Dopolnjen je pravilnik o obrazcu za davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti

Pri založbi Verlag Dashöfer predstavljajo aktualno številko Uspešni s.p. in predstavljajo davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti.
Dopolnjen je pravilnik o obrazcu za davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti

Dopolnjen je pravilnik o obrazcu za davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti (slika: sxc.hu).

Pri sestavi davčnega obračuna mora davčni zavezanec upoštevati določbe, ki jih predpisujejo zakoni, ki urejujejo statusno pravo (ZGD-1) in predpisi o računovodenju.

Pravilnik o obrazcu za davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti, je za leto 2010 dopolnjen glede na dopolnitve in spremembe v ZDoh-2 (olajšave, Pomurska regija) in tudi glede na izkustva in težave, ki so jih pri založbi Verlag Dashöfer zasledili v praksi v preteklem obdobju. Nekatere priloge so dopolnjene oziroma je bolj pojasnjena metodologija za izpolnjevanje:

  • Priloga 7a – olajšava za investiranje po 66a. členu ZDoh-2.
  • Dopolnitev v Prilogi 10 pri uveljavljanju olajšav za donacije.
  • Popolnoma novi Prilogi 14a in 14b – podatki o učinkih na davčno osnovo pri zavezancu, ki preneha opravljati dejavnost oziroma podatki o učinkih na davčno osnovo pri zavezancu, ki nadaljuje dejavnost.
  • Zakonskim določbam je prilagojen in spremenjen sam obračun DohDej.

 

Navodila za izpolnjevanje obrazca so zbrana v Metodologiji za izpolnjevanje obrazca, kjer je določena vsebina, potrebni podatki po posameznih postavkah in pravna podlaga za določitev oz. ugotovitev podatka. Prav tako je določena tudi metodologija za izpolnjevanje prilog k obrazcu davčnega obračuna.

 

Vir: Dashofer.si, 24.1.2011

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje