Coodo – inovativno oblikovanje večnamenskih mobilnih enot

Coodo, ki navdušuje z inovativnim oblikovanjem, vrhunsko tehnologijo in sodobnim dizajnom raznovrstnih mobilnih enot, je dve leti staro podjetje, ki vsekakor prispeva svoj pečat k standardom bivanja.
Coodo - inovativno oblikovanje večnamenskih mobilnih enot

Coodo – inovativno oblikovanje večnamenskih mobilnih enot

Za tem inovativnim konceptom stoji kreativni dvojec, ki ga sestavljata arhitekt Simon Bajt in krajinski arhitekt Gregor Kosem. Njune modularne enote temeljijo na umestitvi v različne kulturne in krajinske ureditve, v raznovrstne klimatske razmere in na variabilnosti same končne podobe.

Ciljna skupina: napredni v razmišljanju, z močno estetsko žilico

Njihovi objekti so namenjeni ciljni skupini uporabnikov, ki niso obremenjeni z rigidnimi tradicionalnimi načini gradnje, ampak so napredni v razmišljanju in želijo več – tako v estetskem kot v funkcionalnem smislu, večjo povezanost med notranjim in zunanjim okoljem, enostavno vzdrževanje in doseganje energetske varčnosti.

Premične modularne enote so ob tem tudi udobne, v prvi vrsti jih sestavljajo ukrivljene linije in velike steklene površine, ki dovoljujejo znatno večjo mero svetlobe kot smo navajeni v klasični gradnji. Ob tem je vredno omeniti, da so bivalniki opremljeni tudi s sistemi za upravljanje na daljavo, po principu pametne hiše.

Skladnost treh konceptov oblikovanja

Večnamenski bivalni moduli so bili narejeni z namenom stvaritve »nečesa, kar gre v vsak prostor,« pojasnjujeta Bajt in Kosem, njihova življenjska doba pa je nekje med 20-25 let.

Pri tem sta se strukturirano lotila treh konceptov; prvi predstavlja mobilne objekte kot počitniške hiške za turizem višje kakovosti, drugi koncept zavzema takoj vseljive stanovanjske enote, tretji pa manjše enote, npr. paviljon ali pergolo. S svojimi večnamenskimi moduli pa kreativna snovalca načrtujeta bolj prodor na tuje trge, saj smo Slovenci v primerjavi z drugimi narodi (npr. Nizozemci) precej zaprti, v večini primerov namreč želimo imeti čim manj oken in biti čim bolj ločeni od zunanjega okolja, menita ustvarjalca.

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje