Crowdfunding platforma Companisto se širi po Evropi

Companisto, nemška crowdfunding platforma, ki donatorjem omogoča, da v zameno za denarna sredstva postanejo lastniki deleža v mladem podjetju, se širi. Kmalu ne bo več omejena zgolj na startupe iz Nemčije, temveč bo sodelovanje omogočeno podjetjem iz celotne Evrope.
Crowdfunding platforma Companisto se širi po Evropi

Crowdfunding platforma Companisto se širi v Evropi (Vir slike: companisto.com)

Companisto, nemška crowdfunding platforma, ki donatorjem omogoča, da v zameno za denarna sredstva postanejo lastniki deleža v mladem podjetju, je pred kratkim naznanila širitev iz domače Nemčije v preostalo Evropo. Ena največjih platform v Evropi na področju lastniškega crowdfundinga je z novo spletno stranjo, ki omogoča spremljanje tako v angleškem kot tudi nemškem jeziku, sedaj na voljo startupom iz celotne Evrope ter investitorjem iz celega sveta.

Doslej je preko Companisto denarna sredstva uspešno pridobilo že 26 mladih podjetij, ki so skupno zbrala preko 4,6 milijona evrov. Investitorji, ti prihajajo iz več kot 39 držav, so s svojim vložkom pridobili delež v izbranem podjetju, kar je tudi glavna lastnost, po kateri se Companisto razlikuje od večine crowdfunding platform, kot sta na primer Kickstarter ali Indiegogo. 

Širitev mlade, še ne dve leti stare platforme, ki sta jo v 2012 ustanovila odvetnika David Rhotert in Tamo Zwinge, se dogaja tri mesece po tem, ko je njen britanski tekmec Seedrs razširil svoje poslovanje po celotni Evropi. Podobno kot Seedrs se tudi Companisto močno trudi, da bi investitorjem olajšal postopek pridobivanja lastništva v podjetju po izvedeni transakciji, a ima pred tekmecem pomembno prednost, saj nemška zakonodaja na tem področju še zdaleč ni tako stroga kot britanska. 

Preberite članek: Množično financiranje (crowdfunding) >>

Še ena izmed bistvenih prednosti Companista je, da omogoča izredno hitro registracijo novih investitorjev. Ti namreč za vnos vseh potrebnih podatkov potrebujejo le tri minute časa, nato pa že lahko sodelujejo in investirajo brez omejitev. Nasprotno pa mnogi drugi evropski tekmeci za pošiljanje in verifikacijo pisnih pogodb potrebujejo več dni.

Investitorji lahko preko Companista v mlada podjetja vložijo od 5 do 100 tisoč evrov. Do danes je to storilo že 15.600 posameznikov, gotovo pa se bo število le-teh še močno povečalo sedaj, ko so padle tudi geografske meje za investitorje. Najverjetneje pa lahko že kmalu pričakujemo tudi prihod takšnega startupa, ki bo presegel trenutna rekorderja, startupa BiteBoy in Wonderpots, ki sta zbrala več kot 500 tisoč evrov.

Vir: Gigaom.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje