Cyber vojna na Baltiku

The Guardian poroča o že tri tedne trajajoči cyber vojni na Baltiku. Rusija naj bi onemogočala nekatere pomembne Estonske ustanove.
Cyber vojna na Baltiku

Terorizem ne pozna meja.

Glavne tarče so različne in zelo pomembne spletne strani. Dosedaj so bile napadene strani vlade, ministrstev, političnih strank, časopisov, bank in nekaterih podjetij. Gre za prvi zabeležen napad v tolikšni meri na katerokoli državo.

Spor med omenjenima državama se vleče že od časov razpada Sovjetske zveze, ponovno pa se je razplamtel pred nekaj tedni, ko so Estonci premaknili bronasti kip sovjetskega vojaka v Talinu (spomin na drugo svetovno vojno).

Zveza NATO tovrstnega napada zaenkrat še ne pojmuje kot neposredni vojaški napad na državo. Kljub temu pa so v Talin poslali svoje najboljše strokovnjake na področju boja proti kiber terorizmu, kar kaže, da so zadevo vzeli zelo resno. Rusije tudi niso direktno povezali z napadi na Estonijo, vendar pa so dejali, da gre za napad večje, močno organizirane skupine ljudi in ne le nekaj posameznikov.

Estonija je toliko bolj dovzetna za napade prek spleta, saj je ena izmed vodilnih evropskih držav na področju uporabe interneta. Kar se tiče tako imenovane e-uprave pa so celo vodilni v Evropi.

Vir: The Guardian

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje