Dopolnjen je pravilnik o obrazcu za davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti

Pri založbi Verlag Dashöfer predstavljajo aktualno številko Uspešni s.p. in predstavljajo davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti.
Dopolnjen je pravilnik o obrazcu za davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti

Dopolnjen je pravilnik o obrazcu za davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti (slika: sxc.hu).

Pri sestavi davčnega obračuna mora davčni zavezanec upoštevati določbe, ki jih predpisujejo zakoni, ki urejujejo statusno pravo (ZGD-1) in predpisi o računovodenju.

Pravilnik o obrazcu za davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti, je za leto 2010 dopolnjen glede na dopolnitve in spremembe v ZDoh-2 (olajšave, Pomurska regija) in tudi glede na izkustva in težave, ki so jih pri založbi Verlag Dashöfer zasledili v praksi v preteklem obdobju. Nekatere priloge so dopolnjene oziroma je bolj pojasnjena metodologija za izpolnjevanje:

  • Priloga 7a – olajšava za investiranje po 66a. členu ZDoh-2.
  • Dopolnitev v Prilogi 10 pri uveljavljanju olajšav za donacije.
  • Popolnoma novi Prilogi 14a in 14b – podatki o učinkih na davčno osnovo pri zavezancu, ki preneha opravljati dejavnost oziroma podatki o učinkih na davčno osnovo pri zavezancu, ki nadaljuje dejavnost.
  • Zakonskim določbam je prilagojen in spremenjen sam obračun DohDej.

 

Navodila za izpolnjevanje obrazca so zbrana v Metodologiji za izpolnjevanje obrazca, kjer je določena vsebina, potrebni podatki po posameznih postavkah in pravna podlaga za določitev oz. ugotovitev podatka. Prav tako je določena tudi metodologija za izpolnjevanje prilog k obrazcu davčnega obračuna.

 

Vir: Dashofer.si, 24.1.2011

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje