevanim pogojem organizatorjev. Na najslajšem dogodku v naši prestolnici se bodo srečali s potencialnimi kupci, njihovo kritiko oziroma pohvalo kot tudi s konkurenco. Postavljeni bodo pred izziv, ki jih lahko izstreli med zmagovalno srednjo šolo in morda svetovne slaščičarske mojstre.

Svetovni dan čokolade je 13. september; 26. oktober pa bo ostal v spominu mnogih ljubiteljev čokoladnih dobrot kot dan, ko so lahko poizkusili čokoladni kebab, čokoladno pivo in vino, raznovrstne praline, čokolado pravične trgovine ter ostale, s čokolado povezane produkte.

Udeležili se boste različnih delavnic, animacij, predavanj ter sodelovali v naših nagradnih igrah. V večernem delu programa se bodo manekenke, med njimi miss Hawaiian Tropic Tjaša Sidar, v petnajstih, s čokolado navdahnjenih kreacijah, sprehodile po ljubljanskem klubu Cirkus. Študentje dizajna bodo na prvi dan novega študijskega leta seznanjeni s posebnim izzivom Čokoljane in ustvarili bodo kreacije, ki bodo zablestele pred našimi očmi.

V večernem delu programa bodo predstavljene tudi čokoladne slike slaščičarskega mojstra Gorazda Potočnika, ki je v svet čokolade popeljal tudi dijake gastronomskih šol na njihovi prvi podjetniški delavnici. Razglasili bomo tudi zmagovalca nagradne igre Radia Center, ki bo nagrajen s hladilnikom Gorenje, napolnjenim z Gorenjkinimi čokoladami. Kasneje bo razglašena tudi zmagovalna gastronomska šola, izbrana na podlagi treh kriterijev: okus in tekstura izdelka, poslovni uspeh in ocena trga oziroma kupcev.

Od začetne ideje do izpeljave projekta je k različnim zastavljenim ciljem pripomoglo več kot sto oseb; nekateri z idejami, nasveti, spet drugi s svojim znanjem in prizadevnim delom v svojem prostem času.

Čokoljana bo prvi čokoladni sejem v središču prestolnice in tudi projekt, ki nudi izkušnje številnim mladim ter jih bogati s pomembnimi izkušnjami in jih tako pripravlja na trg dela.

Vir: Čokoljana


Oznake: , ,