ColorMix je zmagovalec Ljubljana Startup!

Ekipa ColorMix se je s prototipom izdelka ColorCocktail, ki natančno odmeri vse količine komponent barve za barvanje las v frizerskih salonih, odlično izkazala pred šestčlansko komisijo in zmagala na tekmovanju Ljubljana Startup!
ColorMix je zmagovalec Ljubljana Startup!

ColorMix je zmagovalec Ljubljana Startup! (Vir slike: Ljubljana Startup)

Na startup vikendu Ljubljana Startup, ki je trajal od petka popoldne do nedelje zvečer, so se tudi letos zbrali podjetniki z zanimivimi poslovnimi idejami.

Dogodek se je začel v petek ob 14.00 z uvodnim nagovorom Mateja Goloba iz 30Lean.biz in TEDxLjubljana, vodje projekta Alena Faljića in Vere Nunič iz Tehnološkega parka Ljubljana, nato pa so se udeleženci spoznali med seboj najprej s pomočjo t. i. »speed datinga«, za tem pa še z neformalnim druženjem v prostorih Tehnološkega parka Ljubljana. 27 udeležencev je nato predstavilo svoje poslovne ideje, izmed katerih je 68 prisotnih izbralo deset najbolj obetavnih.

Ideje so bile zelo različne – od mobilne aplikacije za iskanje turističnih atrakcij za kratkotrajne obiske mest do nahrbtnika, ki vsebuje baterijo in električno vtičnico (240V). Ustvarilo se je deset ekip po šest ali sedem članov, ki so okoli pete ure začeli z nevihtami možganov in razvijanjem idej. S tem so nadaljevali pozno v noč, najbolj zagnani so jo celo prebedeli.

Na drugem dnevu so udeleženci nadaljevali z razvijanjem svojih idej. Ekipe, ki so razvijale fizični izdelek, so začele z ustvarjanjem prvega delovnega prototipa in ugotavljale prednosti in pomanjkljivosti zamisli. Kot je za startup vikende običajno, so se znotraj posameznih ekip pojavila tudi prva trenja. Pri reševanju težav in zagat so jim pomagali mentorji Andraž Logar iz podjetja ThirdFrameStudios (3fs), Rok Stritar z Ekonomske fakultete in podjetja Kibuba ter Blaž Zupan z iste fakultete in podjetja Optiprint.

Komisija je na zaključnem dogodku v Tehnološkem parku Ljubljana razglasila zmagovalca, in sicer ekipo ColorMix, ki je napravila zanimiv prototip, imenovan ColorCocktail. Gre za napravo, ki natančno odmeri vse količine komponent barve za barvanje las v frizerskih salonih. Izdelek s tem močno znižuje stroške barv za lase za frizerske salone, poleg tega pa zmanjšuje vnos strupenega amoniaka v prostor frizerskih salonov in s tem skrbi za zdravje frizerjev in strank.

Vir: Ljubljana Startup

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje