Dajte odpoved – in to čimprej!

Avtor — 06.12.2014
Dati odpoved zaradi bolje plačane zaposlitve? Nujno. Dati odpoved zaradi boljše priložnosti? Absolutno. Ampak obstaja še kopica drugih razlogov, zaradi katerih velja odpovedati službo. Ker je življenje prekratko, da bi bili nesrečni.
Dajte odpoved - in to čimprej!

Življenje je prekratko, da bi bili nesrečni (vir: HubSpot.com)

Življenje je prekratko, da se počutite neizpolnjeno, izkoriščano ali pa da morate vsak dan prenašati groznega šefa. Življenje je prekratko, da ne bi bili srečni, kot ste lahko. Ker ste lahko. Ja, vemo, časi niso rožnati in danes je že čudež, če sploh dobite kakršno koli zaposlitev, kaj šele, da bi kar takoj vrgli puško v koruzo in bili dlakocepski, jezikavi in izbirčni. Ampak, ali ne bi radi počeli nečesa, kar vas motivira, osrečuje in do česar zares čutite strast?

1. Vaše mnenje ni upoštevano – ali celo nezaželeno

Vsi imamo ideje – in vsi imamo radi, da nas ljudje jemljejo resno in upoštevajo. Občutek, da ste prispevali k nečemu na nek poseben način, je neizmerno hvaležen. Ampak če vas ignorirajo ali se celo smejijo vašim idejam, pa to ni le žalitev, pač pa tudi velik demotivator. In potem vam počasi postane vseeno. Res želite, da vam je vseeno?

2. Javno kritiziranje pred sodelavci

Vsi potrebujemo konstruktivno kritiko – kako in kaj spremeniti, da se bomo izboljšali. Dobro je, če je kritika spodbujevalna, a včasih, pred celotnim občinstvom sodelavcev, je lahko tudi ponižujoča. Takšna vam ne bo pomagala rasti. Pa bi radi rasli?  

Čas je, da poiščete ekipo in usresničite svojo idejo! #topStartupEKIPA

3. Najmočnejša beseda = hvala

Vsi potrebujemo pohvalo, občutek, da smo sprejeti, da smo nekaj dobro naredili. Če tega občutka ne dobimo, potem naša motivacija počasi zvodeni … in če se ne čutimo cenjene, se počutimo ničvredno. Bi radi več spodbude?

4. Delo nima smisla

Radi se počutimo sprejete, del nečesa večjega. Hkrati bi se radi počutili tudi tako, da je zaradi nas ali našega vpliva nekaj drugače, da smo nekaj spremenili, morda celo življenje drugih ljudi. Življenje je prekratko, da bi šli vsak dan domov iz službe z občutkom, da ste delali, a niste dosegli ničesar pomembnega.

5. Počutite se kot številka

Vsi smo nadomestljivi. In vsi delamo za plačo. Pa vseeno bi radi delali še za nekaj več kot le za plačo. Želimo biti spoštovani kot osebe, ne samo kot marionete v sistemu, ki ubogajo pravila in se podrejajo ukazom. Če se v službi nikoli ne pogovarjate o svojem zasebnem življenju (ali pa je to celo prepovedano), vam pa to veliko pomeni, potem je morda čas, da začnete oprezati za zaposlitvenimi oglasi.

6. Ne vidite prihodnosti

Vsaka služba ima svoje pomanjkljivosti, a če vam delo ne pričara vsaj malce vznemirjenja, potem je morda čas, da nekaj storite. Vsaka služba bi morala voditi do nečesa: do napredovanja, novih odgovornosti, znanja, izzivov … do občutka, da je lahko jutri drugačen kot danes. Življenje je prekratko, da bi živeli brez upanja.

Imate občutek, da ne zmorete ničesar drugega, kar počnete trenutno? To je najboljši razlog, da date odpoved. Zmorete še mnogo več! Zaupajte svoji kreativnosti in vztrajnosti – vodili vas bosta do novih zmag. 

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje