Delate preveč ali premalo?

Podjetnik ne pozna delovnika od osmih do štirih, večina izmed njih niti ne pozna vikenda. Kljub temu, da so podjetniki sami svoji gospodarji in si lahko urnik prilagajajo po svojih željah, to še ne pomeni, da delajo kaj manj. Ravno obratno! To največkrat pomeni, da delajo preveč.
Delate preveč ali premalo?

Delate preveč ali premalo? (Vir slike: sxc.hu)

Kot smo omenili, obstaja velika verjetnost, da bo podjetnik delal preveč in tako zanemarjal svoje zasebno življenje. Obstaja pa tudi verjetnost, da bo delal premalo in s tem ne bo izkoristil vseh potencialov posla. Kako torej delati ravno prav – ne preveč in ne premalo?

Naj vam pomagamo z naslednjimi tremi nasveti:

1. Prednost

Zastavite si razumne cilje, ki se ujemajo z vašimi željami in nameni. Kaj vam največ pomeni? Čemu morate posvetiti več časa? Kakšen je najboljši način, da poiščete ravnovesje med tem, kar želite in tem, kar morate?

2. Spremljajte napredek

Vodenje uspešnega podjetja ni zgolj filozofija, treba je sprejemati tudi težke odločitve. Ena izmed takšnih je tudi, koliko časa boste posvetili svojemu poslu in koliko časa svojemu zasebnemu življenju (družini, prijateljem, športnim aktivnostim itd.).

Da boste našli pravo ravnovesje, je ključno, da si stvari beležite na dnevni ravni in tako neprestano spremljate napredek.

Samo predstavljajte si, kako težko bi se odločali, če ne bi imeli nobenih informacij. Na primer, če želite zaposliti novega delavca, morate vedeti, ali si ga sploh lahko privoščite. Prav tako vam bodo obširne informacije prišle prav pri nadziranju in vodenju obstoječih zaposlenih, saj boste lažje presodili, kje rabijo dodatno pomoč ali vzpodbudo.

3. Prosite za pomoč

Vaše največje bogastvo je vaša ekipa. Na drugem mestu so vaša predanost, strast in želja. Na tretjem mestu pa so vaši kolegi podjetniki.

Nikar se ne bojte vprašati za nasvet, lahko si celo poiščete mentorja.

Le kje boste našli boljši vir informacij kot pri kolegih podjetnikih, ki so določene stvari že izkusili in vam bodo svetovali iz prve roke.

Vprašajte kolege podjetnike, kako oni vodijo podjetje in skrbijo za njegovo rast, ne da bi to preveč vplivalo na njihovo zasebno življenje.

Bodite osredotočeni in ne zapravljajte dragocenega časa za nepomembna opravila

Za konec vam svetujemo, da ste osredotočeni na cilje in imate jasno določene prioritete. Na tak način boste svoj čas posvečali zgolj pomembnim nalogam in opravilom. Naj vam bo v spodbudo, da kljub temu, da podjetništvo zahteva ogromno od posameznika, lahko vedno najdete ravnotežje med uspešnim vodenjem poslov in zasebnim življenjem.

Vir: entrepreneur.com

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje