Databox je najboljši “Big Data” startup

"Dejstvo je, da direktorji večino delovnega časa preživijo izven pisarn in v tem času nimajo vpogleda v poslovanje. Databox je tako postal ena prvih rešitev, ki jim to omogoča kjerkoli in kadarkoli s pomočjo edine naprave, ki je vselej pri roki."
Databox je najboljši "Big Data" startup

Databox je najboljši “Big Data” startup

Databox omogoča hitro in enostavno povezovanje vseh kazalnikov poslovanja (storitev v oblakih, podatkovnih baz, Excel preglednic, ipd.), napredno obdelavo le-teh in prikaz ključnih metrik v mobilni aplikaciji. Po vzpostavljeni podatkovni povezavi lahko uporabnik dodatno nastavlja, katere metrike so zanj res pomembne in lahko največ pripomorejo v njegovem odločitvenem procesu.

Slovensko podjetje, strokovni javnosti bolj poznano pod imenom Zeppelin, je prejšnji teden na prestižni tehnološki konferenci DEMO v Santa Clari (ZDA) premierno predstavilo svoj nov izdelek Databox, mobilno aplikacijo, s katero lahko direktorji in managerji preko pametnih telefonov dostopajo do vseh ključnih podatkov v svojih podjetjih, ter zanj prejelo Best Big Data Startup nagrado.

Sodobne analitične in Business Intelligence rešitve – SAP Business Object, MicroStrategy, Tableau – sicer omogočajo širok detajlni pregled podatkov poslovanja, a ravno tu smo mi videli manjko. Razvite so bile namreč za analitike in IT oddelke, ne za ljudi, ki dejansko vodijo posel in bolj potrebujejo pregled nad celotno sliko,” je dejal Vlada Petrović, vodja razvoja in soustanovitelj podjetja.

Po besedah Davorina Gabrovca, ki že od vsega začetka vodi ekipo, je Databox ena prvih tovrstnih rešitev, z “mobile-first” pristopom, torej izključno za mobilne naprave: “V zadnjih nekaj mesecih smo delali z nekaj sto direktorji in managerji nekaterih velikih podjetij v Bostonu ter produkt skušali oblikovati v skladu z njihovimi potrebami. Dejstvo je, da ti ljudje večino delovnega časa preživijo izven pisarn in v tem času nimajo vpogleda v poslovanje. Databox je tako postal ena prvih rešitev, ki jim to omogoča kjerkoli in kadarkoli s pomočjo edine naprave, ki je vselej pri roki.”

Podjetje, ki ima trenutno sedež v Bostonu in razvojni oddelek na Ptuju, je bilo v prejšnjem letu sprejeto v enega najboljših podjetniških inkubatorjev na svetu, TechStars, ki v svoje vrste vsako leto sprejme zgolj 1 odstotek najboljših med vsemi prijavljenimi.

V tem letu se za potrebe razvoja še naprej osredotoča na zaposlovanje vrhunskih slovenskih kadrov. Njihova zadnja pomembnejša pridobitev izven naših meja pa je nekdanji direktor Apple-ove divizije za podjetja in korporacije (Apple Enterprise), Chuck Goldman, ki se je oktobra pridružil ekipi. Goldman je dejal: “Databox je vrhunska poslovna mobilna rešitev za direktorje in managerje, ki zahtevajo neomejen dostop do podatkov o poslovanju podjetja, odlično uporabniško izkušnjo in možnost sprejemanja ključnih poslovnih odločitev.”

Databox je trenutno na voljo za uporabnike iPhone naprav, s klasičnim modelom poslovnega najema, ki je odvisen od števila uporabnikov, prenosa podatkov in dodatnih varnostnih funkcionalnosti za večja podjetja.

Vir: Databox

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje