Odhajamo na podjetniški vikend v London

Avtor Borut Borštnik — 21.08.2014
Komentiraj!
Danes se začenja pestro vikend dogajanje dela MP ekipe in skupine podjetnikov. Odpravljamo se namreč v London, na druženje s podjetniki in obisk zanimivih podjetniških točk, seveda ne bo šlo brez nekaj turističnih trenutkov.
Odhajamo na podjetniški vikend v London

Odhajamo na podjetniški vikend v London

Podjetniški vikend v Londonu je ideja, ki je nastala aprila 2014 v Trbovljah, na sestanku z ekipo izredno prodornega slovenskega tehnološkega podjetja Dewesoft. Tja sva se odpravila z Jano iz časnika Dnevnik, ki je zadolžena za odkrivanje dobrih podjetniških zgodb v rubriki Gazela. Namen sestanka: Dewesoft vključiti v izbor Mladi podjetnik leta 2014.

Zanimiva debata, ki je trajala več ur, nam je dala kar nekaj iztočnic za nadaljnje delo. Odločitev, ki je sledila, je bila: dr. Jure Knez iz Dewesofta se vključi v delo komisije za izbor Mladega podjetnika leta, hkrati pa Dewesoft priskrbi nagrado za zmagovalko: organizira podjetniški vikend v Londonu.

Začetni plan je bil, da v London odpotuje zmagovalec (zmagovalka), ekipa Dewesofta in seveda MPjevci. Ekipa se je kar hitro razširila, pridružilo se nam je kar nekaj mladih podjetnikov, pa tudi Jana iz Dnevnika. Končna sestava ekipe je tako naslednja:

Na voljo imamo del četrtka in celoten petek, soboto ter nedeljo, vračamo se v ponedeljek zjutraj. Dogajanje bo zelo pestro. V petek smo dogovorjeni z Luko Pečavarjem iz Sqwiza, ki nam bo razkazal podjetniški pospeševalnik Wayra. V soboto in nedeljo bomo stanovali v študentskem kampu v Oxfordu, kjer bo na voljo kar nekaj zanimivosti, ki jih je potrebno videti. 

Velik poudarek bomo namenili tudi izmenjavi izkušenj. Na vikend bodo namreč odpotovali kar trije zadnji zmagovalci izbora Mladi podjetnik leta, ki so v nekaj letih poslovanja nabrali ogromno znanja in izkušenj. V zbrani družbi ima največ izkušenj seveda Jure iz Dewesofta, ki je odličen poznavalec na področju širitve visokotehnološkega podjetja iz Slovenije v tujino. Teme za debato med potjo, ki se odpirajo, so internacionalizacija, pridobivanje sredstev za rast podjetja, navezovanje stikov s tujimi podjetji... dolgčas nam torej ne bo!

Slike in ostale utrinke lahko spremljate na naši Facebook strani, objavili bomo tudi nekaj reportaž.

Prijavi se na e-novice!