Cyber vojna na Baltiku

The Guardian poroča o že tri tedne trajajoči cyber vojni na Baltiku. Rusija naj bi onemogočala nekatere pomembne Estonske ustanove.
Cyber vojna na Baltiku

Terorizem ne pozna meja.

Glavne tarče so različne in zelo pomembne spletne strani. Dosedaj so bile napadene strani vlade, ministrstev, političnih strank, časopisov, bank in nekaterih podjetij. Gre za prvi zabeležen napad v tolikšni meri na katerokoli državo.

Spor med omenjenima državama se vleče že od časov razpada Sovjetske zveze, ponovno pa se je razplamtel pred nekaj tedni, ko so Estonci premaknili bronasti kip sovjetskega vojaka v Talinu (spomin na drugo svetovno vojno).

Zveza NATO tovrstnega napada zaenkrat še ne pojmuje kot neposredni vojaški napad na državo. Kljub temu pa so v Talin poslali svoje najboljše strokovnjake na področju boja proti kiber terorizmu, kar kaže, da so zadevo vzeli zelo resno. Rusije tudi niso direktno povezali z napadi na Estonijo, vendar pa so dejali, da gre za napad večje, močno organizirane skupine ljudi in ne le nekaj posameznikov.

Estonija je toliko bolj dovzetna za napade prek spleta, saj je ena izmed vodilnih evropskih držav na področju uporabe interneta. Kar se tiče tako imenovane e-uprave pa so celo vodilni v Evropi.

Vir: The Guardian

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje