Cyber vojna na Baltiku

The Guardian poroča o že tri tedne trajajoči cyber vojni na Baltiku. Rusija naj bi onemogočala nekatere pomembne Estonske ustanove.
Cyber vojna na Baltiku

Terorizem ne pozna meja.

Glavne tarče so različne in zelo pomembne spletne strani. Dosedaj so bile napadene strani vlade, ministrstev, političnih strank, časopisov, bank in nekaterih podjetij. Gre za prvi zabeležen napad v tolikšni meri na katerokoli državo.

Spor med omenjenima državama se vleče že od časov razpada Sovjetske zveze, ponovno pa se je razplamtel pred nekaj tedni, ko so Estonci premaknili bronasti kip sovjetskega vojaka v Talinu (spomin na drugo svetovno vojno).

Zveza NATO tovrstnega napada zaenkrat še ne pojmuje kot neposredni vojaški napad na državo. Kljub temu pa so v Talin poslali svoje najboljše strokovnjake na področju boja proti kiber terorizmu, kar kaže, da so zadevo vzeli zelo resno. Rusije tudi niso direktno povezali z napadi na Estonijo, vendar pa so dejali, da gre za napad večje, močno organizirane skupine ljudi in ne le nekaj posameznikov.

Estonija je toliko bolj dovzetna za napade prek spleta, saj je ena izmed vodilnih evropskih držav na področju uporabe interneta. Kar se tiče tako imenovane e-uprave pa so celo vodilni v Evropi.

Vir: The Guardian

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje