Dajte odpoved – in to čimprej!

Dati odpoved zaradi bolje plačane zaposlitve? Nujno. Dati odpoved zaradi boljše priložnosti? Absolutno. Ampak obstaja še kopica drugih razlogov, zaradi katerih velja odpovedati službo. Ker je življenje prekratko, da bi bili nesrečni.
Dajte odpoved - in to čimprej!

Življenje je prekratko, da bi bili nesrečni (vir: HubSpot.com)

Življenje je prekratko, da se počutite neizpolnjeno, izkoriščano ali pa da morate vsak dan prenašati groznega šefa. Življenje je prekratko, da ne bi bili srečni, kot ste lahko. Ker ste lahko. Ja, vemo, časi niso rožnati in danes je že čudež, če sploh dobite kakršno koli zaposlitev, kaj šele, da bi kar takoj vrgli puško v koruzo in bili dlakocepski, jezikavi in izbirčni. Ampak, ali ne bi radi počeli nečesa, kar vas motivira, osrečuje in do česar zares čutite strast?

1. Vaše mnenje ni upoštevano – ali celo nezaželeno

Vsi imamo ideje – in vsi imamo radi, da nas ljudje jemljejo resno in upoštevajo. Občutek, da ste prispevali k nečemu na nek poseben način, je neizmerno hvaležen. Ampak če vas ignorirajo ali se celo smejijo vašim idejam, pa to ni le žalitev, pač pa tudi velik demotivator. In potem vam počasi postane vseeno. Res želite, da vam je vseeno?

2. Javno kritiziranje pred sodelavci

Vsi potrebujemo konstruktivno kritiko – kako in kaj spremeniti, da se bomo izboljšali. Dobro je, če je kritika spodbujevalna, a včasih, pred celotnim občinstvom sodelavcev, je lahko tudi ponižujoča. Takšna vam ne bo pomagala rasti. Pa bi radi rasli?  

Čas je, da poiščete ekipo in usresničite svojo idejo! #topStartupEKIPA

3. Najmočnejša beseda = hvala

Vsi potrebujemo pohvalo, občutek, da smo sprejeti, da smo nekaj dobro naredili. Če tega občutka ne dobimo, potem naša motivacija počasi zvodeni … in če se ne čutimo cenjene, se počutimo ničvredno. Bi radi več spodbude?

4. Delo nima smisla

Radi se počutimo sprejete, del nečesa večjega. Hkrati bi se radi počutili tudi tako, da je zaradi nas ali našega vpliva nekaj drugače, da smo nekaj spremenili, morda celo življenje drugih ljudi. Življenje je prekratko, da bi šli vsak dan domov iz službe z občutkom, da ste delali, a niste dosegli ničesar pomembnega.

5. Počutite se kot številka

Vsi smo nadomestljivi. In vsi delamo za plačo. Pa vseeno bi radi delali še za nekaj več kot le za plačo. Želimo biti spoštovani kot osebe, ne samo kot marionete v sistemu, ki ubogajo pravila in se podrejajo ukazom. Če se v službi nikoli ne pogovarjate o svojem zasebnem življenju (ali pa je to celo prepovedano), vam pa to veliko pomeni, potem je morda čas, da začnete oprezati za zaposlitvenimi oglasi.

6. Ne vidite prihodnosti

Vsaka služba ima svoje pomanjkljivosti, a če vam delo ne pričara vsaj malce vznemirjenja, potem je morda čas, da nekaj storite. Vsaka služba bi morala voditi do nečesa: do napredovanja, novih odgovornosti, znanja, izzivov … do občutka, da je lahko jutri drugačen kot danes. Življenje je prekratko, da bi živeli brez upanja.

Imate občutek, da ne zmorete ničesar drugega, kar počnete trenutno? To je najboljši razlog, da date odpoved. Zmorete še mnogo več! Zaupajte svoji kreativnosti in vztrajnosti – vodili vas bosta do novih zmag. 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje