Da bi postali uspešni, morate iti korak za korakom

Ena največjih napak, ki jo lahko napravijo startup podjetniki, je ta, da preveč hitijo z razvojem svojega podjetja. Mnogi si namreč kar želijo preskočiti začetno fazo in čimprej postati "eden izmed velikih", a prav hitenje je tisto, ki jih lahko pripelje do neslavnega konca.
Da bi postali uspešni, morate iti korak za korakom

Da bi postali uspešni, morate iti korak za korakom (Vir slike: sxc.hu)

Dandanes je v podjetništvu konkurenca hujša kot kdaj koli, pritisk na podjetnike pa temu primerno toliko večji kot včasih. Ti morajo zato znati sprejemati hitre odločitve, ki pa so včasih za podjetje pogubne, saj je za njimi premalo razmisleka in raziskav, da bi lahko bile ustrezne.

Ena izmed takih odločitev je odločanje glede rasti podjetja, kjer imamo dve možnosti: lahko se odločimo, da bomo bolj delali na povišanju kvalitete naših storitev in produktov ali pa, da bomo čimprej poskušali dobiti večje število strank, katerim bomo nudili zgolj zadovoljive produkte. Druga odločitev – v čimkrajšem času zgraditi čimvečje podjetje – redkokdaj deluje.

Da boste lahko uspešni v prihodnosti, morate že na začetku postaviti trdne temelje.

Da bi lahko vaše podjetje v prihodnosti bilo uspešno, morate postaviti trdne temelje, kar pomeni, da morate sprva ciljati na manjši trg in postati dominanten ponudnik storitev oz. produktov na določenem področju. In že kmalu, počasi in postopoma, boste lahko svoje območje razširili na okolico ter svoje podjetje povečali.

To je odlična popotnica za vnaprej, saj boste le tako lahko nase opozorili pomembnejše velikane, ki iščejo partnerje, s katerimi bi tržišču lahko ponujali komplementarne produkte oz. storitve k njihovi že obstoječi ponudbi. Velika podjetja namreč ponavadi poslujejo zgolj s podobno velikimi podjetji in v kolikor dosežete, da vas vzamejo za partnerja, boste zagotovo veliko pridobili na prepoznavnosti – s tem pa so vam odpirajo nove in nove možnosti.

Vir: Inc

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje