Dajte odpoved – in to čimprej!

Dati odpoved zaradi bolje plačane zaposlitve? Nujno. Dati odpoved zaradi boljše priložnosti? Absolutno. Ampak obstaja še kopica drugih razlogov, zaradi katerih velja odpovedati službo. Ker je življenje prekratko, da bi bili nesrečni.
Dajte odpoved - in to čimprej!

Življenje je prekratko, da bi bili nesrečni (vir: HubSpot.com)

Življenje je prekratko, da se počutite neizpolnjeno, izkoriščano ali pa da morate vsak dan prenašati groznega šefa. Življenje je prekratko, da ne bi bili srečni, kot ste lahko. Ker ste lahko. Ja, vemo, časi niso rožnati in danes je že čudež, če sploh dobite kakršno koli zaposlitev, kaj šele, da bi kar takoj vrgli puško v koruzo in bili dlakocepski, jezikavi in izbirčni. Ampak, ali ne bi radi počeli nečesa, kar vas motivira, osrečuje in do česar zares čutite strast?

1. Vaše mnenje ni upoštevano – ali celo nezaželeno

Vsi imamo ideje – in vsi imamo radi, da nas ljudje jemljejo resno in upoštevajo. Občutek, da ste prispevali k nečemu na nek poseben način, je neizmerno hvaležen. Ampak če vas ignorirajo ali se celo smejijo vašim idejam, pa to ni le žalitev, pač pa tudi velik demotivator. In potem vam počasi postane vseeno. Res želite, da vam je vseeno?

2. Javno kritiziranje pred sodelavci

Vsi potrebujemo konstruktivno kritiko – kako in kaj spremeniti, da se bomo izboljšali. Dobro je, če je kritika spodbujevalna, a včasih, pred celotnim občinstvom sodelavcev, je lahko tudi ponižujoča. Takšna vam ne bo pomagala rasti. Pa bi radi rasli?  

Čas je, da poiščete ekipo in usresničite svojo idejo! #topStartupEKIPA

3. Najmočnejša beseda = hvala

Vsi potrebujemo pohvalo, občutek, da smo sprejeti, da smo nekaj dobro naredili. Če tega občutka ne dobimo, potem naša motivacija počasi zvodeni … in če se ne čutimo cenjene, se počutimo ničvredno. Bi radi več spodbude?

4. Delo nima smisla

Radi se počutimo sprejete, del nečesa večjega. Hkrati bi se radi počutili tudi tako, da je zaradi nas ali našega vpliva nekaj drugače, da smo nekaj spremenili, morda celo življenje drugih ljudi. Življenje je prekratko, da bi šli vsak dan domov iz službe z občutkom, da ste delali, a niste dosegli ničesar pomembnega.

5. Počutite se kot številka

Vsi smo nadomestljivi. In vsi delamo za plačo. Pa vseeno bi radi delali še za nekaj več kot le za plačo. Želimo biti spoštovani kot osebe, ne samo kot marionete v sistemu, ki ubogajo pravila in se podrejajo ukazom. Če se v službi nikoli ne pogovarjate o svojem zasebnem življenju (ali pa je to celo prepovedano), vam pa to veliko pomeni, potem je morda čas, da začnete oprezati za zaposlitvenimi oglasi.

6. Ne vidite prihodnosti

Vsaka služba ima svoje pomanjkljivosti, a če vam delo ne pričara vsaj malce vznemirjenja, potem je morda čas, da nekaj storite. Vsaka služba bi morala voditi do nečesa: do napredovanja, novih odgovornosti, znanja, izzivov … do občutka, da je lahko jutri drugačen kot danes. Življenje je prekratko, da bi živeli brez upanja.

Imate občutek, da ne zmorete ničesar drugega, kar počnete trenutno? To je najboljši razlog, da date odpoved. Zmorete še mnogo več! Zaupajte svoji kreativnosti in vztrajnosti – vodili vas bosta do novih zmag. 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje