Cuil vreden 200 milijonov dolarjev?

Vlagatelji so novi spletni iskalnik, ki je z obratovanjem začel šele pred dvema mesecema, ocenili na neverjetnih 200 milijonov dolarjev.
Cuil vreden 200 milijonov dolarjev?

Je Cuil res vreden toliko?

Neverjetno visoko ceno za Cuil je postavilo podjetje Madrone Capital Partners. Poteze zaenkrat še niso komentirali. Prav tako svoje investicije nista komentirala Greylock Partners in Tugboat Ventures, ki sta v Cuil vložila 25 milijonov, s čimer sta pridobila osminski delež lastništva. Velja omeniti, da sta aprila 2007 v podjetje vložila 8,25 milijona dolarjev, a sta pridobila mnogo večji delež lastništva kot sedaj, saj je bilo podjetje takrat vredno
“borih” 32 milijonov dolarjev.

Običajno investitorji v podjetja vlagajo manj denarja in zahtevajo večji delež lastništva. Kot primer lahko omenimo Powerset, ki je bil ocenjen na 40,5 milijona, ker pa je razočaral investitorje, so ga za 100 milijonov prodali Microsoftu. S tem so investitorji podvojili dobiček, česar pa zagotovo ne morejo pričakovati investitorji Cuila.

Cuilu mnogi pripisujejo velik potencial. Že prvi mesec obratovanja je bil obisk zelo velik, a kaj kmalu so ljudje začeli spoznavati, da ima Google v primerjavi s Cuil-om veliko več indeksiranih strani. Cuil je zato uporabnike že začel izgubljati.

Vir: VentureBeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje