Cuil vreden 200 milijonov dolarjev?

Avtor — 14.09.2008
Vlagatelji so novi spletni iskalnik, ki je z obratovanjem začel šele pred dvema mesecema, ocenili na neverjetnih 200 milijonov dolarjev.
Cuil vreden 200 milijonov dolarjev?

Je Cuil res vreden toliko?

Neverjetno visoko ceno za Cuil je postavilo podjetje Madrone Capital Partners. Poteze zaenkrat še niso komentirali. Prav tako svoje investicije nista komentirala Greylock Partners in Tugboat Ventures, ki sta v Cuil vložila 25 milijonov, s čimer sta pridobila osminski delež lastništva. Velja omeniti, da sta aprila 2007 v podjetje vložila 8,25 milijona dolarjev, a sta pridobila mnogo večji delež lastništva kot sedaj, saj je bilo podjetje takrat vredno
“borih” 32 milijonov dolarjev.

Običajno investitorji v podjetja vlagajo manj denarja in zahtevajo večji delež lastništva. Kot primer lahko omenimo Powerset, ki je bil ocenjen na 40,5 milijona, ker pa je razočaral investitorje, so ga za 100 milijonov prodali Microsoftu. S tem so investitorji podvojili dobiček, česar pa zagotovo ne morejo pričakovati investitorji Cuila.

Cuilu mnogi pripisujejo velik potencial. Že prvi mesec obratovanja je bil obisk zelo velik, a kaj kmalu so ljudje začeli spoznavati, da ima Google v primerjavi s Cuil-om veliko več indeksiranih strani. Cuil je zato uporabnike že začel izgubljati.

Vir: VentureBeat

MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>