Dee Lee Doo – nov slovenski projekt na Indiegogo

Na Indiegogo, drugi največji svetovni platformi za množično financiranje, je štartal nov slovenski projekt - Dee Lee Doo. Za njim stoji Iris Trstenjak, mlada in nadarjena oblikovalka, ki je svojo strast našla v oblikovanju lesa.
Dee Lee Doo - nov slovenski projekt na Indiegogo

Iris Trstenjak pri delu

Mlada slovenska oblikovalka Iris Trstenjak bo v mesecu novembru na Indiegogo, drugi največji svetovni platformi za množično financiranje, zbirala sredstva za uresničitev svoje podjetniške ideje. Iris, ki se s svojimi oblikovalskimi izdelki – lesenimi dildi – trenutno javnosti predstavlja tudi v okviru Meseca oblikovanja 2013, za zagon lastne delavnice potrebuje vsaj 10 tisoč ameriških dolarjev

Iris je lesene dilde prvič predstavila pod imenom Happy Lulu, vendar se je v času priprav za kampanjo na Indiegogo odločila za preimenovanje blagovne znamke. “Do preimenovanja iz Happy Lulu v Dee Lee Doo je prišlo zaradi lažje registracije tržne znamke. Odvetnica, ki mi ureja zaščito tržne znamke, mi je namreč svetovala spremembo imena, saj bi ime Happy Lulu lahko posegalo v imena podobnih registriranih tržnih znamk in bi imela lahko težave pri registraciji,” je pojasnila. 

Indiegogo je izbrala, ker je platforma za razliko od Kickstarterja v mnogih pogledih njenemu projektu bližje – omogoča neposredne prijave projektov tudi za Slovence, podporniki pa lahko na seznamu podpornikov ostanejo anonimni.

Podprite projekt na Indiegogo!

Za Indiegogo sem se odločila, ker bi morala na Kickstarterju čakati še kakšne 3 tedne, preden bi mi odobrili objavo, poleg tega pa je obstajala tudi možnost, da bi Kickstarter projekt zavrnil zaradi erotične vsebine. Indiegogo ima poleg tega tudi to prednost, da za prijavo nanj ne potrebujem pomoči nekoga, ki ima državljanstvo ZDA ali Velike Britanije. Še en pomemben faktor pa je tudi to, da lahko podporniki na Indiegogo označijo, da želijo biti anonimni na seznamu podpornikov.

Nadebudni podjetnici so pri pripravi kampanje množičnega financiranja pomagali prijatelji in sodelavci iz kreativne skupnosti, pri čemer gre posebna zahvala skupnosti crowdfunding.si, ki je do sedaj sodelovala pri večini uspešnih slovenskih kampanj množičnega financiranja in si z uporabo množičnega financiranja prizadeva pomagati mladim slovenskim ustvarjalcem pri uresničevanju njihovih idej.

Da bi svojo podjetniško idejo lahko uresničila tudi Iris, mora mlada oblikovalka do 2. decembra 2013 na Indiegogo prepričati dovolj podpornikov, ki bodo pripravljeni pomagati pri zbiranju zastavljenega zneska v višini 10 tisoč dolarjev. V kolikor vas je drzna, a hkrati tudi profesionalno izpeljana poslovna ideja, navdušila, lahko projekt podprete tudi vi, in sicer na spodnji povezavi!

Podprite projekt na Indiegogo!

Oznake:, , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje