Cyber vojna na Baltiku

Avtor — 17.05.2007
The Guardian poroča o že tri tedne trajajoči cyber vojni na Baltiku. Rusija naj bi onemogočala nekatere pomembne Estonske ustanove.
Cyber vojna na Baltiku

Terorizem ne pozna meja.

Glavne tarče so različne in zelo pomembne spletne strani. Dosedaj so bile napadene strani vlade, ministrstev, političnih strank, časopisov, bank in nekaterih podjetij. Gre za prvi zabeležen napad v tolikšni meri na katerokoli državo.

Spor med omenjenima državama se vleče že od časov razpada Sovjetske zveze, ponovno pa se je razplamtel pred nekaj tedni, ko so Estonci premaknili bronasti kip sovjetskega vojaka v Talinu (spomin na drugo svetovno vojno).

Zveza NATO tovrstnega napada zaenkrat še ne pojmuje kot neposredni vojaški napad na državo. Kljub temu pa so v Talin poslali svoje najboljše strokovnjake na področju boja proti kiber terorizmu, kar kaže, da so zadevo vzeli zelo resno. Rusije tudi niso direktno povezali z napadi na Estonijo, vendar pa so dejali, da gre za napad večje, močno organizirane skupine ljudi in ne le nekaj posameznikov.

Estonija je toliko bolj dovzetna za napade prek spleta, saj je ena izmed vodilnih evropskih držav na področju uporabe interneta. Kar se tiče tako imenovane e-uprave pa so celo vodilni v Evropi.

Vir: The Guardian

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje