Dan začnite kot milijarderji

Avtor — 16.11.2015
Kot pravi star slovenski rek, po jutru se dan pozna. Kako pa ga začnejo uspešni podjetniki? So njihovi jutranji rituali podobni našim? Da, če zajtrkujete in se že navsezgodaj rekreirate.
Dan začnite kot milijarderji

Veste, kako v nov dan vstopi Tim Cook, prvi mož Appla? (Vir slike: YouTube).

Večina podjetnikov, katerih jutranje zgodbe si lahko preberete spodaj, dan začne z zajtrkom. Če ta obrok radi preskočite, so spodnje vrstice kot nalašč za vas, zlasti če iščete priložnost v podjetništvu. Zajtrk kot najpomembnejši obrok v dnevu izboljšuje naše razpoloženje in produktivnost. Ste zjutraj pogosto živčni in razdražljivi? Študije pravijo, da vam bo te občutke odstranil prav zajtrk.

Jack Dorsey, prvi mož in ustanovitelj Twitterja, dan začne ob 5.30 zjutraj. V nov dan zakoraka z meditacijo in dvokilometrskim lahkotnim tekom. Za zajtrk si 2,3-milijarde dolarjev težak Dorsey pripravi dve trdo kuhani jajci s sojino omako. Septembra 2001 je v nekem intervjuju dejal, da je človek, ki redno tvita o tem, kaj poje za zajtrk, kosilo in večerjo. »Za 99,99 odstotkov sveta so to nepomembne informacije. Vendar za mojo mamo, ona rada ve,« je razkril.

Mark Zuckerberg, eden od ustanoviteljev Facebooka, je zagovornik načela, da ne izgublja časa na nepotrebnih odločitvah. Prav zato vsak dan obleče enaka oblačila, siva majica s kratkimi rokavi je postala že njegov zaščitni znak. V omari ima takšnih majic na pretek. Za zajtrk poje kar je pri roki, čeprav ga v preteklosti ni jedel. »Zajtrk jem le, ko imam sestanke zgodaj zjutraj,« je »lačnim« medijem izdal leta 2011.

Richard Branson, lastnik imperija Virgin, vsak večer razgrne zavese, da ga v novo jutro prebudi sonce. Jutro posveti telovadbi, pogosto odigra igro tenisa ali pa kajta, še preden se usede za mizo in si pripravi zajtrk. Njegov zajtrk je bogat z beljakovinami.

Tim Cook takoj, ko se zbudi, začne s pošiljanjem elektronske pošte, nato pa telovadi.

Prva ženska podjetja Pepsi Indra Nooyi, katero premoženje je ocenjeno na 12 milijonov funtov, se zbuja ob 4. uri zjutraj. V pisarni je med prvimi, najpozneje ob 7. uri.

Brad Lande, vodja Birchbox Mana, dan začne kar se da zdravo. 20 minut posveti meditaciji, privošči pa si tudi kozarec tople vode z limono. Pripravi si tudi smuti, in sicer iz banane, borovnic, ohrovta, mandljevega olja, kokosove vode in cvetnega prahu.

Marissa Mayer, mama treh otrok, ki je vajeti Yahooja prevzela pred tremi leti, spi zgolj štiri do največ šest ur dnevno, tudi na račun precej napornega delovnega tedna. Po nekaterih podatkih naj bi delala celo 130 ur na teden, od tedna ji tako ostane le še 28 ur, ki pa jih prespi. Medijem očitno še ni zaupala, kako začne delovni dan, najverjetneje pa, zdaj ko je mama, v krogu družine.

Podjetnica in igralka Jessica Alba, ki dan začne malo čez 5. uro zjutraj, da se lahko udeleži ure joge, si občasno privošči obilen zajtrk, na krožnike se znajdejo koruzne tortilje, za začetek pa obožuje tudi jogurte, kosmiče in sadje. Mama dveh otrok zjutraj spije kavo, v katero si doda kokosovo olje.

Oznake: ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>