Da bi postali uspešni, morate iti korak za korakom

Ena največjih napak, ki jo lahko napravijo startup podjetniki, je ta, da preveč hitijo z razvojem svojega podjetja. Mnogi si namreč kar želijo preskočiti začetno fazo in čimprej postati "eden izmed velikih", a prav hitenje je tisto, ki jih lahko pripelje do neslavnega konca.
Da bi postali uspešni, morate iti korak za korakom

Da bi postali uspešni, morate iti korak za korakom (Vir slike: sxc.hu)

Dandanes je v podjetništvu konkurenca hujša kot kdaj koli, pritisk na podjetnike pa temu primerno toliko večji kot včasih. Ti morajo zato znati sprejemati hitre odločitve, ki pa so včasih za podjetje pogubne, saj je za njimi premalo razmisleka in raziskav, da bi lahko bile ustrezne.

Ena izmed takih odločitev je odločanje glede rasti podjetja, kjer imamo dve možnosti: lahko se odločimo, da bomo bolj delali na povišanju kvalitete naših storitev in produktov ali pa, da bomo čimprej poskušali dobiti večje število strank, katerim bomo nudili zgolj zadovoljive produkte. Druga odločitev – v čimkrajšem času zgraditi čimvečje podjetje – redkokdaj deluje.

Da boste lahko uspešni v prihodnosti, morate že na začetku postaviti trdne temelje.

Da bi lahko vaše podjetje v prihodnosti bilo uspešno, morate postaviti trdne temelje, kar pomeni, da morate sprva ciljati na manjši trg in postati dominanten ponudnik storitev oz. produktov na določenem področju. In že kmalu, počasi in postopoma, boste lahko svoje območje razširili na okolico ter svoje podjetje povečali.

To je odlična popotnica za vnaprej, saj boste le tako lahko nase opozorili pomembnejše velikane, ki iščejo partnerje, s katerimi bi tržišču lahko ponujali komplementarne produkte oz. storitve k njihovi že obstoječi ponudbi. Velika podjetja namreč ponavadi poslujejo zgolj s podobno velikimi podjetji in v kolikor dosežete, da vas vzamejo za partnerja, boste zagotovo veliko pridobili na prepoznavnosti – s tem pa so vam odpirajo nove in nove možnosti.

Vir: Inc

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje