ColorMix je zmagovalec Ljubljana Startup!

Avtor — 27.05.2013
Ekipa ColorMix se je s prototipom izdelka ColorCocktail, ki natančno odmeri vse količine komponent barve za barvanje las v frizerskih salonih, odlično izkazala pred šestčlansko komisijo in zmagala na tekmovanju Ljubljana Startup!
ColorMix je zmagovalec Ljubljana Startup!

ColorMix je zmagovalec Ljubljana Startup! (Vir slike: Ljubljana Startup)

Na startup vikendu Ljubljana Startup, ki je trajal od petka popoldne do nedelje zvečer, so se tudi letos zbrali podjetniki z zanimivimi poslovnimi idejami.

Dogodek se je začel v petek ob 14.00 z uvodnim nagovorom Mateja Goloba iz 30Lean.biz in TEDxLjubljana, vodje projekta Alena Faljića in Vere Nunič iz Tehnološkega parka Ljubljana, nato pa so se udeleženci spoznali med seboj najprej s pomočjo t. i. »speed datinga«, za tem pa še z neformalnim druženjem v prostorih Tehnološkega parka Ljubljana. 27 udeležencev je nato predstavilo svoje poslovne ideje, izmed katerih je 68 prisotnih izbralo deset najbolj obetavnih.

Ideje so bile zelo različne – od mobilne aplikacije za iskanje turističnih atrakcij za kratkotrajne obiske mest do nahrbtnika, ki vsebuje baterijo in električno vtičnico (240V). Ustvarilo se je deset ekip po šest ali sedem članov, ki so okoli pete ure začeli z nevihtami možganov in razvijanjem idej. S tem so nadaljevali pozno v noč, najbolj zagnani so jo celo prebedeli.

Na drugem dnevu so udeleženci nadaljevali z razvijanjem svojih idej. Ekipe, ki so razvijale fizični izdelek, so začele z ustvarjanjem prvega delovnega prototipa in ugotavljale prednosti in pomanjkljivosti zamisli. Kot je za startup vikende običajno, so se znotraj posameznih ekip pojavila tudi prva trenja. Pri reševanju težav in zagat so jim pomagali mentorji Andraž Logar iz podjetja ThirdFrameStudios (3fs), Rok Stritar z Ekonomske fakultete in podjetja Kibuba ter Blaž Zupan z iste fakultete in podjetja Optiprint.

Komisija je na zaključnem dogodku v Tehnološkem parku Ljubljana razglasila zmagovalca, in sicer ekipo ColorMix, ki je napravila zanimiv prototip, imenovan ColorCocktail. Gre za napravo, ki natančno odmeri vse količine komponent barve za barvanje las v frizerskih salonih. Izdelek s tem močno znižuje stroške barv za lase za frizerske salone, poleg tega pa zmanjšuje vnos strupenega amoniaka v prostor frizerskih salonov in s tem skrbi za zdravje frizerjev in strank.

Vir: Ljubljana Startup

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje