Dan medgeneracijskega učenja mnogim prinesel nove izkušnje

Avtor — 23.09.2014
V okviru projekta Centra medgeneracijskega učenja Ljubljana je potekal prvi Dan medgeneracijskega učenja, ki je udeležencem najrazličnejših generacij omogočil, da so uživali v medsebojnem izmenjevanju znanj, se družili ter spoznavali svet okrog sebe s povsem novega zornega kota.
Dan medgeneracijskega učenja mnogim prinesel nove izkušnje

Dan medgeneracijskega učenja mnogim prinesel nove izkušnje

Z besedami »carsko«, »šponsko« in »najboljš ever« so najmlajši udeleženci povzemali dnevno dogajanje, ko so se skupaj z drugimi generacijami učili izdelovati milo, spoznavali tuje jezike ob plesu in petju, se prvič soočili z znakovnim jezikom ali občudovali, kaj vse zmorejo narediti s 3D pisalom.

Veliko navdušenja je požela tudi delavnica Možganski fitnes, kjer je Jasmina Lambergar udeležencem predstavila tehnike za boljše pomnjenje. Udeleženci so skupaj razgibali možgane, ob tem pa uporabili zanimive in koristne tehnike, ki nam lahko pomagajo pri pomnjenju večje količine podatkov.

Mag. Bojan Hajdinjak, direktor Javnega zavoda Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana, pozdravlja novo iniciativo v sklopu projekta Centra medgeneracijskega učenja Ljubljana (CMU Ljubljana): “Skupaj z različnimi vladnimi in nevladnimi organizacijami na območju MOL, ob podpori Mestne občine Ljubljana, uresničujemo cilj, ki smo si ga zadali v okviru projekta CMU Ljubljana, in čez vse leto organiziramo medgeneracijske dogodke ter delavnice, kjer so na prvem mestu prenos ter izmenjava znanja in izkušenj med generacijami za večje sožitje vseh generacij v družbi.”

Dodal je še:Celodnevni Dnevi medgeneracijskega učenja, ki se bodo odvijali vsako tretjo sredo v mesecu, so pomemben korak v smeri začrtane poti in zagotovo dokazujejo, da zunaj obstaja potreba po tovrstnih dejavnostih, ki vodijo v razvoj boljše družbe.”                    

Dnevi medgeneracijskega učenja bodo v organizaciji javnega zavoda Cene Štupar – CILJ potekali vsako tretjo sredo v mesecu. Naslednji dan medgeneracijskega učenja bo potekal 15. oktobra 2014

Vse delavnice so brezplačne. Potrebna je le predhodna prijava, in sicer na aleksandra.janezic (at) cene-stupar.si, tel. št. 01 23 44 421 oz. 030 313 612, ali osebno oddate prijavnico v vpisni službi na Cene Štupar – CILJ, Linhartova 13 (2. nadstropje, soba 308).  

Vir: Cene-štupar


Oznake: , ,