Cyber vojna na Baltiku

The Guardian poroča o že tri tedne trajajoči cyber vojni na Baltiku. Rusija naj bi onemogočala nekatere pomembne Estonske ustanove.
Cyber vojna na Baltiku

Terorizem ne pozna meja.

Glavne tarče so različne in zelo pomembne spletne strani. Dosedaj so bile napadene strani vlade, ministrstev, političnih strank, časopisov, bank in nekaterih podjetij. Gre za prvi zabeležen napad v tolikšni meri na katerokoli državo.

Spor med omenjenima državama se vleče že od časov razpada Sovjetske zveze, ponovno pa se je razplamtel pred nekaj tedni, ko so Estonci premaknili bronasti kip sovjetskega vojaka v Talinu (spomin na drugo svetovno vojno).

Zveza NATO tovrstnega napada zaenkrat še ne pojmuje kot neposredni vojaški napad na državo. Kljub temu pa so v Talin poslali svoje najboljše strokovnjake na področju boja proti kiber terorizmu, kar kaže, da so zadevo vzeli zelo resno. Rusije tudi niso direktno povezali z napadi na Estonijo, vendar pa so dejali, da gre za napad večje, močno organizirane skupine ljudi in ne le nekaj posameznikov.

Estonija je toliko bolj dovzetna za napade prek spleta, saj je ena izmed vodilnih evropskih držav na področju uporabe interneta. Kar se tiče tako imenovane e-uprave pa so celo vodilni v Evropi.

Vir: The Guardian

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje