Cuil vreden 200 milijonov dolarjev?

Vlagatelji so novi spletni iskalnik, ki je z obratovanjem začel šele pred dvema mesecema, ocenili na neverjetnih 200 milijonov dolarjev.
Cuil vreden 200 milijonov dolarjev?

Je Cuil res vreden toliko?

Neverjetno visoko ceno za Cuil je postavilo podjetje Madrone Capital Partners. Poteze zaenkrat še niso komentirali. Prav tako svoje investicije nista komentirala Greylock Partners in Tugboat Ventures, ki sta v Cuil vložila 25 milijonov, s čimer sta pridobila osminski delež lastništva. Velja omeniti, da sta aprila 2007 v podjetje vložila 8,25 milijona dolarjev, a sta pridobila mnogo večji delež lastništva kot sedaj, saj je bilo podjetje takrat vredno
“borih” 32 milijonov dolarjev.

Običajno investitorji v podjetja vlagajo manj denarja in zahtevajo večji delež lastništva. Kot primer lahko omenimo Powerset, ki je bil ocenjen na 40,5 milijona, ker pa je razočaral investitorje, so ga za 100 milijonov prodali Microsoftu. S tem so investitorji podvojili dobiček, česar pa zagotovo ne morejo pričakovati investitorji Cuila.

Cuilu mnogi pripisujejo velik potencial. Že prvi mesec obratovanja je bil obisk zelo velik, a kaj kmalu so ljudje začeli spoznavati, da ima Google v primerjavi s Cuil-om veliko več indeksiranih strani. Cuil je zato uporabnike že začel izgubljati.

Vir: VentureBeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje