Crowdfunding platforma Companisto se širi po Evropi

Companisto, nemška crowdfunding platforma, ki donatorjem omogoča, da v zameno za denarna sredstva postanejo lastniki deleža v mladem podjetju, se širi. Kmalu ne bo več omejena zgolj na startupe iz Nemčije, temveč bo sodelovanje omogočeno podjetjem iz celotne Evrope.
Crowdfunding platforma Companisto se širi po Evropi

Crowdfunding platforma Companisto se širi v Evropi (Vir slike: companisto.com)

Companisto, nemška crowdfunding platforma, ki donatorjem omogoča, da v zameno za denarna sredstva postanejo lastniki deleža v mladem podjetju, je pred kratkim naznanila širitev iz domače Nemčije v preostalo Evropo. Ena največjih platform v Evropi na področju lastniškega crowdfundinga je z novo spletno stranjo, ki omogoča spremljanje tako v angleškem kot tudi nemškem jeziku, sedaj na voljo startupom iz celotne Evrope ter investitorjem iz celega sveta.

Doslej je preko Companisto denarna sredstva uspešno pridobilo že 26 mladih podjetij, ki so skupno zbrala preko 4,6 milijona evrov. Investitorji, ti prihajajo iz več kot 39 držav, so s svojim vložkom pridobili delež v izbranem podjetju, kar je tudi glavna lastnost, po kateri se Companisto razlikuje od večine crowdfunding platform, kot sta na primer Kickstarter ali Indiegogo. 

Širitev mlade, še ne dve leti stare platforme, ki sta jo v 2012 ustanovila odvetnika David Rhotert in Tamo Zwinge, se dogaja tri mesece po tem, ko je njen britanski tekmec Seedrs razširil svoje poslovanje po celotni Evropi. Podobno kot Seedrs se tudi Companisto močno trudi, da bi investitorjem olajšal postopek pridobivanja lastništva v podjetju po izvedeni transakciji, a ima pred tekmecem pomembno prednost, saj nemška zakonodaja na tem področju še zdaleč ni tako stroga kot britanska. 

Preberite članek: Množično financiranje (crowdfunding) >>

Še ena izmed bistvenih prednosti Companista je, da omogoča izredno hitro registracijo novih investitorjev. Ti namreč za vnos vseh potrebnih podatkov potrebujejo le tri minute časa, nato pa že lahko sodelujejo in investirajo brez omejitev. Nasprotno pa mnogi drugi evropski tekmeci za pošiljanje in verifikacijo pisnih pogodb potrebujejo več dni.

Investitorji lahko preko Companista v mlada podjetja vložijo od 5 do 100 tisoč evrov. Do danes je to storilo že 15.600 posameznikov, gotovo pa se bo število le-teh še močno povečalo sedaj, ko so padle tudi geografske meje za investitorje. Najverjetneje pa lahko že kmalu pričakujemo tudi prihod takšnega startupa, ki bo presegel trenutna rekorderja, startupa BiteBoy in Wonderpots, ki sta zbrala več kot 500 tisoč evrov.

Vir: Gigaom.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje