ColorMix je zmagovalec Ljubljana Startup!

Ekipa ColorMix se je s prototipom izdelka ColorCocktail, ki natančno odmeri vse količine komponent barve za barvanje las v frizerskih salonih, odlično izkazala pred šestčlansko komisijo in zmagala na tekmovanju Ljubljana Startup!
ColorMix je zmagovalec Ljubljana Startup!

ColorMix je zmagovalec Ljubljana Startup! (Vir slike: Ljubljana Startup)

Na startup vikendu Ljubljana Startup, ki je trajal od petka popoldne do nedelje zvečer, so se tudi letos zbrali podjetniki z zanimivimi poslovnimi idejami.

Dogodek se je začel v petek ob 14.00 z uvodnim nagovorom Mateja Goloba iz 30Lean.biz in TEDxLjubljana, vodje projekta Alena Faljića in Vere Nunič iz Tehnološkega parka Ljubljana, nato pa so se udeleženci spoznali med seboj najprej s pomočjo t. i. »speed datinga«, za tem pa še z neformalnim druženjem v prostorih Tehnološkega parka Ljubljana. 27 udeležencev je nato predstavilo svoje poslovne ideje, izmed katerih je 68 prisotnih izbralo deset najbolj obetavnih.

Ideje so bile zelo različne – od mobilne aplikacije za iskanje turističnih atrakcij za kratkotrajne obiske mest do nahrbtnika, ki vsebuje baterijo in električno vtičnico (240V). Ustvarilo se je deset ekip po šest ali sedem članov, ki so okoli pete ure začeli z nevihtami možganov in razvijanjem idej. S tem so nadaljevali pozno v noč, najbolj zagnani so jo celo prebedeli.

Na drugem dnevu so udeleženci nadaljevali z razvijanjem svojih idej. Ekipe, ki so razvijale fizični izdelek, so začele z ustvarjanjem prvega delovnega prototipa in ugotavljale prednosti in pomanjkljivosti zamisli. Kot je za startup vikende običajno, so se znotraj posameznih ekip pojavila tudi prva trenja. Pri reševanju težav in zagat so jim pomagali mentorji Andraž Logar iz podjetja ThirdFrameStudios (3fs), Rok Stritar z Ekonomske fakultete in podjetja Kibuba ter Blaž Zupan z iste fakultete in podjetja Optiprint.

Komisija je na zaključnem dogodku v Tehnološkem parku Ljubljana razglasila zmagovalca, in sicer ekipo ColorMix, ki je napravila zanimiv prototip, imenovan ColorCocktail. Gre za napravo, ki natančno odmeri vse količine komponent barve za barvanje las v frizerskih salonih. Izdelek s tem močno znižuje stroške barv za lase za frizerske salone, poleg tega pa zmanjšuje vnos strupenega amoniaka v prostor frizerskih salonov in s tem skrbi za zdravje frizerjev in strank.

Vir: Ljubljana Startup

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje