Coworking pisarna – alternativa podjetniškim inkubatorjem

Avtor — 17.01.2014
Startup podjetniki pogosto razmišljajo o tem, kako bi si olajšali prva leta poslovanja in si našli primerno pomoč pri zagonu svoje poslovne ideje. Veliko jih le-to najde pri vstopu v katerega izmed podjetniških pospeševalnikov, zadnje čase pa namesto tega mnogi preizkušajo coworking pisarne.
Coworking pisarna - alternativa podjetniškim inkubatorjem

Coworking pisarna – alternativa podjetniškim inkubatorjem (Vir slike: sxc.hu)

Startup podjetniki v prvih letih poslovanja pogosto razmišljajo o vstopu v različne podjetniške pospeševalnike, kjer bi pridobili pomoč in znanje izkušenih mentorjev in svetovalcev, s čimer bi si olajšali težke začetke na s konkurenčnimi podjetji močno zasičenem tržišču.

Toda pogoji za vstop v pospeševalnike so vse kaj drugega kot enostavni – v najboljše izmed njih, kot sta na primer TechStars in Y-Combinator, pride le peščica startupov, ki so poprej uspešno prestali večje število izjemno zahtevnih preizkusov.

A tisti, ki preizkuse uspešno opravijo, v naslednjih mesecih uživajo številne prednosti: mentorstvo mnogih uspešnih podjetnikov, ki imajo za seboj številne globalne izkušnje na področju podjetništva in tehnološkega razvoja, brezplačno namestitev v bližini pospeševalnika, brezplačno uporabo delovnih prostorov, pomoč pri pridobivanju dovoljenj za bivanje, mesečno nadomestilo za življenjske stroške in drugo. 

Vse našteto mladim podjetjem zagotovo pride še kako prav, toda kot meni Derek Neighbors, solastnik coworking prostorov Gangplank, ki so locirani v Arizoni, startupi v veliki večini pravzaprav ne potrebujejo investicije, temveč zgolj mentorstvo, nasvete in spodbude bolj izkušenih kolegov iz podobnih panog.

Za vse tiste, ki se jim ni uspelo uvrstiti v katerega izmed pospeševalnikov, torej obstaja odlična alternativa – najem coworking pisarne. Le-te so zadnja leta v svetu čedalje bolj popularna, njihova priljubljenost pa narašča tudi v Sloveniji!

Ena izmed največjih prednosti najema coworking pisarne je zagotovo veliko večja svoboda in fleksibilnost, kot pa jo imajo startupi v podjetniških inkubatorjih. Tako lahko mladi podjetniki sledijo zgolj svoji viziji in ne viziji svojih mentorjev oz. lastnikov inkubatorjev, ki jih financirajo, hkrati pa za nizko najemnino pridobijo prav vse potrebne pripomočke za rast in razvoj mladega podjetja.

Iščete prostor za delo? Razmislite o MP coworking pisarni!

Ker skupni pisarniški prostori omogočajo zanimive sinergije večih različnih podjetij, ki delajo v istem prostoru, nastane okolje, ki vse vključene počasi, a vztrajno prepričuje k temu, da uspejo. 

Vir: VentureBeat

Oznake: